Allt om detta snabba och säkra VPN-protokoll –

Nyckelfunktioner i NordLynx

NordLynx är ett protokoll som gör att vi kan uppnå höga hastigheter när vi använder en VPN-tjänst kan vi få ut det mesta av vår internetuppkoppling och VPN-tjänst eftersom vi kommer att ha mycket bandbredd. Angående säkerhet och integritet , det är en av de bästa vi kan använda eftersom den använder en unik krypteringssvit som inkluderar de senaste symmetriska krypteringsalgoritmerna, asymmetrisk kryptering och hashalgoritmer för att verifiera integriteten hos all överförd data. Tack vare WireGuards egenutvecklade UDP-arkitektur. väldigt effektiv uppenbarligen kommer prestandan vi kommer att uppnå mycket bättre än andra VPN-protokoll som NordVPN har använt hittills (OpenVPN med TCP och UDP och IPsec IKEv2). WireGuard-protokollet har markerats både “före” och “efter” i VPN-branschen, vilket ger inte bara högre genomströmning utan också lägre genomströmning. CPU-förbrukning jämfört med andra protokoll och är mycket enkel att implementera, testa och felsöka på grund av att den innehåller cirka 4 000 rader kod, vilket är 10 gånger mindre än andra välkända protokoll.

NordVPN inkluderar dubbelt NAT-system in för att kunna upprätta en säker VPN-anslutning och lagra inte data som kan identifiera användaren På VPN-servern kommer alltså konfidentialitet och säkerhet vid användning av tjänsten att garanteras. Utvecklingsteamet för detta nya VPN-protokoll på NordVPN, efter cirka 250 000 hastighetstester, drog slutsatsen att detta protokoll är klart snabbare än OpenVPN eller IPsec. En mycket viktig egenskap hos detta nya ultrasnabba VPN-protokoll är att det har inkluderats i NordVPN-apparna för Windows, macOS, Linux, Android såväl som Ios, så vi kan använda den här funktionen på alla stationära eller smartphone-operativsystem och njuta av högsta möjliga hastighet med maximal säkerhet.

Hur snabbt ger NordLynx oss jämfört med andra protokoll?

NordVPN visste att de hastigheter som klienterna skulle få skulle vara riktigt höga jämfört med andra protokoll som OpenVPN och IPsec IKEv2 de använder för närvarande, men de visste inte exakt hur VPN-protokollet påverkar anslutningshastigheten, så de genomförde djupgående tester för att hitta i vilka scenarier ett VPN-protokoll är bättre än ett annat. Specifikt körde de tester i fyra olika scenarier:

  1. Klienten kopplade till den närmaste VPN-servern och testservern var så nära VPN-servern som möjligt.
  2. Klienten var ansluten till den fjärranslutna VPN-servern och testservern var så nära VPN-servern som möjligt.
  3. Klienten har anslutit till närmaste VPN-server och testservern är långt borta.
  4. Klienten har anslutit till en fjärrserver och testservern är också långt borta.

Prestandatester genomfördes genom att placera de tre huvudsakliga VPN-protokollen i Docker: OpenVPN, IPsec IKEv2 och den nya NordLynx. Således kan vi enkelt och snabbt jämföra prestanda för alla protokoll, dessutom använde de servrar från olika leverantörer i olika städer i olika länder, för att utföra många tester för att utesluta peering eller transit. problem mellan olika operatörer och molnservrar. NordVPN-teamet körde totalt 8 200 hastighetstester per dag under en hel månad och testade prestandan för NordLynx och andra protokoll. Anledningen till att man gör så många tester är att eliminera flaskhalsar från Wi-Fi-nätverk, trådbundna nätverk, operatörer och många andra faktorer som påverkar den slutliga verkliga hastigheten.

Som du kan se i föregående bild nådde det nya VPN-protokollet i många fall över 500 Mbps verklig hastighet, faktiskt gav det över 1 Gbps verklig hastighet, vilket aldrig har varit möjligt med OpenVPN eller IPsec. IKEv2. Som du kan se är den genomsnittliga OpenVPN-genomströmningen cirka 200 Mbps, den genomsnittliga IPsec IKEv2-genomströmningen är cirka 350 Mbps, och den genomsnittliga hastigheten som NordLynx uppnår är cirka 600 Mbps.

När det gäller nedladdningshastigheterna som uppnås av varje protokoll baserat på kilometers fysiskt avstånd till testservern kan vi säga att NordLynx alltid är bättre än resten av protokollen, som du kan se i följande bild:

När det gäller nedladdningshastighet är grafen väldigt lik den tidigare, det nya protokollet är helt enkelt bättre än de VPN-protokoll vi har använt hittills. NordVPNs utvecklingsteam sa att användningen av detta nya protokoll är i genomsnitt dubbelt så snabbt som OpenVPN eller IPsec, och i vissa fall kan det till och med vara tre gånger snabbare.

Hur kan jag använda NordLynx på Windows, Linux, macOS, Android och iOS?

Det nya protokollet är nu tillgängligt för alla stationära operativsystem som Windows, Linux samt macOS. För att aktivera detta nya protokoll behöver vi bara sätta upp en automatisk anslutning och alltid välja “NordLynx” istället för att använda OpenVPN eller IPsec. IKEv2, samma sak kommer att hända om du använder de officiella NordVPN-apparna för Android och iOS, du måste välja NordLynx-protokollet för att ansluta och du får automatiskt högre bandbredd och lägre latens eftersom detta protokoll är mycket effektivare än de tidigare .

Inställningar i Windows

Konfigurationen i Windows är väldigt enkel och snabb, vi behöver bara öppna programmet, gå till avsnittet “Alternativ”, i avsnittet “Automatisk anslutning” måste vi ta bort programmet från det automatiska valet av VPN-protokoll för att tvinga oss att använd alltid “VPN-protokoll: NordLynx” …

Och vi skulle behöva förbereda den för att ansluta till olika servrar med detta protokoll.

Konfiguration på macOS

När det gäller macOS måste vi utföra samma operation, vi kommer att gå till “Inställningar” och i avsnittet “Allmänt” måste vi välja alternativet “VPN: NordLynx”, så vi kommer alltid att ansluta till detta protokoll.

Android- och iOS-inställningar

Om du använder smartphones som Android eller iOS är appaktivering mycket lätt. På Android måste du öppna appen och klicka på alternativsektionen. Väl inne bör du gå till VPN-protokollsektionen och välja NordLynx, som du kan se nedan:

När det gäller iOS är menyn exakt densamma som i Android, du måste gå till alternativen under VPN Protocol och välja NordLynx för att alltid använda detta VPN-protokoll och röra dig så fort som möjligt.

Som du har sett är WireGuard-baserade NordLynx klart snabbare än IPsec IKEv2 och OpenVPN i alla testade scenarier, vi kommer att kunna uppnå högre hastigheter och av denna anledning är NordVPN VPN en av de snabbaste som finns. Dessutom får vi för närvarande inte glömma att konfidentialitet och säkerhet garanteras när du använder detta protokoll, eftersom det använder de senaste kryptografiska algoritmerna för att skydda all information och säkerställa de grundläggande egenskaperna hos kryptografi: konfidentialitet, äkthet och dataintegritet.

Relaterade artiklar

Back to top button