Amazfit GTR 2 recension: nya funktioner, ny design, samma låga pris

Amazfit GTR 2 och Amazfit GTS 2, är ett tydligt bevis på hur Huami fortsätter att visa sig vara ett av de mest aktiva företagen i världen av smartwachs. På några månader presenterade företaget tre enheter med olika egenskaper och prisklasser, med vilka det har gjort enorma framsteg både när det gäller design och tekniska egenskaper, samtidigt som de fortsätter att upprätthålla det utmärkta kvalitetsförhållandet.

Alla egenskaper som vi också hittar iAmazfit GTR 2, vad vi kan definiera en mer “avslappnad” version av den mycket eleganta Zepp Z, som kanske är den mest “attraktiva” smartklockan i den nya generationen enheter.

Amazfit GTR 2 recension

paket innehåll

Förpackningen av Amazfit GTR 2 det följer linjen med de andra produkterna i varumärket och därför är det inget speciellt. Inuti hittar vi:

Amazfit GTR 2; Egen strömförsörjning med USB-ingång; Instruktionsmanual.

Design och material

Ta designen av den första Amazfit GTR och glöm den helt, för företagets nya smartklocka tar bara från det föregående generationen det faktum att det finns tillgängligt två sidoknappar, annars är allt nytt. Och designen har ändrats helt jämfört med den första exponenten i GTR-serien, till förmån för renare linjer och en ram som är en med glaset som täcker hela klockans framsida.

Och även om den nya designen förmodligen inte för alla skulle kunna vara vackrare än den som ses i den första generationen, är det objektivt att erkänna att riktningsförändringen medAmazfit GTR 2 har gjort det till en smartwatch med en lättare och mycket mindre “slob” än den första GTR. Och det kan också ses i solens tjocklek 10,7 mmoch i mycket låg vikt av 31 gram, det är 17 gram mindre än den första Amazfit GTR. Vilket inte är dåligt.

I den nedre delen av fodralet finns det Bio Traker-sensorn för mätning av hjärtslag,SpO2 och stress, nära vilka vi hittar de två stiften som är nödvändiga för anslutningen till magnetladdaren, vilket därför inte är induktion som i Zepp Z.

På handleden,Amazfit GTR 2 det är ganska bekvämt, också tack vare silikonbandet med 22 mm anslutning vilket för en smartphone med en så snygg design kan vara för “rå”.

Visa

Inget nytt på skärmen. PåAmazfit GTR 2 en panel användes 1,39 “AMOLED cirkulär som troligen är praktiskt taget identisk med den som användes förra året. Och tro mig, det är inte alls en dålig sak. Displayen kan garantera en upplösning på 454 x 454 pixlar, mycket levande färger och djupa svarta som gör att själva panelen verkar vara en med enhetens ram och fodral.

Och även i detta fall är ljusstyrkan utmärkt, mycket nära 450 nits, och har också automatisk justering tack vare en ljussensor integrerad i smartwatchen. Det finns också läget alltid på som, som i Zepp Z, följer rattema som ställts in i klockan, men med ett avskalat gränssnitt och bara visar tiden. Det ger dock en mycket trevlig känsla av kontinuitet, men det är uppenbart att aktiveringen av AoD kommer att påverka batteriets livslängd negativt.

Hårdvara

En av de viktigaste innovationerna ur maskinvarusynpunkt iAmazfit GTR 2 ligger i integrationen av en mikrofon och en högtalare, som du inte bara kommer att kunna interagera med Alexa (Amazons digitala assistent som vi dock snart kommer att prata om), men också svara på telefonsamtal anländer direkt från smartwatchen som det händer med traditionell handsfree, via Bluetooth 5.0 som alltid garanterar en stabil och pålitlig anslutning.

Och det är en stor bekvämlighet, så länge du accepterar det faktum att högtalarens uppspelningsvolym det är inte så högt, och att du bara kan använda den här funktionen i miljöer som inte är för bullriga. Mikrofonen på sin sida gör dock ett utmärkt jobb och låter samtalspartnern lyssna utan alltför många problem.

Sedan finns det GPS, assisterad av Glonass, vilket garanterar en ganska snabb (men inte särskilt snabb) fix, liksom BioTracker-sensorn. Det är ett smartur som kan gå under vattnet upp till 5 bankomat, men WiFi och NFC saknas fortfarande. Två frånvaro som utan tvekan motiveras av enhetens ekonomiska försäljningspris.

programvara

Förutom alla andra exponenter i företaget, ocksåAmazfit GTR 2 den är kompatibel med både Android och iPhone och hanteras av appen Zepp. För att vara ärlig, från programvarusynpunkt finns det inte många nya funktioner och båda finns iAmazfit GTR 2, att i Amazfit GTS 2 och i Zepp Z är funktionerna identiska och fortsätter att upprätthålla en mycket flytande användarupplevelse full av alternativ. Och låt oss omedelbart sätta prickarna på “i”: även om alla Huami-produkter har integrering med Alexa, Amazons digitala assistent är ännu inte tillgänglig i Italien, och kommer att läggas till med en OTA-uppdatering som förväntas komma under de kommande månaderna.

