Allt du behöver för att ta fantastiska leksaksbilder –

Leksaksfotografering och en värld av praktiska effekter

Bild på Sirdork kan du se bakom kameran i denna länk till hans profil på Instagram

Leksaksfotografering är en disciplin som alltid är väldigt attraktiv för både barn och vuxna … De förra attraheras av visionen av sina favoritkaraktärer i situationer så verkliga att det verkar som om de lever sina egna liv, och de senare lockas av idén om möjligheten att gå tillbaka i tiden och föra barnet in i mig medan jag gör en övning i kreativitet.

Men även om det kan verka okomplicerat, ligger det mycket arbete bakom dessa typer av bilder. Det handlar inte bara om att ta en leksak, ställa den på bordet och ta ett foto. Det är åtminstone inte vad du behöver göra om du vill att bilder ska ha dynamik, liv, förmågan att berätta historier.

Därför, om det finns en viktig hemlighet när du skjuter leksaker, är det utan tvekan användningen av praktiska effekter. Den här typen praktisk eller mekaniska effekter är inget annat än en serie fysiska effekter som uppstår under filmning eller när motsvarande fotografi tas.

Praktiska effekter är till exempel kontrollerade explosioner, förflyttning av jorden med fläktar eller en enkel tryckluftscylinder, simulering av regn, snö etc. Det vill säga vilket knep eller sätt som helst att återskapa något som inte sker naturligt i det ögonblicket.

Tja, dessa effekter i leksaksfotografering är det som kan göra skillnad i ett visst fotografi. Fotografens erfarenhet av att tillämpa dem och sättet han gör det är något som ska läras ut, men när du kan bemästra dem kommer fotografiet att höjas till en högre nivå, och det kan innebära att du kan försörja dig med det du gör. Gillar: Leksaksfotografering.

Hur man tar ett leksaksfoto

Att fotografera leksaker skiljer sig inte från resten av fotografierna du kan ta dagligen, även om det finns några överväganden du måste ta hänsyn till beroende på vilken typ av bild du vill ha. Därför är här några riktlinjer att följa om du vill börja utöva denna disciplin.

Först och främst i leksaksfotograferingsprocess det ska vara tydligt vad du har att planera för. Det är mycket viktigt att få ett papper eller något digitalt stativ som gör att du kan skissa på scenen du vill uppnå.

Foto tagen av Hot Kenobi

När du har fått den måste du placera leksakerna, och eftersom de är fotografier är de helst redan i sin slutliga position. Det betyder att om du vill att de ska se ut som om de hoppar eller flyger genom luften måste du ta till genomskinligt nylonrep eller tråd, som du senare tar bort med en bildredigerare för att kunna hänga eller lyfta dem.

När detta första steg redan har tagits är det dags att tända till. Dagsljus kanske fungerar för dig, men om du behöver ta flera bilder, försök att inte ta den dagen när den ändras plötsligt och snabbt. För om så är fallet kommer du senare att behöva spendera mycket mer tid i efterproduktion för att matcha dem och på så sätt kunna kombinera dem eller kopiera de nödvändiga elementen från en till en annan.

När det gäller kamerainställningarna, här, som i resten av fotograferingen, kommer allt att bero på flera faktorer. Det enda vanligaste är användningen av manuella justeringar och manuell fokus. Ja, och du måste komma ihåg att om du vill frysa några av de element som du kastar på scenen, eller gillar att stänka vatten eller någon annan vätska, måste du justera en mycket långsam fotograferingshastighet, vilket kommer att tvinga dig för att öka bländaren eller ett stort behov av naturligt eller artificiellt ljus.

Slutligen måste du också använda ett stativ och en fjärravtryckare. Eftersom de ser till att du håller kameran i samma position, så att du kan ta flera av samma bilder. Och eftersom vi pratar om flera inspelningar, erbjuder fjärrutlösaren också fördelar och är idealisk om du agerar som en liten grupp.

Slutligen, när du har allt material är det dags att redigera, och en bildredigerare som Photoshop, Pixelmator eller Afinitty Photo är perfekt för att leka med olika blandningstekniker, skivning och mer.

Logiskt sett är dessa alla grundläggande steg när du fotograferar leksaker. Dessutom finns det en viktig komponent – din egen kreativitet och uppfinningsrikedom. För som du kan se i videon ovan behöver du ibland bara en datorskärm för att simulera olika bakgrunder som du kan placera dina leksaker på och få mycket mer realistiska bilder.

