Allt om OnePlus Android-programvara –

Och som den har gjort under åren, har den här mjukvaran själv haft olika firmwareuppdateringar med det enkla målet att fortsätta föra fler nyheter till dina smartphones och andra enheter. Dessutom körs den parallellt med Android-utveckling, så det finns inget behov av att varje version av denna nivå uppdateras för att matcha basen i Googles operativsystem. Av denna anledning kommer vi att förklara för dig när det kom till, om det är tillgängligt i alla OnePlus-terminaler och vad deras framtid kan vara.

Ursprunget till OxygenOS

Innan du dyker in helt historia av OxygenOS vi måste ge vika för skilsmässan mellan Cyanogen, företaget bakom den berömda Android ROM CyanogenMod, och OnePlus. Efter att ha avslutat sin relation med företaget 2014 bestämde sig den kinesiska smartphonetillverkaren för att ge sig ut på ett eget utvecklingsäventyr, vilket flera mobiltelefonföretag har börjat göra.

Och medan mobilföretaget ville vara ett varumärke med högt mervärde eftersom det hade CyanogenMod, förändrades allt i ett faktum: den exklusiva försäljningen av rättigheterna till Cyanogen till en tillverkare i Indien. På detta bröts relationen mellan båda parter slutligen, och mobilföretaget gjorde lösning för att skapa OxygenOS … Dessutom, för att säkerställa kvaliteten på OxygenOS, bestämde de sig för att anställa kärnutvecklarna av Paranoid Android, en annan ROM i Googles operativsystem.

Därför har vi framför oss en alternativ mobil programvara baserad på Android, utvecklad av en kinesisk telefontillverkare exklusivt för sina mobila enheter. Vi får dock inte glömma att det finns en annan version av operativsystemet, utvecklad specifikt för marknaden för andra enheter, som vi hänvisar till. HydrogenOS

Den första versionen av denna programvara från det asiatiska varumärket släpptes slutligen den 2 september 2015 och var baserad på Android 5 Lollipop. Men under en intervju publicerad den 3 september 2016 framkom det att smarttelefonvarumärket redan arbetade på att slå samman de två lagren, så till slut fanns det bara ett operativsystem kvar för alla dess enheter.

Använder OnePlus detta system på alla sina mobila enheter?

Företagets första enhet släpptes 2014, utöver det faktum att riktig flaggskeppsmördare … Dessutom, eftersom den hade de funktioner som de flesta av de bästa mobiltelefonerna för tillfället kunde ha, och det bästa av allt, den hade en löjlig prislapp jämfört med resten av telefonerna, eftersom den kostade runt 270 €. …

En annan aspekt som har uppmärksammat den här mobilen är att den har CyanogenMOD 11S, en modifiering av Android 4.4.2 KitKat som passar som handen i handsken. Han var dock den första och sista som hade denna ROM eftersom OnePlus 2 redan åtföljdes av detta operativsystem.

Teman för CyanogenMod

Dessutom visste märket inte hur man skulle erbjuda adekvat support för denna terminal och priset började stiga då det kostade cirka 340 euro i grundversionen och cirka 400 euro i 64 GB-versionen. Av denna anledning kan du i tillverkarens egen katalog hitta olika smartphones som inte bara har denna nivå av anpassning som standard. Med tiden har det ackumulerat olika versioner, kinesiska och internationella, från den första Caynogen till den kinesiska HydrogenOS eller internationella OxygenOS

Och även om 2016 en representant för företaget självt försäkrade att dessa två lager redan kommer att smälta samman, som vi berättade tidigare, har detta faktiskt inte gjorts. I mars 2021 bekräftades det att operativsystemet inuti mobil OnePlus kommer att fortsätta att vara regionspecifik … Ett faktum som återspeglas efter OPPOs allians med detta asiatiska varumärke, så att detta terminalföretags globala mobiltelefoner fortfarande kommer att ha OxygenOS, men mobiltelefoner som lanseras i Kina kommer att använda ColorOS, OPPO-nivå.

