Android 11 Beta kommer till OnePlus 8, men var försiktig om du ska uppdatera

Android 11 tillkännagavs för några dagar sedan, och det finns redan tillverkare som har bekräftat uppdateringarna på några av sina enheter. Andra har velat gå ett steg längre genom att tillkännage tillgängligheten för den offentliga betaversionen av den senaste versionen av Android. Så är fallet med OnePlus. OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro kan nu uppdateras till Android 11 i Betafas för utvecklare. Men var försiktig, om du bestämmer dig för att uppdatera måste du ta hänsyn till vissa saker.

Betaversionen som OnePlus har släppt är inte offentlig. Det är, det skapas inte för alla användare utan för utvecklare. På det här sättet kan de nu anpassa sina applikationer till den framtida versionen av Oxygen OS och Android 11. Det är därför det inte blir så enkelt att uppdatera, du måste installera ROM för Android 11 och Oxygen OS och uppdatera via Flash-läge. Detta innebär att data du hade i din terminal kommer att raderas, eftersom terminalen kommer att återställas med den nya versionen. Naturligtvis kan du göra en säkerhetskopia.

  • Hämta betaversionen av Android 11 för OnePlus 8 | OnePlus 8 Pro.

Var försiktig innan du installerar Android 11 i en OnePlus 8 eller 8 Pro

OnePlus betonar att Android 11 beta kan göra att applikationer inte fungerar korrekt, eftersom de flesta appar som kan installeras på enheten ännu inte är kompatibla. Vad mer, vissa av telefonfunktionerna fungerar inte i den här versionen. Detta måste tas med i beräkningen, eftersom du kommer att förlora olika egenskaper. Till exempel ansiktslåsning, videosamtal bland andra. Här är vad du tappar genom att uppgradera till Android 11

  • Enheten återställs
  • Ansiktslåsning fungerar inte
  • Google Assistant (via Ok Google) fungerar inte
  • Videosamtal kommer inte att vara tillgängliga
  • Gränssnittet har estetiska problem i vissa menyer
  • Vissa appar är inte tillgängliga eller fungerar inte korrekt
  • Olika buggar

Är det lämpligt att uppdatera OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro till Android 11? För tillfället, nej. Det bästa är att vänta på att företaget släpper en offentlig version av beta, eftersom den, även om den också kan innehålla fel och buggar, kommer att vara mer stabil och några av funktionerna redan finns. För tillfället vet vi inte vad nyheterna är.

Mer information: OnePlus-forum.

Relaterade artiklar

Back to top button