Analys och granskning av en Soundbar med Atmos –

Ljud i varje hörn

Om du någonsin har upplevt eller dykt in i ett av dessa minimalismutbrott just nu, är förmodligen en av dina största tvångstankar att klippa kablar hemma. Och i detta kabelelimineringsuppdrag kommer du sannolikt att stöta på idén om att göra en hemmabio. Kan du inte flytta dina högtalare till den rekommenderade platsen för bästa surroundljud? Utesluter du placeringen av högtalare i hela rummet? Slappna av, du har tur.

Soundbars har utvecklats på ett sådant sätt att de idag är kapabla att simulera surroundljudsystem med ganska otrolig trohet, men på Sonos ville de gå längre och med deras Sonos Arc kan vi njuta av ett surroundljudsystem. komplett ljud utan att behöva placera flera högtalare i rummet. För att göra detta utvecklade de en soundbar bestående av 11 kolumner , de är alla fokuserade på olika punkter, så att du kan njuta av ett helt uppslukande ljud.

Resultatet är ganska överraskande eftersom högtalarna när de är korrekt kalibrerade (vilket görs på ett mycket enkelt och nästan automatiskt sätt) kommer att veta hur de ska projicera ljudet på rätt sätt beroende på storleken på rummet där högtalaren är placerad.

Ren klanglighet

Att ha en Sonos-högtalare innebär ett antal fördelar och tekniker som gör den till en extremt komplett lösning, och i det här fallet Sonos Arch det skulle inte bli mindre. Förutom att vara designad för att vara din hemmabio har hårdvaran funktioner som smarta assistenter (Google Assistant och Alexa), så den kommer också att fungera som en central punkt för hemautomatiseringskontroll.

Finishen på enheten fortsätter att leverera den inneboende höga kvaliteten hos varumärket i var och en av dess produkter, med ett felfritt tryck som känns från det ögonblick vi öppnar lådan.

Extremt enkel installation

Tanken bakom del Arc är att man med en enda kabel kan överföra ljudet från TV:n till denna högtalare tack vare HDMI-anslutning … Moderna (och inte så moderna) TV-apparater har en ARC-märkt HDMI-ingång, och det är helt klart inte en Sonos-högtalarreferens (det är snarare tvärtom). Dessa akronymer står för Audio Return Channel, och det är sättet med vilket en HDMI-kabel kan överföra ljud till en annan enhet.

Med den här tekniken kommer vi att kunna lyssna på ljudet från TV:n (oavsett om det är originalljudet från valfri HDMI-enhet, TV-antenn eller streamingapplikationer) genom vår högtalare, vilket kommer att förbättra det ursprungliga ljudet från TV-högtalarna vid användning ett externt högtalarsystem. Det är här Arc kommer till undsättning.

Högtalarkalibrering

Allt du behöver göra är att koppla in högtalaren till din TV:s HDMI (ARC)-port för att den ska fungera, men om du vill ha en så exakt och perfekt upplevelse som möjligt kan du kalibrera ditt system med en mycket enkel guide. som du hittar i den officiella appen.

Och det här är med Trueplay När den är kalibrerad känner högtalaren igen varje hörn av rummet för att avge ljud korrekt och på så sätt få bästa rumsprojektion. Således kan högtalaren återge ljud som kommer bakifrån eller ovanifrån (Dolby Atmos), vilket gör att vi kan fördjupa oss i fantastiskt ljud.

Förutom att titta på tv

En av fördelarna med Sonos-högtalare är det breda utbudet av alternativ som finns tillgängliga för oss. Förutom att lyssna på TV-ljud kan vi även använda Arc med TV:n avstängd, eftersom vi kan spela musik från Spotify, Amazon Music, Plex, YouTube Music och andra streamingtjänster. Som om det inte vore nog innehåller den även AirPlay 2, så om vi har en Apple-enhet kan vi ta med ljud till panelen med ett klick.

Det betyder att vi kan använda Arc när som helst, och förutom den perfekta symbiosen av varumärkets ekosystem kan vi också kombinera detta system med andra Sonos-system distribuerade i hela hemmet för att skapa en enhetlig miljö.

Mycket effektivt, men det finns förbättringsmöjligheter

Surroundljudsfunktionen är utmärkt och kommer att tillfredsställa den som letar efter ett attraktivt och färgstarkt resultat, men de mest krävande kanske inte är helt nöjda med surroundljudsupplevelsen, så de måste utöka systemet med ett par högtalare till. … …

Och faktum är att när det gäller ljud finns det praktiskt taget inga begränsningar, och tack och lov låter Sonos dig lägga till två Sonos One-högtalare till systemet som bakre satelliter för att täcka din rygg. Tack vare dessa trådlösa högtalare behöver vi bara en strömkabel för att få dem att fungera, och när installationen är klar har vi komplett surroundutrustning för att lyssna på vad som ligger bakom oss ännu bättre.

Rekommenderar vi Sonos Arc?

Det kanske första som fångar din uppmärksamhet hos Arc är den höga prislappen. Med en etikett på 900 € är denna soundbar positionerad som en av de dyraste på marknaden, men dess utmärkta ljudkvalitet, utbyggbarhet och enkla användning gör den till en av de mest rekommenderade Dolby Atmos soundbars på marknaden. …

En av nackdelarna vi finner som gör priset sämre är att väggfästet inte är integrerat i satsen, det måste köpas separat, och dess pris är minst 79 euro, vilket verkar för högt med tanke på den totala kostnaden. Utrustning.

Som sagt, Sonos Arc ser oss för närvarande som den bästa Dolby Atmos soundbar du kan köpa på marknaden idag.

Relaterade artiklar

Back to top button