Analys av HTC Dream, världens första Android-mobiltelefon –

HTC dröm mer känd i USA som T-Mobile G1 var mer än bara en telefon. Vad skulle kallas den första Google-telefonen kommer att gå till historien som världen första Android-mobilen … Den släpptes på marknaden i oktober 2008 och nu kunde vi äntligen få den för att se hur Googles ekosystem har förändrats genom åren.

Även då var telefonen ganska enkelt Android-gränssnitt , pekskärm, HSDPA-anslutning och ett QWERTY-tangentbord, även om modellen vi nådde som en tysk telefon har ett QWERTZ-tangentbord. Naturligtvis, och som du kan se i nästa video, var det inte alls en perfekt telefon, eftersom den saknade ett 3,5 mm hörlursuttag (före Apple), det är omöjligt att spela in video med den, och det gör den inte har till och med bra ljud.

Den här telefonen fanns inte på marknaden före eller efter, som den första Apple iPhone, men det var det första steget i skapandet av otaliga enhetliga enheter under det allmänna namnet Google ekosystem.

En helt annan mobiltelefon än den vi har nu

Med en höjd på 117 mm, en bredd på 53 mm, ett djup på 15 mm och en vikt på 159 gram G1 är Definitivt inte den snyggaste terminalen i världen, men den har en solid konstruktion och en mjuk finish. Trots närvaron av ett fysiskt tangentbord är dess skärm taktil, och när telefonen är öppen ändras dess orientering automatiskt från stående till liggande.

Dess pekskärm är 3,2 tum, men låter oss bara flytta runt på skärmen, utan att nypa för att zooma in eller ut på innehåll. Dess upplösning är långt ifrån dagens minimistandard: 480 x 320 pixlar och 256 MB lagringsutrymme (inklusive 1 GB microSD) parat med 192 MB. BAGGE. Intressant nog har detta 11 GB microSD-kort 1 sånger förinstallerad.

Mobiltelefonen har även en 3-megapixelkamera som du bara kan fota med (även om det inte finns några kamerainställningar som vitbalans, effekter och fotograferingslägen) och GPS. Dess batteri är ojämförligt med det nuvarande – 1150 mAh, även om det tack vare skärmstorleken och upplösningen ger en autonomi på cirka 24 timmar.

När det gäller mjukvara är det mest slående att den första smartphonen med operativsystemet Android är den första att integrera med Google, mobilprodukter inklusive Gmail, Google Maps och Google Kalender. Även YouTube har redan dykt upp på telefonen, även om du måste använda en Wi-Fi-anslutning för att kunna njuta av det i “maximal kvalitet”. Vid den tiden kunde vi också se de första stegen i Play Store som heter Android Market 2008, med ett mycket begränsat antal applikationer.

Kort sagt en liten nostalgisk pärla som får oss att se hur mycket vi har förändrats under decenniet.

Relaterade artiklar

Back to top button