När det gäller Zepp pratar vi alltid om samma trevliga och grafiskt rika applikation, med ett icke-förvirrande gränssnitt, där du kan hitta alla huvudartiklar i hemmet. Härifrån är det också möjligt att starta fysisk aktivitet eller också hantera allt som rör meddelanden, ta emot samtal, mål, alla klockinställningar och mycket mer, med en mycket hög nivå av anpassning. Du kan även anpassa vibrationen genom att ställa in en annan uppsättning än den vanliga.

Programvaran installerad på smartwatchen är också mycket trevlig. DE rattar Det finns 5 förinstallerade, men över 50 kan synkroniseras via applikationen. Vissa är ganska coola, och andra kan även anpassas för att visa information som verkligen intresserar oss. Bläddra till de två sidorna som du kan komma åt widget som vi har valt, till exempel den för den aktuella fysiska aktiviteten, den för musikstyrningen, den för PAI-värdet eller hjärtslag som spelats in 24 timmar om dygnet.

Att bläddra ner från hemmet tar dig till snabbkommandon, förutom batteristatus och väder, och du kommer att ha 8 som du bland annat kan aktivera stör-läge eller skärmen alltid aktiv.

Slutligen, genom att bläddra uppåt kan du komma åt senaste mottagna meddelanden. Från applikationen kan du välja vilka du vill ta emot, och de kommer alltid fram snabbt och i tid. Tyvärr fortsätter det dock att vara oförmåga att svara på mottagna meddelanden, och visningen av vissa emojis är fortfarande dåligt underhållen. Vissa applikationer, som WhatsApp och Telegram, genererar både en kumulativ anmälan (som till exempel fyra mottagna meddelanden) och enskilda meddelanden.

Kondition

När det gäller fitness,Amazfit GTR 2 kan hålla reda på 12 sporter olika, inklusive den klassiska promenad, löpning, den nya i poolen, cykling och så vidare. De stegräknare det är mycket exakt och visade en avvikelse på cirka 5% jämfört med upptäckterna från en Apple Watch Series 6, och detekteringen av hjärtslag, snabb och punktlig, och automatisk sömndetektering som aldrig missar ett tak och också låter dig ställa in störnings-läget på ett helt automatiskt sätt: när smarttelefonen inser att bäraren har somnat, det blockeras automatiskt ankomsten av någon anmälan för att inte störa sömnen.

Det som håller på att förvirra mig är där oximeternoggrannhet som kanske påverkas av en dålig positionering av min, min arm eller till och med klockan själv, har upprepade gånger upptäckt en procentandel syre i blodet som har varierat från 90% till 93%. Och det är verkligen en oroande siffra och helt avvikande från de 98% som upptäcks av en traditionell oximeter.

Batteri autonomi

Batteriet integrerat iAmazfit GTR 2 det är från ben 471 mAh och i våra tester kunde den garantera ungefär 13 dagars autonomi utan att behöva ladda smarttelefonen. Och det är uppenbart att detta är ett utmärkt mål, till vilket vi faktiskt redan har varit vana vid av Huami, som dock sjunker till cirka fem dagar om AoD skulle aktiveras.

Laddningstiderna är istället genomsnittliga: för att gå från 0% till 100% batteri är de nödvändiga ca 2 timmar med den egenutvecklade laddaren som ingår i paketet. Men kort sagt, att behöva ladda i ett par timmar, att ha cirka 13 dagars batteri, är ett pris som jag säkert inte kommer att kosta någon mycket.

Pris och sista tankar – Amazfit GTR 2

Inledande priset påAmazfit GTR 2 och av 169,90 euro, och det är värdelöst att gå runt eller hålla nonsens tal: det är ett utmärkt pris, perfekt anpassat till produktens kvalitet och funktionalitet och i linje med vad marknaden efterfrågar under just denna period.

Kort sagt, denAmazfit GTR 2 är den utmärkta klassikern Amazfit. Naturligtvis har det inte revolutionerats helt jämfört med föregående generation, men det fortsätter att ge de viktigaste funktionerna och förbättrar dem med tillägg av högtalare och mikrofon. Den verkliga revolutionen kommer att äga rum när Alexa också kommer att finnas tillgänglig i Italien: först då kommer Amazfit-smartklockorna att bli riktiga spelbytare, som kan erbjuda avancerade funktioner till mycket låga priser.

OBS! Om du inte ser rutan med koden eller länken till köpet, rekommenderar vi att du inaktiverar AdBlock.

Amazfit GTR 2

Köp nya Amazfit GTR 2 nu direkt från den officiella butiken!

Mer mindre ⭐️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button