Anledningar till varför Windows på PC är mindre säkert än Linux –

För att skydda oss använder vi därför speciella applikationer och lösningar som tar hand om vårt eget system, program och data. Men naturligtvis ger de inte alltid den förväntade framgången, som vi upprepade gånger har fått utstå. När det kommer till säkerheten för våra data och applikationer kommer vi att berätta att säkerheten för Windows alltid har ifrågasatts under åren. Dessutom har användare av vissa Linux-distributioner alltid skyddat att deras datorer med öppen källkod är fler säker

Det här är en debatt som det har pratats om länge, så vi kommer att se några av anledningarna till sådana påståenden. Särskilt hänvisar vi till skäl till varför en Linuxdator kan sägas vara säkrare än en Linuxdator. Redmond system … Med allt detta, i första hand, är det viktigt att notera att säkerheten för strömmen Windows 10 avsevärt förbättrat jämfört med tidigare versioner, delvis tack vare Windows Defender.

Windows Defender - Protección tiempo real

Skillnad i marknadsandelar för Windows och Linux

Det första att tänka på är att Linuxs marknadsandel som ni vet är mycket lägre än Windows. Detta är ungefär 2% penetration, så cyberattack lägga mycket mer ansträngning på att utveckla skadlig kod för Windows. De täcker alltså ett mycket större antal potentiella offer, som det är lätt att föreställa sig.

På mobilitetsmarknaden kan vi faktiskt fokusera på Android. Det är ett Linuxbaserat operativsystem, men med ett enormt marknadspris jämfört med Ios. Och här kan alla möjliga sårbarheter och skadlig kod uppstå, trots att de är baserade på Linux.

Linux är gratis programvara med öppen källkod

När vi pratar om Linux konfronteras vi med gratis och operativsystem med öppen källkod. Samma sak händer med en stor del av de program som vi installerar och använder här dagligen. Detta innebär att varje attack eller sårbarhet kan åtgärdas mycket tidigare av användargemenskapen själv.

Och faktum är att, om det behövs, att åtgärda en specifik sårbarhet inte beror på ett företag, som till exempel med Microsoft och dess Windows.

Avancerad Linux-behörighetshantering

Samtidigt måste man ha det i åtanke tillståndshantering Erbjuds av ett operativsystem som Linux, det är mycket kraftfullare och mer avancerat. När vi pratar om att hantera behörigheter menar vi filsystembehörigheter, användarbehörigheter etc. I samband med allt detta lägger vi till begränsade behörigheter som vi hittar i registrering av ansökningar få cyberbrottslingar att hysa stora tvivel när de utvecklar skadlig programvara för Linux.

Naturligtvis, trots all denna behörighetshantering vi hittar i Linux, gör det det mycket svårare att göra ändringar på hög nivå med skadlig kod. Och till det måste vi lägga, som vi nämnde tidigare, en liten andel av Linux-marknaden jämfört med Windows. Kort sagt, angripare föredrar vanligtvis att fokusera på datorer och Windows-användare, de ser det som ett mer lukrativt jobb.

Linux är ett mer modulärt operativsystem än Windows

Tänk på att systemet med öppen källkod har en mer modulär design direkt från lådan. Därför när det gäller att fokusera på säkerhet Linux sägs tillåta oss att ta bort en specifik komponent när det behövs. Detta ger oss fördelen att vi snabbt kan eliminera eller avvärja alla attacker vi har drabbats av. programvara. fokuserar på ett av dess många avsnitt.

Men Windows fungerar mer som ett block, åtminstone för nu, vilket gör det svårt att lösa sårbarheter I många fall.

Relaterade artiklar

Back to top button