AMD tar bort stödet för Windows 7 och 8.1 från nya drivrutiner –

AMD är den näst mest populära grafikkortstillverkaren bland PC-spelare med en andel på 16,18 %. Trots det faktum att det är väldigt långt från sin konkurrent NVIDIA, vinner denna tillverkare gradvis användarnas förtroende tack vare sina nya modeller av grafikkort. I de senaste testerna har de visat att de ger bättre prestanda än jämförbara NVIDIA-kort och dessutom är billigare.

Gradvis får denna tillverkare användare. Men för att fortsätta i samma anda måste du ändra ditt tankesätt och utvecklas, som du gjorde med dessa nya drivrutiner som släpptes för några timmar sedan.

Radeon Software Adrenalin 21.6.1: Nya AMD-drivrutiner

AMD släppte idag sin nya Radeon Software Adrenaline 21.6.1 förare. Den här nya versionen av AMD-drivrutiner utmärker sig framför allt för att lansera en ny funktion som kommer att förbättra din spelupplevelse: FidelityFX High Resolution (FSR) … FSR vill vara ett alternativ NVIDIA Deep Learning Supersampling (DLSS ) med skillnaden att operationen inte beror på tensorkärnan i grafiken hos konkurrenten. Med FSR kommer spelgrafiken att renderas med en lägre upplösning och skalas med liten kvalitetsförlust för att förbättra prestandan för spel som stöder denna teknik.

Dessa nya drivrutiner lägger också till stöd för nya spel och förbättra prestanda för olika spel med alla sorters optimeringar. Naturligtvis, som vanligt, fixar de också ett antal buggar och problem som finns i en mängd olika spel.

Alla nya funktioner, förbättringar och optimeringar av grafikdrivrutiner är alltid välkomna. Men om du är en av dem som fortfarande vägrar att uppgradera till Windows 10, har dessa drivrutiner också dåliga nyheter.

Adjö gamla Windows och gammal grafik

Stöd för äldre operativsystem med mycket låg marknadsandel är kostsamt för företaget och belastar på sätt och vis utvecklingen av drivrutiner för nya versioner av Windows. Som väntat, efter NVIDIAs beslut, följde AMD efter, och från och med denna nya version 21.6.1 av dess drivrutiner, kommer att sluta fungera i Windows 8.1 och andra tidigare versioner operativ system.

Inte nog med det, AMD meddelade också att deras nya drivrutiner inte längre kommer att stödja deras äldre grafikkort. Så alla serie före Polaris d.v.s. före Radeon RX 400-serien kommer inte längre att stödjas.

Om du fortfarande har pre-Polaris-grafik, eller använder Windows 7 eller 8.1, kan du fortsätta att använda den på din PC, ja, med AMD Radeon Software Adrenalin 21.5.2 drivrutiner, eller tidigare. Och du kommer inte att kunna uppgradera.

Nya AMD-drivrutiner finns nu tillgängliga på deras hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button