Amazon Echos behåller användarinformation efter en fabriksåterställning –

Rädsla för anslutna enheter

Medan fler och fler användare använder uppkopplade enheter som smarta glödlampor, lås och sensorer för dörrar eller fönster, termostater och främst smarta högtalare, bland annat, finns det verkligen många bekymmer och misstro när det gäller deras användning. inne i huset.

När det gäller smarta högtalare, ännu mer eftersom de inkluderar mikrofoner som finns för att lyssna på allt vi pratar när vi frågar dem, eller kanske inte. Eftersom vi redan har stött på motsägelser där de inte bara lyssnade på nästan allt som sades, utan inspelningarna kunde också göras tillgängliga för personalen på företaget som gör dem.

Tja, även om manipuleringsproblemen redan har åtgärdats verkar det som att det alltid finns något nytt, och den sista är Northeastern Universitys utredning som går direkt till Amazon Echos.

Detta forskarteam bestämde sig för att köpa flera av företagets högtalare från eftermarknaden. När de fick dem blev de förvånade över att över 60 % av dem kom utan en fabriksåterställning. På så sätt behöll de all information och till och med tillgång till tjänster som kunde utgöra ett allvarligt problem för deras tidigare ägare.

Naturligtvis är detta mänskliga misstag eftersom de inte brydde sig om att starta om eller ta bort Amazon Echo, men tänk om vi berättade att även efter att ha blivit behandlade med respekt från fabriken så behöll de information från den tidigare ägaren.

Det var vad som hände det finns fortfarande sådana data i Echos flashminne som de som ger tillgång till ett Wi-Fi-nätverk, smarta enheter anslutna till enheten etc. Det vill säga information som inte ska finnas där. Men det betyder att de verkligen är osäkra och ska vi glömma dem i vårt dagliga liv?

Är de verkligen osäkra?

Från informationen från Northeastern University: Du bör först tro att dessa definitivt är osäkra enheter. Men för det andra, när du ser processen för att komma åt dessa data, förändras allt.

För att komma åt data som tidigare beskrivits via en Amazon Echo-flashenhet, måste du lossa chipet från enheten och placera den sedan i speciell läsare … Det är inget som kan göras hemifrån på bara 30 minuter med en enkel USB-kabel.

Så ja, uppgifterna finns där, men risken minskar avsevärt. Så du bör fortfarande tänka på att detta inte är så mycket en risk som en möjlighet att fortsätta förbättra en enhet som Amazon Echo med formateringsprocesser på lägre nivå för att få saker gjorda.

Säkert kommer Amazon att göra något, även om de redan har kommenterat det riktigt viktig data är eftersom användarkontot och ditt lösenord eller kreditkort aldrig överförs pga det är inte information om talaren.

Så, vi kommer inte att berätta för dig vad du ska göra eller inte, naturligtvis, du har kriterier och skäl för att fatta beslutet som du vill, men du bör tänka på hur många gånger vi själva ger all denna information vet om det. och hur de kan använda) och det är inte genom en smart högtalare.

Naturligtvis rekommenderar vi för alla typer av enheter du tänker sälja med hänvisning till produktinformationen att utföra en fabriksåterställning och radera data enligt anvisningar från tillverkaren. Detta kommer att hålla dig borta från problem.

Relaterade artiklar

Back to top button