Allt på Apple TV+ till jul

Nya specialerbjudanden, återkommande program och festliga favoriter från Charlie Brown och Mariah Carey — det är jul på Apple TV+.

Sådant är sättet att strömma tv att julen börjar tidigt i december och sträcker sig in i det nya året – eller så gör det när någon Apple TV+-titel får biopremiärer under helgerna.

Och det kan bara vara två år sedan Apple TV+ ens började, men redan finns det vissa häftklamrar vi kan se fram emot. Apple spenderar mycket för att skapa sig ett namn under semestern – och, hoppas man, året runt.

För att marknadsföra sina julshower har Apple släppt en ny trailer som även täcker många befintliga serier som redan har premiär, och var och en kommer tillbaka 2022.

Så Apple hoppas att semestern blir din chans att komma ikapp med “Foundation”, “The Morning Show”, “See” och naturligtvis “Ted Lasso”, här är vad som är nytt för julen 2021.

Visar uppbyggnaden fram till jul

Beroende på din ålder och nostalgifaktor kan höjdpunkten under den här delen av året mycket väl vara “A Charlie Brown Christmas”. Det strömmar från 19 december.

Men du kanske ändrar dig över vilket som är höjdpunkten 2021, eftersom det i år finns ett helt nytt tillägg till de berömda specialerbjudandena “Peanuts”. “Snoopy Presents: For Auld Lang Syne,” streamas från den 10 december.

För mer vuxen publik, åtminstone i teorin, finns “‘Twas the Fight Before Christmas”. Det är en dokumentär som berättar hur en mans besatthet av julen splittrar ett samhälle. Den hade premiär den 26 november.

Det är fortfarande igång och det här är världen vi lever i nu, när program inte längre sänds en specifik kväll, inte ens nyårserbjudanden – eller juldagen. Följaktligen är Apples stora satsning för en juldag och hela semesterperioden Mariah Careys återkomst.

Hennes special från 2020, som enligt uppgift kostade över 4 miljoner dollar, kommer att upprepas under säsongen. Men det finns också en ny show, en uppföljare, som heter “Mariah’s Christmas: The Magic Continues”, som redan har börjat streamas.

Sedan den 17 december är det dags för “Svanesången”, ett futuristiskt “genreböjande drama” som utspelar sig inom en snar framtid.

Det är framtiden, och för en nutida blick på det förflutna istället, ställ in på “Dickinson”. Det är en fantastisk, levande, modern berättelse om 1800-talspoeten Emily Dickinson och även om den har pågått sedan 2019 är den här julen speciell.

För det är på julafton som det allra sista avsnittet av serien börjar ha premiär.

Apple TV+ slutar aldrig

Det finns ytterligare en serie som har premiär över jul, men den finns inte på Apple TV+ direkt. Även om streamern har köpt “The Tragedy of Macbeth” kan den inte streama den förrän den 14 januari.

Relaterade artiklar

Back to top button