Ändra och anpassa ljudalternativ på Kodi –

Och det är dessa spelare som vi pratar om som har blivit grundläggande för alla datorer tack vare de möjligheter som de erbjuder oss. Detta är vad vi kan se med våra egna ögon. Windows grundad datorer , Till exempel. Faktum är att dessa programformat för att spela upp video eller ljud är nästan aldrig frånvarande här. Vi måste veta att dessa specifika mjukvarulösningar är mycket användbara i vårt dagliga liv.

De används både i arbetsmiljön förknippad med yrkesvärlden och i mer inhemska fritidsmiljöer. Som många av er vet använder många användare idag samma dator både på kontoret och senare hemma för att spela spel eller titta på film. Detta är möjligt tack vare den utrustning som de monterar i vår tid och som gör att vi kan utföra alla typer av arbeten. Och, naturligtvis, kan vi inte ignorera programvaran som vi kör varje dag för att få ut det mesta av dessa kommandon.

Anledningar till varför du borde vara intresserad av att använda Kodi på din PC

Därför, när det kommer till att spela multimediainnehåll, är det som intresserar oss just nu Kodi ett av de mest kända programmen. Han har varit med oss ​​i många år och under den här tiden har han aldrig slutat växa och förbättras. Baserat på allt detta kan vi säga att detta är en mycket populär programvara och att den erbjuder oss ett stort antal lösningar. De presenteras som integrerade funktioner som gör att vi kan hantera och reproducera innehåll. bibliotek av den mest skiftande karaktär. Detta avser fotografi, musik, video, etc.; allt detta styrs av de många funktioner och parametrar som vi hittar.

Dessutom, om det är något som kännetecknar denna multimedialösning som vi pratar om här, så är det det. tillägg eller Tillbehör … Detta är små mjukvaruprodukter som vi installerar i själva programmet för att avsevärt utöka dess funktionalitet. Därför hittar vi med Kodi ett program som kan förbättras avsevärt av de tillägg vi har lagt till. Faktum är att de ger oss tillgång till vissa onlineplattformar som vi inte har tillgång till från början. Dessutom tjänar andra till att förbättra användargränssnittet eller lägga till funktionalitet till program

Många associerar dessa element med piratkopieringens värld, men du bör veta att det finns tillägg av alla slag. Själva programmet har ett eget arkiv från vilket vi kan komma åt de officiella tilläggen och på så sätt förbättra programvaran. Samtidigt, om det är något särskilt viktigt i det här programmet, så är detta allt som är kopplat till audio och video-

Kodi-alternativ för att förbättra ljudet

I själva verket, i samma rader, kommer vi att fokusera på något så viktigt som ljudsektionen i Kodi. Trots det faktum att många människor direkt associerar användningen av detta program med användningen av video, spelar ljud också en mycket viktig roll här. Därför är det också extremt viktigt att konfigurera allt detta på ett bekvämt sätt. Eller, för att bättre njuta av vår musik bibliotek eller anpassa ljudutgången när du tittar på våra filmer och TV-program, Kodi försöker hjälpa oss i detta avseende.

För allt detta ger den oss ett antal konfigurerbara parametrar som hjälper oss att anpassa programmets beteende till våra behov. Som du kan föreställa dig, oavsett hur bra en video ser ut på Kodi, om ljudet inte matchar det elementet, kommer uppfattningen att skadas allvarligt. Jo, för att vi ska kunna kommentera är det första vi gör att öppna programmet som sådant. Vi kommer då åt den konfiguration parametrar. Detta är vad vi uppnår genom att helt enkelt trycka på den kugghjulsformade knappen som finns längst upp. fönster

Detta kommer att leda oss till ett nytt fönster som heter System, från vilket vi kan göra många ändringar och justeringar av Kodi. Därför måste vi klicka på avsnittet “System” för att hitta de inställningar som är intressanta för oss i det här fallet. Nu, i den vänstra rutan, kommer vi att se en sektion som heter Ljud, som vi befinner oss i. Naturligtvis kommer vi som standard att se det längst ner i detta panel det finns knapp vilket indikerar Basic.

Ställ in Kodi för att höras bättre

Men vi kanske är intresserade av att kunna ta en titt på alla parametrar som vi har tillgång till härifrån. Därför rekommenderar vi att du trycker på den här knappen tre gånger tills den går in i expertläge. Vi kommer nu att ha alla tillgängliga alternativ i Kodi på skärmen.

Här är det första vi gör att ange ljudutgång enhet vi ska använda. En annan extremt viktig parameter är antalet kanaler vi har ställt in för att använda alla tillgängliga högtalare. Standard är 2.0. Vi har också möjlighet att justera kvaliteten på ljudöversamplingen eller skicka brus när volymen är för låg.

Vid det här laget beror vad vi rekommenderar på hårdvaran som är installerad på din PC Du provar olika konfigurationer för att spela upp ljud. Och i många fall när vi använder Kodi har vi det 5.1 eller till och med 7.1 högtalare systemet är installerat, så det rekommenderas att prova några parametrar för att ställa in programmet till det som intresserar oss i detta avseende.

Relaterade artiklar

Back to top button