Altroconsumo rapporterar Stonex till Garanten. Företaget svarar.

Altroconsumo har skickat en rapport till Borgensman om affären Stonex Oneefter att förgäves försökt beställa en smartphone på den första försäljningsdagen, i onsdags.

Du kan ladda ner PDF:en med brevet som lämnats till Konkurrens- och marknadsverket, men konceptet är att, enligt analysen av Altroconsumo, informationen som sprids av Stonex “de visar sig inte vara sanna och får konsumenterna att fatta beslut som de annars inte skulle ha fattat“. I synnerhet skulle företaget göra sig skyldigt till att ha levererat”felaktig information om produktens tillgänglighet, leverans och kvantitet.

Bland de förfrågningar som Altroconsumo gör finns, förutom straff för Stonexden Suspension av nämnda affärspraxis, vilket därför skulle kunna leda, om Garantmyndigheten gick med på analysen, till ett försäljningsblock, strax innan återöppningen av densamma, planerad till onsdagen den 29.

Vi kontaktade sedan Stonex för att ta reda på om han hade ett svar redo, och nedan hittar du svaret:

Vänner, vänner, vi vill bara lägga några få ord på åtgärden som Altroconsumo främjar mot oss, genom ett klagomål skickat till konkurrens- och marknadsgaranten som ber om blackout av vår mediekampanj efter att ha spridit den på olika webbplatser, i ett försök att slå sönder miljontals euro av surt förvärvade privata kapitalinvesteringar. En anklagelse som vi anser vara mycket ogrundad sprider sig i nätverket, där vi anklagas för orättvisa affärsmetoder och rapporterar avsnitt av kampanjen på ett partiellt sätt. Som alla vet ägde vår kampanj rum både på sociala nätverk och på vår hemsida, så varje enskilt steg rapporterades med stor transparens. Det är en kampanj som berört tiotals miljoner italienare och som visat vårt land att saker också kan göras på ett annat sätt. Vi undrar om det kan vara ett fel att vi befann oss i en begäran som var mycket större än vad vi kunde föreställa oss från början. Detta ledde till organisatoriska förseningar som alltid kommunicerades snabbt eller via sidorna på våra sociala nätverk, e-postlistor och via vår webbplats. Visst, de som främjade denna åtgärd tog på sig ett stort ansvar, nämligen att inte dokumentera sig själva och felaktigt sätta ihop de olika avsnitten kronologiskt och rapportera en version av fakta som skiljer sig från verkligheten. Vi vill understryka att ingen kund har lidit någon ekonomisk skada utöver att behöva vänta lite längre än förväntat för att kunna köpa Stonex One.
Det är uppenbart att i Italien görs allt för att blockera och kväva intressanta initiativ i sin linda, precis så fort de blir allmänt kända. Vi frågar oss personligen varför och vi tror också att många av er har samma idé som vi. Får vi italienare inte längre drömma om en nutid och en annan framtid än den vi lever i? Måste vi bara underkasta oss monopolet för utländska multinationella företag som år efter år har gjort vårt land fattigare och fattigare med de ansvarigas medverkan? Vi påminner om att vi i det här landet har nått en ungdomsarbetslöshet på över 40 % tack vare detta perversa system som syftar till att döda industri och näringsliv samt fri företagsamhet. De som känner oss personligen vet att vi i flera år har kämpat dag efter dag för oss och för alla människor som arbetar med oss. Till människorna nära oss de senaste veckorna har vi upprepade gånger anförtrott att vi var säkra på att de på något sätt skulle försöka stoppa vårt äventyr, varje dag bevittnar vi groteska och otroliga attacker som försöker stoppa oss på något sätt. Vid det här laget är frågan vi ställer oss under dessa timmar följande: kommer de verkligen att klara det? Vi har många aficionados som under dessa timmar uttrycker sitt avståndstagande och skriver meddelanden om tillgivenhet på sociala nätverk, och vi ber och inbjuder dig att stödja vårt äventyr ännu mer kraftfullt, eftersom vi är säkra på att vi kan göra det och vi kommer att få ut mer stark än tidigare. En kram.

av Davide och Francesco

Det råder utan tvekan en milt uttryckt oenighet med Stonex, särskilt efter de problem man stöter på när man öppnar beställningar.

Det bolaget säger stämmer dock också, nämligen att ingen har lidit ekonomisk skada, eftersom pengarna på sin höjd kommer att ha dragits (förutsatt och inte beviljat att de redan har gjort det) från de få som hade beställt dem i onsdags, men absolut inte till de andra.

Vi kommer därför snart att se hur historien kommer att utvecklas, och om det kommer att bli sanktioner eller förseningar på grund av detta förfarande; förseningar som vid det här laget kanske skulle vara den största förolämpningen för dem som är köpintresserade.

Relaterade artiklar

Back to top button