Anpassa Firefoxs utseende och verktygsfält –

Och faktum är att när vi pratar om webbläsarna som vi pratar om här, som ni vet, är det dessa program som vi använder nästan hela tiden idag. Antingen från skrivbords PC , bärbar dator eller mobiltelefon – det här är de mest populära programmen vid den tiden. Sedan en tid tillbaka ett alternativ som lanserats av jätten Google är det mest använda och spridda förslaget av denna typ över hela världen. Men detta är inte det enda, långt ifrån det enda, det finns många andra liknande program som vi kan använda.

Man bör komma ihåg att på grund av vikten vi talar om bör moderna webbläsare inte bara vara funktionella program. Detta är något som deras utvecklare är fullt medvetna om. Det är därför de, förutom att ta maximalt hand om sin funktionalitet, även tittar på andra extremt viktiga avsnitt. Bland dem kan vi också lyfta fram säkerheten eller dess utseende. gränssnitt

Anpassa Firefox, allt du behöver veta

Som vi redan har sagt är ett av avsnitten som skaparna av dessa program som vi pratar om tar hänsyn till deras utseende. Med detta sagt vill vi berätta att vi mer och mer försöker ge användarna möjligheten att anpassa gränssnittet. För allt detta måste de naturligtvis först erbjuda oss en bra bas och sedan använda de olika anpassningsalternativen. Detta är vad som för närvarande gäller för de flesta av de program vi använder på våra datorer, till att börja med Windows själv

För allt detta, i samma rad, kommer vi att fokusera på den tidigare nämnda Mozilla-webbläsaren, Firefox … Och faktum är att dess utvecklare har ställt till vårt förfogande flera intressanta funktioner i detta avseende. I detta, som i många andra applikationer, strävar vi verkligen efter att anpassa dessa program till våra behov.

Genom att arbeta med mjukvara som bättre passar våra smaker och krav kan vi alltså använda den mer flexibelt och funktionellt. För att anpassa Firefox är det första vi gör att titta på programmets huvudmeny. Den finns i det övre högra hörnet av huvudprogramfönstret.

Här finner vi ett stort antal alternativ och funktioner program som vi kan använda. Därmed får vi tillgång till installerade tillägg, programparametrar och mycket mer.

Börja använda Firefox med det innehåll du vill ha

Det första vi bör veta i samma mening är att Firefox tillåter oss, som vanligt i webbläsare för att anpassa vad vi ser när vi öppnar det. I det här fallet behöver vi bara hitta oss själva från den nämnda menyn i avsnittet “Alternativ”. I det nya fönstret som dyker upp kommer vi behöva gå till Start, där vi redan har möjlighet att göra dessa ändringar.

I det här fönstret anger vi programvaran webb vad vi vill att det ska visas som standard när du startar programmet som sådant eller när du öppnar ett nytt flik … På samma sätt, om vi bestämmer oss för att använda webbplatsen för samma program, kan vi anpassa innehållet som det kommer att ha, såväl som allt vi vill se från början. Men det är inte allt vi kan göra för att anpassa Firefox. Vi berättar detta för nedan visar vi hur du anpassar så mycket som möjligt ett av de mest använda programelementen, vi länkar till verktygsfältet.

Anpassa Firefox, verktygsfält och mer

Detta är vad vi, som i föregående fall, från början når från huvudmenyn Mozilla-appen … Men i det här fallet måste vi gå till avsnittet Personalisering som vi hittar i det. Så fort vi klickar på den kommer vi till ett nytt fönster, vilket kan vara något uppseendeväckande.

I den hittar vi ett stort antal ikoner som faktiskt motsvarar serien Funktioner och åtkomsterna som vi kan använda i Firefox. Alla ger oss direkt tillgång till mjukvarufunktioner, som vi i sin tur alltid vill ha till hands. Dessutom har vi möjlighet att placera dem var som helst på ovannämnda webbläsarpanel.

Det är värt att notera att vi här hittar tillgång till element som helskärmsläge, sökverktyg, berättelse , bokmärken, utskriftsfunktion, skicka länk, prenumerera på Rss kanaler och så vidare. Så vi behöver bara dra motsvarande ikoner som vi vill se till deras position i Firefox-panelen. Här måste vi ta hänsyn till att detta utrymme är begränsat, så det rekommenderas att endast säkra de åtkomster som vi faktiskt använder regelbundet.

Andra funktioner för att anpassa Firefox

Dessutom kan mättnad av detta band, såväl som av bandet med markörer, skada programgränssnitt … Å andra sidan, för att säga att längst ner i samma fönster för Firefox-anpassning, har vi fler element. I synnerhet har vi möjlighet att aktivera visningen av titelraden för själva programmet, om vi vill. Samtidigt kan vi ändra huvudwebbläsarens tema eller tätheten av element av denna typ som vi vill ska visas på de valda platserna.

Trots allt vi har berättat för dig försöker vi faktiskt maximera Firefox-anpassningen när det gäller gränssnittet vi arbetar med. På så sätt kan vi arbeta med ett program som är mer skräddarsytt för det vi behöver för tillfället, så vi kan förmodligen öka produktiviteten genom att använda det dagligen.

Relaterade artiklar

Back to top button