Android 12-funktioner som får dig att älska det –

Om din smartphone inte har Android 12 ännu, gör dig redo att väcka aptiten eftersom den har saker i sig som får dig att vilja. Utrullningen av uppdateringar har redan börjat i betafasen och gradvis kommer varumärken att bidra uppdatering från Android 12 för användare, så att med eller utan skräddarsydda anpassningsnivåer kan vi alla få ut det mesta av det.

Android 12 förändrar allt

Medan de läckta versionerna eller betaversionerna vid andra tillfällen inte visade sig vara vad de verkligen såg ut att vara, gjorde operativsystemet den här gången ingen besviken. Nu när standardversionen har släppts officiellt kan vi bara se att tillverkarna anpassar den och försöker dra nytta av alla funktioner vi ska ta reda på.

Widgetrevolutionen

Följer linjen markerad av Ios 14, i Android har vi också nya widgets just nu från Google. Tillverkare och utvecklare förväntas skapa sina egna med fler alternativ och möjligheter, även om noteringar, väder, chattar, kalender eller klocka vid denna tidpunkt redan visar vilken betydelse de får.

Smart kontrollpanel

Android 12 kontrollpanel

Den första förändringen vi hittar är att verktygsfältet Snabbåtkomst har gjorts om så att vi kan få nya funktioner. Med inspiration från MIUI 12 anpassar sig denna aspekt av systemet till en ny stil med stora block och egna funktioner utan att behöva gå in i inställningar. Vi kan till exempel byta Wi-Fi-nätverk med en knapptryckning, eller växla mellan Wi-Fi och data. Precis som bland annat Bluetooth eller mobilbetalningar.

Färgernas värld

färger android 12

Tack vare Material You-integreringen på Android finns det många anpassningsalternativ som inte var tillgängliga tidigare. Detta möjliggörs av de teman som är här för att stanna och anpassa sig till instrumentpanelen, aviseringar, ikoner och till och med tangentbordet. Bara genom att ändra färgen på teman kommer vi att göra det få en annan stil. Vi kommer även att få färgförslag vid val av andra tapeter.

En beröring

Det är inte magi, men det ser ut som. Android 12 har integrerat en träff på baksidan av mobiltelefonen för att dela den med anpassningsbara funktioner. Således behöver vi bara lätt röra baksidan av vårt finger och vi kan ta en skärmdump och börja spela musiken. En variant som levereras med Android 12 och det förväntas integreras på alla nivåer.

Relaterade artiklar

Back to top button