Anpassa texter i tabeller i Excel –

Numera fokuserar programmen på kalkylblad Den vanligaste. De är mycket användbara när de hanterar numeriska data, oavsett om det är på affärs-, personlig eller utbildningsnivå. Trots de många applikationer vi hittar inom samma sektor råder det ingen tvekan om att Excel är en av de mest kraftfulla och använda. Faktum är att vi kan säga att Office är ett av de viktigaste Microsoft-projekten på flera år.

Som du redan vet talar vi här främst om numeriska data, data som vi kan använda för att föra enkla räkenskaper eller för att föra hela företagets bokföring. För detta erbjuder programmet oss allt vi behöver för att försöka göra det lättare för oss i detta avseende. Det finns många element som vi kan använda i detta program, såväl som i resten av programmen som utgör kontorskläder vad vi diskuterar. Därför, även om det är baserat på numeriska data, kan vi också hitta grafer, bilder, tabeller, bilder, formler eller texter.

Ändra teckensnitt och storlek på texter i Excel

I själva verket kan det anses som det texter är ett av tilläggselementen till de viktigaste numeriska data som vi kommer att arbeta med i Excel. Detta är ganska lätt att förstå, för med de många siffror, formler och resultat som vi avslöjar, kommer texterna att hjälpa oss att göra allt mer begripligt. Man kan säga att ett av de största misstagen vi gör när vi arbetar med kalkylblad är att vi strukturerar eller anpassar dem fel.

Det är därför vi kommer att se nedan hur man använder det mest lämpliga teckensnittet och storleken för de texter som hänvisas till i Office-program … För att göra denna förändring kan vi göra det på flera sätt, och de kommer alla att vara snabba och enkla. Först har vi möjlighet att högerklicka på cellen som innehåller texten. Överst i snabbmenyn som visas ser vi motsvarande avsnitt för att ändra teckensnitt och storlek på de markerade texterna.

kontextuell fuente excel

Men det är inte allt, eftersom vi också hittar dessa konfigurationsalternativ i huvudmenyn i programgränssnittet. För att ge oss en idé behöver vi bara gå till Start-menyn och hitta avsnittet Källa. Här, liksom i föregående fall, menar vi de fält som motsvarar typ av typsnitt och storleken på texten som vi befinner oss i.

seccion fuente Excel

Ändra färgerna på texterna

När vi använder en av de två konfigurationssektionerna som vi pratade om tidigare, här hittar vi inte bara parametrar för font och storleken på texten. På samma sätt ser vi två avsnitt som hänvisar till färger som vi kan använda i den eller de markerade cellerna. Som du kan föreställa dig kommer detta att vara till stor hjälp när det gäller att ändra färgen på dessa texter som vi har att göra med.

Naturligtvis måste vi tydligt förstå att det är en sak att ändra färgen på texten som sådan, och en annan sak att justera bakgrundsfärgen på en cell. Vi tenderar att blanda ihop båda parametrarna, eftersom de ligger bredvid varandra och det är inte lätt att skilja på vilken som är av intresse för oss. Men för att ge oss en idé och inte bli förvirrade presenteras ikonen som intresserar oss i det här fallet Excel för att ändra färgen på texten, betecknad med stor bokstav A. Så vi behöver bara klicka på den och välja den ton vi vill använda i det här fallet.

cambiar färg texto

Justera styckejustering i programmet

Hur in Ord- textredigerare som vi använder på vanligt sätt låter detta kalkylprogram oss också justera och justera texter … Det finns tillfällen då vi behöver mer än en rad inkluderade i samma cell, så korrekt anpassning och placering kommer att vara avgörande för att förstå innehållet. För att åtgärda detta problem måste vi gå tillbaka till startmenyn i huvudgränssnittet. Sedan hittar vi ett avsnitt som heter stycke där vi hittar olika ikoner som motsvarar texternas anpassning.

alineación meny

Det är också möjligt att vi vill fördjupa oss lite djupare i samma anpassade avsnitt. Om så är fallet är det bästa vi kan göra att navigera till cellen som motsvarar texten och högerklicka. I det här fallet, bland alternativen i snabbmenyn, valde vi Formatera celler … Ett nytt fönster kommer upp här där vi går till centrering meny.

Justera textorientering i Excel

Vi kommer att hitta några intressanta parametrar som i hög grad kommer att hjälpa oss att göra texterna mer läsbara. Vi uppnår detta genom alternativ som autojustering, orientering, vertikal eller horisontell inriktning, etc.

ventana alineación textos

Detta är ett fönster som vi måste vara extra försiktiga med, speciellt om mängden text vi har att göra med i vårt kalkylblad är stor. Samtidigt måste vi komma ihåg att alla förändringar vi gör här kan vara effektiva både individuellt och på uppsättning celler … Som du kan föreställa dig kommer detta att spara oss mycket tid när det gäller att ge rätt eller lämpligare format till våra texter i Excel.

Hur som helst, och till stor del på grund av antalet tillgängliga parametrar här, kan vi alltid köra tester. Dessutom är det bäst att prova olika ändringar i detta konfigurationsfönster för att poäng det vi använder på arket anpassar vi efter vad vi behöver. Slutligen påminner vi om att läsbarheten av både texter och numerisk data i Excel är viktigt.

Relaterade artiklar

Back to top button