Anpassningsbar bärbar dator i anslutningar och komponenter –

Min bärbara dator, min installation

Många användare är trötta på det faktum att vissa varumärken sätter sina intressen före användarnas intressen, särskilt de som använder sina produkter i professionella syften. Detta är vad vi till exempel har sett med Apple-datorer, exklusive portar som är väldigt användbara för vissa i vardagen, som USB A eller en SD-kortläsare.

Nåväl, Framework vill lösa det här problemet och fungerar som en startup från San Francisco som kan ge varje användare exakt vad de behöver. Och det här är inte en bluff, det är precis detta eller mer eller mindre, eftersom dess huvudfunktion är att den kan anpassas till var och en av dem.

Bärbar dator ram är en 13-tums bärbar dator som har en 13,5-tums skärm med en upplösning på 2256 x 1504 pixlar, en inbyggd webbkamera som kan spela in videor i 1080p med 60 bilder per sekund, ett 57 Wh-batteri och ett aluminiumhölje som huvudspecifikationer. kommer att inrymma 11:e generationens Intel-processorer, upp till 64GB DDR4 RAM och NVMe Gen4 lagringsmoduler upp till 4TB i princip.

Detta lockar logiskt inte uppmärksamhet, utan det faktum att resten av egenskaperna kan du som användare välja … Så utrustningen är mycket bättre anpassad efter dina preferenser eller behov. Hur uppnår man en högre nivå av personalisering? Jo, genom att kunna välja vilken typ av tangentbord du vill använda, skärmramar eller till och med portar.

Var och en av dessa element är sådana som du kan anpassa när du köper en produkt eller ändra den senare tack vare anslutningssystem med magneter och expansionskort … Således, om du är intresserad av att ha flera USB C-portar och inga enstaka USB A-portar, kan du. Eller alternativt, krympa USB C till en och resten är USB A. Lägg även till eller inte lägga till HDMI, DisplayPort, micro SD-kortläsare osv.

I själva verket är detta bildandet av ett lag enligt dina intressen. Det ser ut som en stationär dator, men med en bärbar formfaktor, som, åtminstone i de publicerade bilderna, inte alls ser dålig ut.

Anpassningsbar bärbar dator

Idén med en anpassad bärbar dator är mycket ljus. Detta är en riskabel satsning eftersom du måste se i vilken utsträckning det kompenserar eller inte ger så många alternativ. För en av anledningarna som fick många tillverkare att fatta vissa beslut, att löda komponenter på ett kort etc. är att spara kostnader och hålla verksamheten lönsam.

I det här fallet är det lite riskabelt att ha en gör-det-själv-laptop. Men uppenbarligen finns det en gemenskap av användare som uppfyller vissa minimikrav när det gäller byggkvalitet, motstånd och pris, och som i The Framework Laptop kan hitta den perfekta bärbara datorn de har drömt om i flera år.

Det är en tuff utmaning , företaget kan inte lansera någon produkt och det är allt. Den måste kunna skapa ett ekosystem, en uppsättning lösningar som kommer att fungera över tid, för att uppnå något som liknar stationära datorer: hårdvara som du kan uppgradera över tid. Använd till och med hela interiören för att överföra den till ett nytt fodral.

Låt oss se vad som händer med tiden, om det är något som liknar det sena Porject Ara eller mer. Det finns inga priser än, så alla lovar till sommaren 2021.

Relaterade artiklar

Back to top button