Alternativ till Windows-skrivbordet för att spara filer och mappar –

När vi är klara med att lagra för många filer och mappar på skrivbordet kommer vi snart att inse att det är svårare för oss att hitta det vi letar efter, så det är alltid en bra idé att hålla det så rent som möjligt. Om du inte vet var du ska spara dina filer, erbjuder vi flera skrivbordsalternativ för det.

Varför inte behålla filer och mappar på skrivbordet

Att behålla filer och mappar på ditt Windows-skrivbord är ett enkelt och snabbt sätt att alltid ha dem till hands, utan att göra det svårt för dig själv att hitta en mer specifik plats som framtiden kanske inte kommer ihåg. Det betyder dock inte att det är det mest korrekta eller rekommenderade. Och med tiden är det mer troligt att vi kommer att tappa kontrollen och fylla skärmen med element som bara leder oss långvarig störning

När vi väl har ett skrivbord fullt med filer och mappar kommer det att bli större. svårt att navigera i detta och vi hittar det vi letar efter, varför vi lämnar filerna där … för att vara till hands och lättillgängliga. Detta för med sig en helt rörig arbetsyta som i slutändan påverkar vår produktivitet. Att se detta utrymme fyllt med filer ger inte tillfredsställelse och avkoppling, det är det synonymt med stress och kaos

Och vi pratar inte bara om röran, utan att en skrivbordsskärm fylld med element kommer att förkorta vår dators starttid. Därför kommer det att påverka långsam inloggning genom att ladda och visa fler objekt på skärmen. Dessutom, om vi rutinmässigt säkerhetskopierar våra filer, kan vi glömma att inkludera dem på skrivbordet, vilket är en onödig risk.

Av alla dessa skäl är det viktigt att behålla och organisera våra filer och mappar utanför Windows-skrivbordet. För vad vi idag ska se vilka alternativ vi kan använda i Microsofts operativsystem.

Andra skrivbordsalternativ för att spara filer

Skrivbordet är tänkt att vara en plats där vi snabbt kan komma åt vilken mapp eller fil som helst som vi behöver arbeta med vid varje given tidpunkt, men inte som en permanent permanent lagringsplats. Alternativt kan vi använda dessa andra alternativ.

Välj Windows Libraries

Windows har en sektion som heter Bibliotek som vi snabbt kan komma åt genom att öppna Filutforskaren och skriva “bibliotek” i adressfältet. Som standard hittar vi mappen “Bilder”, “Sparade bilder”, “Dokument”, “Musik”, “Videor” och “Kameraalbum.” På så sätt kan vi organisera alla våra objekt i deras typer av mappar. Till exempel, vi kan lagra ljudfiler i mappen Musik, våra bilder i mappen Bilder, arbetsfiler i Dokument etc. På så sätt kan vi organisera allt eftersom vi vet exakt i vilken mapp, vilken typ av fil vi letar efter.

Windows 10 bibliotek

Om vi ​​högerklickar på var och en av objekten kan vi ange deras “Egenskaper”. Det är här vi kan lägga till och definiera vilka mappar som ska visas i biblioteket. Allt innehåll i de tillagda mapparna kan alltså lätt nås från den här delen av biblioteket. På så sätt ersätter vi lagringen på skrivbordet med en annan valfri mapp, vilket gör allt mer organiserat.

Propiedades bilder

Partitionera din hårddisk

Ett annat intressant alternativ för att spara våra filer istället för skrivbordet är separation vår hårddisk genom att skapa nya enheter (D, E, etc.). Vi kan till och med ändra storlek våra partitioner för att anpassa dem till våra behov, vilket vi kan göra direkt från Windows 10 Diskhanteraren.

Disco-administratör för Windows 10

På så sätt kan vi dela upp dem i delar och använda en av dem för att lagra filer och mappar, så att allt blir mycket mer organiserat och tillgängligt. Och det är det som sparar alla filer på en enhet ökar risken att förlora dem allt vid misslyckande. Dessutom får vi andra fördelar eftersom om C-enheten är infekterad med ett virus eller skadlig kod kommer det inte att påverka filerna på D-enheten.

Använd Windows-mappar

Detta är ett koncept som kanske är bekant med biblioteket och som är organisationsorienterat. Dess närvaro i Microsofts operativsystem går tillbaka till Windows 95. I denna uppsättning mappar finner vi att “Desktop” också är en av dem, som är installerad som standard tillsammans med andra som “Nedladdningar”, “Dokument” “, “Bilder “,” Videor “,” Musik “och” Programfiler “,” Kontakter “, etc.

Mattor för fönster efter kategori

På så sätt kan du öppna File Explorer och komma direkt åt objekt på skrivbordet och utföra funktioner som att sortera eller söka efter objekt som du skulle göra i vilken annan mapp som helst. Förutom standardmapparna kan vi skapa så många mappar som vi behöver genom att högerklicka och välja Nytt och Mapp. Allt detta kommer att hjälpa oss att organisera våra filer utan att spara dem på skrivbordet.

Skapa nueva carpeta för organiska arkiv

Molnlagring (Dropbox, Google Drive, One Drive …)

Ett allt vanligare alternativ för att samtidigt organisera, spara och skydda våra filer och mappar är att använda molnet. Dessutom kommer det att tillåta oss att snabbt och snabbt komma åt dem. var som helst med internetuppkoppling. Det finns många molntjänster som Dropbox, Google Drive, One Drive, Box, etc. som erbjuder gratis lagring, vilket kan vara mer än tillräckligt i vissa fall. För den som behöver ytterligare förvaringsutrymme kan de hyra det extra.

Dropbox Acceso Directo Barra del Sistema

Efter att ha installerat en molnapplikation hittar vi vanligtvis en genväg i systemfältet. Detta gör att vi kommer åt våra filer med ett par klick. På samma sätt skapar appen också en mapp på vår dator som automatiskt synkroniseras med allt innehåll som lagras i molnet, så inte bara kommer de att vara tillgängliga från flera enheter, utan de kommer inte att tjäna säkerhetskopia Dem.

Google Drive & Dropbox Mats

Istället för att ha alla mappar på skrivbordet kan vi ersätta dem med en genväg till den överordnade mappen. På så sätt har vi snabb åtkomst varje gång vi behöver komma åt dem. När vi väl har organiserat filerna i mappar och lagrat någon annanstans, högerklicka bara för att skapa genväg som vi kan placera på skrivbordet. Till exempel kan vi skapa åtkomst till mappen Dokument, där vi tidigare sparat alla arbetsfiler, för att komma åt den från skrivbordet. Det finns alltså inget behov av att lagra filer på själva skrivbordet i en enda röra.

Crear Acceso Directo Y Anclar Menú de Inicio

Likaså kan vi välja binda valfri mapp till startmenyn undvika att placera genvägen på skrivbordet. Allt du behöver göra är att högerklicka på mappen och välja Snap to Start.