Anledningen till att ljuduttaget på Xiaomi Mi6 saknas

Xiaomi Mi6 har inte en 3,5 mm ljudjack. Frånvaron av en dörr av den här typen hade diskuterats under en tid innan lanseringen av Xiaomi Mi6 och bekräftades sedan under lanseringsevenemanget av själva bilderna som visades. Eftersom frånvaron av en port alltid är en besvikelse för alla användare som använde den, är det verkligen anmärkningsvärt att Xiaomigenom det kinesiska sociala nätverket Weibo, ville förklara orsaken till detta val.

Förekomsten av en ljudkontakt, som om du tänker på den är långsträckt och upptar ett stort utrymme inuti en smartphone, skulle ha hindrade Xiaomi från att sätta in andra komponenterså som en större batteri, inuti denna smartphone. Ett ytterligare behov, som tydligen krävde borttagningen av ljudjacket, var att separera laddningsgränssnittet från dataöverföringsgränssnittet.

Anledningen till detta val är därför ganska enkel och lätt tänkbar.

Vi kämpar dock inte med att anta att om andra företag, som HTC, LeEco och framför allt Äpplehade inte startat denna trend, kanske till och med Xiaomi kunde ha skjutit upp denna “amputering” igen, nu lättare försvaras av företaget självt.

Relaterade artiklar

Back to top button