Programvaruexklusivitet

Det asiatiska företagets mjukvara är en favorit bland många användare eftersom den inte lägger till för många aspekter till standardversionen av Android. Men varje ny version som introduceras har fler verktyg och alternativ för att anpassa dina smartphones. Något som låter dig komma åt olika funktioner som andra företag inte har, åtminstone för tillfället. Med tiden har det märkts att på denna marknad delar alla märken nästan alla funktioner och egenskaper i sin egen mjukvara.

En av funktionerna som finns i det kinesiska företagets terminaler är den hemliga menyn, även känd som en hylla … Det kinesiska varumärket döljer kortkommandot i startprogrammet. Att kunna öppna en hylla på en mobiltelefon du måste svepa åt höger på startskärmen eller svepa ner från mitten av skärmen. I händelse av att dessa rörelser inte är synliga för oss är det nödvändigt att konfigurera det från startskärmsinställningar … För att göra detta, klicka på ett tomt utrymme på terminalskärmen och i alternativen som visas på den nedre panelen, välj kugghjulsikonen, som visas i den här bilden. Då blir det lika enkelt som att aktivera strömbrytaren som dyker upp.

panelhylla oneplus

En annan funktion i programvaran för detta mobilmärke: applås , det vill säga vi kan blockera en eller flera applikationer utan att tillgripa applikationer från tredje part. Detta kommer att ställa in att om vi vill öppna en specifik applikation måste vi bekräfta fingeravtrycket eller ange ett lösenord. Även med tillkomsten av OxygenOS 11 har detta märkes mobila enheter börjat få ett enastående Canvas-läge som gör att vi kan omvandla vilken bakgrund som helst till en bakgrund för terminalens Always on Display-läge.

Och det här är inte de enda funktionerna som bara kan hittas i terminaler av detta märke. Vi kommer också att hitta ett exklusivt och mycket lättanvänt verktyg, växla , som hjälper oss att både göra säkerhetskopior och överföra från en telefon till en annan utan att förlora data. Vi kommer till och med att kunna behålla all den estetiska konfigurationen som vi använde i den tidigare enheten.

OnePlus Switch

Framtiden för OxygenOS

Framtiden för det asiatiska företagets mjukvarunivå är fortfarande mer osäker än någonsin. Även om de inte har de bästa mobiltelefonerna idag, lyckas de få sina telefoner att sticka ut för sin fantastiska mjukvara. Dessutom har varumärket erkänts för utmärkt optimering av personaliseringsnivån. Medan 2021 kunde se hur vi kan vara närmare än någonsin hans sista farväl.

Denna nivå av personalisering är en av anledningarna till att en märkestelefon föredras framför en konkurrent. Likaså rustar företaget för att lansera OxygenOS 12, tydligen baserat på Android 12. Rädslan för många användare att se vad som händer i Kina ökar dock. Vi hänvisar till det faktum att ersätta ditt system med ColorOS så småningom replikeras runt om i världen.

colorOS OxygenOS

Den sista av mobiltelefonerna som släpptes i Kina var modellerna i OnePlus 9-serien, och de marknadsfördes under den Android-baserade OPPO ColorOS-nivån, istället för att köra sitt eget HydrogenOS, som är den kinesiska versionen av OxygenOS. Så tvivel om vad som kommer att hända under de kommande månaderna och åren med programvaran som skapades av OnePlus 2015 fortsätter att växa.

Men vad som än leder till detta kommer att fortsätta hos oss, eller åtminstone tills varumärket ändrar sig. Således kommer användare av detta asiatiska företag att fortsätta att använda detta lager i sina terminaler. Dessutom har företaget bekräftat att de kommer att använda denna programvara tills vidare och inte ColorOS.

Men detta betyder inte att smartphones som kör den här programvaran i framtiden inte längre kommer att likna OPPO-mobiltelefoner, vilket efterliknar designen och funktionaliteten på deras mjukvarunivå. … Dessutom, som ett resultat av sammanslagningen av dessa två företag, OnePlus kommer att bli ett undermärke till OPPO som Redman och Xiaomi.

Relaterade artiklar

Back to top button