Android 12 kommer att förbättra teman med färganpassning –

Vi är väldigt nära att känna till den första versionen av Android 12 för utvecklare, som inkluderar viktiga estetiska och funktionella förändringar. En av de första vi vet lägger till ytterligare anpassningar som användare har bett om under lång tid, och det skulle vara möjligheten att ändra färgen på i stort sett hela systemet med Teman för Android 12 att Google Pixel-smarttelefoner integreras med andra smartphones.

Teman har varit en del av Android i generationer, även om den här nya versionen kommer att försöka utöka dem till fler terminaler. Fortfarande färgförändring i android var mycket begränsad i fokus, vilket gjorde det möjligt för tillverkare att till och med föreslå denna färgändring till anpassningsnivåuppgifter som vi kan hitta i Realme UI eller OxygenOS.

Android 12 färgbyte

Hur kunde de ta reda på det i 9to5Google portal arbetar de med eget temasystem med vilken användare kan välja en accent i kombination med andra färger genom hela systemet och applikationerna. Det enklaste kommer dock att finnas på systemet, eftersom applikationer måste anpassas för att föreslå denna förändring, vilket hände med det mörka läget för applikationer, som måste vara kompatibelt för att ändringen av systemet ska träda i kraft i applikationer.

Bland alla element som kommer att förändras färg med Android 12-teman, vi hittar flera sektioner som genvägsfältet, meddelandefältet och menyraden. När du exporterar det här alternativet till appar är Google Play, Gmail eller YouTube de första som får det eftersom de ägs av Google.

Vi visar dig några modeller för att försöka förstå vad denna förändring kan innebära. I dem kan vi se hur förändringen kommer att påverka systemet samt applikationer som sociala medier som kan begränsa det med en mängd olika toner. Vi måste se hur gratis färgbytet är i Android 12.

Personalisering på Android utan root

Möjligheten att ändra färgen på systemet och applikationerna är inget nytt, vilket vi redan har såg detta i flera år med Substratum … Men för att göra detta behöver du lite “skicklighet” för att ändra ROM och kunna använda teman som föreslagits av utvecklarna. Med den här förändringen behöver vi inte göra någonting, vi erbjuder anpassningsalternativ med ett klick.

Med denna och andra förändringar som vi hoppas att se, försöker Android ge alla användare den upplevelse som de mest avancerade känner till och använder. Android-operativsystemet verkar erbjuda allt som användarna vill ha, med avsikten att hålla iOS från hälarna som vi såg med Android 11-chattbubblorna, även om sådana ändringar är svårare att tillämpa på grund av de olika anpassningsnivåer som är tillgängliga i tillgänglighet.

Källa> 9to5google