Anledning till att Apple inte listar RAM eller batteri på iPhone –

När Apple introducerar den nya iPhonen är den stora frågan för många användare, och även för oss som skriver på den, att känna till enhetens RAM. Till skillnad från deras konkurrenter på Android har Cupertino ingen tydlig information om Mängden RAM på deras iPhone eller “batteri milliampere”. Varför händer det här?

Det här är en trend som upprepar sig varje gång vi möter en ny iPhone. Hur mycket kommer RAM-minnet att öka? Hur många milliampere har ditt batteri? Det här är informationen som låter dig fylla i specifikationsbladen för många medier och tar bort gissningarna från de mest nyfikna köpare. Men i verkligheten är detta information som Apple anser vara olämplig för sina användare.

RAM och batteri – iPhones stora mysterier

Kampen på Android är annorlunda. Olika tillverkare försöker visa specifikationer som växer med varje generation, ibland utan större mening. Vi har redan sett på vår hemsida att det inte borde vara bättre att ha fyra kameror. , som ett slående exempel som visar att mer inte behöver vara synonymt med bättre resultat.

Apple har gjort det klart vid flera tillfällen att de inte är intresserade av att släpa efter Android-rivaler som Samsung, Huawei eller Xiaomi, och sanningen är att det inte heller skulle vara så vettigt. Apple pratar inte om RAM eller batteri pga en kommunikationsstrategi som sätter optimering över siffror … Av den anledningen pratar Apple aldrig om milliampere i batteriet, utan talar om timmars användning och ökad laddningstid.

Samma sak händer med RAM som vi kommer att hitta en länk till produktivitetsförbättring, multitasking, processhantering och allt som verkar smidigare, men inte när det gäller antalet relaterat till RAM, vilket för Apple bara är ytterligare en hårdvara som anses vara obetydlig för de allra flesta användare.

Alla vet att iPhone är byggd från grunden inom sitt eget ekosystem, där allt görs på begäran för att förbättra prestanda eller energieffektivitet. Android är en plattform som används av hundratals olika tillverkare, och där du behöver kompensera för bristen på optimering med mer kraftfull utrustning, förutom att använda en pliktkonkurrent.

Användbarhet är viktigare än kvantitet

Det är logiskt att Apple inte vill att några av de tekniska specifikationerna ska döljas, eftersom jämfört med specifikationerna för en annan Android-enhet är det kan övertyga vissa användare som bara tar hänsyn till siffror att tro att en produkt är bättre än en annan helt enkelt för att den har fler möjligheter inom ett visst utrustningsområde.

Det ser inte ut som att Apple kommer att ändra denna strategi någon gång snart. Sätt att ta reda på dessa möjligheter lämnas åt sidan från produktivitetsprogram som avslöjar den verkliga kapaciteten för RAM, batteri eller till och med hastigheten på iPhones processor, vilket är ett annat element som Apple väljer att inte avslöja.

Relaterade artiklar

Back to top button