Analysera och ersätt svagheter –

I de senaste versionerna av Chrome introducerade Google en funktion som låter oss veta när lösenordet vi använder och som vi har lagrat i webbläsaren finns i ett av de många stulna lösenordsdatabaser … Precis som Google har hackare tillgång till dessa lösenordsdatabaser, vilket innebär allvarliga säkerhetsproblem.

Således, när webbläsaren upptäcker att vi använder ett lösenord som finns i en av dessa databaser, varnar den oss för ett säkerhetsintrång och uppmanar oss att ändra det. Nu, med ankomsten av Chrome 88, vill Google ta det ett steg längre, och förutom att varna oss när vi använder stulna lösenord, kommer det också varna oss när lösenordet anses vara “svagt” eller “inte särskilt säkert”.

Så här fungerar det.

Hur Google Chrome varnar oss för svaga lösenord

Den här nya funktionen introducerades i Chrome Canary lösenordshanteraren i december förra året, även om den är gömd bakom ” Säkerhetskontroll för svaga lösenord “Flagga. Nu när det finns en ny version av webbläsaren, Chrome 88 Google beslutade att tillhandahålla denna funktion till alla användare. Naturligtvis kommer den här funktionen inte att aktiveras för alla från grunden, utan kommer gradvis att nå alla användare under de närmaste veckorna.

För att använda den här funktionen måste vi gå till Inställningar> Autoslutför> Lösenord> Kontrollera lösenord> avsnittet Kontrollera igen … Chrome kommer att ansvara för att analysera lösenorden vi har sparat i webbläsaren för att meddela oss om det finns några problem med dem. Om vi ​​är inloggade med vårt Google-konto kan vi kontrollera både svaga och stulna lösenord. Annars kommer han bara att markera de svaga.

Chrome tillåter oss att ändra lösenordet från sin egen lösenordshanterare. Om webbplatsen har URL “/.välkänd/ändra-lösenord” , vi behöver bara klicka på knappen som visas för att gå till sidan och direkt ange vårt nya lösenord. Annars öppnas Internet i en ny flik och vi måste ändra lösenordet manuellt. Chrome tillåter oss att skapa säkra och slumpmässiga lösenord, eller så kan vi manuellt ange lösenordet vi vill använda.

När vi är klara måste vi uppdatera lösenordet i Chrome. Länken heter ” Har du ändrat detta lösenord? Kommer tillåt oss att manuellt ändra det gamla lösenordet till det nya om ändringen inte återspeglas automatiskt.

2021: året för att byta lösenord

Naturligtvis kommer vi med tiden att spara tiotals eller hundratals lösenord i webbläsaren. Och med dessa nya Chrome-funktioner kan vi ha många säkerhetsrekommendationer.

Att ändra ditt lösenord på över 700 webbplatser kan verka som en mycket tråkig och tråkig uppgift och kan också ta lång tid. Men det här är inget som behöver göras på en dag. Vi kan dra nytta av det nya året och spendera lite tid varje dag på att stärka vår onlinesäkerhet. Om några månader kommer vi definitivt att ändra alla dessa sårbara lösenord. Och då kommer vår onlinesäkerhet att uppskatta det.