Allt du någonsin velat veta om Project ARA (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Allt du någonsin velat veta om Project ARA (video)

Vi hade pratat om Projekt ARA redan förra veckan, avslöjar de tekniska egenskaperna och verkliga bilderna av enheten som vi tyvärr aldrig kommer att se på marknaden.

Efter att ha provat det i några dagar, kollegor från Phandroid de försökte svara på några av de vanligaste frågorna som förmodligen alla användare kommer att ha gjort om denna mycket speciella smartphone, och det här är vad som kom ut ur det.

Först och främst är det viktigt att säga att du inte vet de exakta skälen till varför Google bestämde sig för det att radera projektet. Det var säkert inte “tekniska skäl”, eftersom produkten ser ut som den arbete väl och ger inga speciella problem, förutom de som är relaterade till de något överdrivna dimensionerna, speciellt den tjocklek.

Det finns ingen direkt tillgång till SIM-facksom förmodligen gömmer sig under facket för att sätta i batterimodulen, precis som du inte kan se eller byta interna komponenter såsom CPU, internminne, RAM, internt batteri och andra sensorer.

Faktum är att all grundläggande hårdvara har integrerats inuti smarttelefonens kropp och är oberoende av den modulära delen. L’autonomi den är ganska dålig och ligger vanligtvis på cirka 8-10 timmar, med bara 2 timmars skärm på.

De modulmekanism det fungerar helt enkelt: för att koppla loss en, starta bara My ARA-appen genom att trycka på knappen på sidan av enheten, välj vilken modul som ska tas bort och vänd på telefonen. Vid denna tidpunkt kommer modulen att lossna från den elektromagnetiska kopplingen och hoppa ut ur sitt hölje. Denna övre in- och utdragningsmekanism föredrogs eftersom den involverar användningen av elektromagnetiska kopplingar med större tätning än glidande.

Modulerna kan bytas ut endast när mobilen är påslagen och efter att ha angett användarlösenordet är de täckta av mjuk plast och har två anslutningar på baksidan: en för den nyssnämnda elektromagnetiska kopplingen och den andra för anslutningen till enheten. Varje modul kan ha två olika former och kan anges fritt i vilket fack som helst respekterar dess storlek, även om det finns en “optimal position” som anges av smartphonen.

Dessa är då några av de mest intressanta svaren, men om du vill veta mer lämnar vi dig nedan video- praktiskt med andra kuriosa förklarade angående Projekt ARA.

Relaterade artiklar

Back to top button