Berättar en historia

Foto av Mitchell Wu

När vi först pratade om leksaksfotografering sa vi att en av huvudattraktionerna är förmågan att berätta historier. Så när du går och fotograferar, försök också ge dem mening så att de berättar något. Och det finns naturligtvis inget bättre för detta än att söka inspiration från specialiserade fotografers berättelser eller direkt återskapa scener från filmer med deras karaktärer i ett leksaksformat.

Och det är här varje användares uppfinningsrikedom kommer att avgöra skillnaden mellan fantastisk fotografering och fantastisk fotografering. Dessutom kan du också leka med figurernas position för att förstå skalan på olika föremål och leksaker, eller till och med mellan en leksak och en person. Kom ihåg att för att fokusera ännu mer på ett viktigt motiv kan du använda ett mycket grunt skärpedjup för att göra bakgrunden ännu suddigare.

Krav på leksaksfotografering

En enkel kamera som den på din smartphone är mer än tillräckligt för att du ska komma igång med leksaksfotografering. Jo, du behöver leksaker och numera är det väldigt lätt att hitta alla tiders statyetter hemma. Det kan vara Funkos, statyetter, Lego och så vidare som du har satt ihop, eller din son eller dotter figurer.

Dessutom, om du har barn hemma, är detta en disciplin de också kommer att ha kul med och lära sig användbara fotograferingskoncept med. Hur som helst, här är några rekommendationer om du vill utforska denna typ av fotografering lite djupare.

Kamera och objektiv

Om telefonens kamera redan är giltig, kamera med utbytbart objektiv framförallt. Med DSLR eller inga speglar kan du använda objektiv med olika brännvidder för att hjälpa dig att komponera din scen. Och det är vad makro- eller zoomobjektiv kommer att bidra till att ytterligare stänga planet, öka storleken på produkten och ännu mer oskärpa bakgrunden.

Men även om långa avstånd och makrobrännvidder hjälper och är de vanligaste, kan vinklar också vara användbara för vissa kompositioner. Så ge inte upp dem helt. Och nej, du behöver inte en kamera för 2 000 € eller 3 000 €, även om du har fler alternativ med bättre funktioner.

Stativ

Som vi sa, för leksaksfotografering det rekommenderas starkt att ha ett stativ … För om du behöver upprepa en bild flera gånger och tillämpa olika praktiska effekter som du sedan kombinerar när du redigerar, med ett stativ säkerställer du att de alltid kommer från samma position och avstånd.

Det finns många typer av stativ, och de är alla giltiga, men två intressanta riktlinjer är de som gör att huvudkolumnen kan placeras i sidled och de som är av Gorilla Pod-typ. Med den förra får du möjlighet att ta fler bilder med kameran, till exempel zenit; och med den andra – möjligheten att placera kameran efter eget gottfinnande, om du fotograferar utomhus.

fjärromkopplare

Som med ett stativ, närvaron av en fjärrutlösare mycket hjälpsam också. För det första eftersom det låter dig fotografera utan att röra kameran, och det påskyndar inte bara ditt arbete avsevärt, utan också undviker suddiga bilder, särskilt om du använder makroobjektiv. Och även för att det ger dig möjlighet att applicera praktiska effekter på egen hand och samtidigt fotografera när du tycker att tiden är rätt.

Beroende på vilken typ av kamera du använder kan du hitta olika typer av alternativ och till och med styra eller aktivera burst-läge från motsvarande mobilapp som erbjuds av tillverkaren.

Belysning

Rätt ljus för varje typ av fotografering är avgörande, men när det gäller leksaksfotografering är det väldigt intressant att ha RGB-belysning. Tack vare dem kan du skapa en inställning som är mer lämpad för din idé, eller andra typer av effekter om du använder tekniker som fotografering med lång exponering.

Bärbara RGB LED-spotlights är fantastiska och billiga. Dessutom kan du använda dem för många olika ändamål. Så vi tror inte att du kommer att ångra dig om du får den.

Trådar, sladdar och andra småsaker

Slutligen, några grundläggande tillbehör när du tar den här typen av fotografering är de du kommer att använda mest. Som genomskinlig nylontrådar hänga olika föremål och dockor, Ledningar som gör det möjligt att simulera leksaker som hoppar eller flyger genom luften på grund av en explosion eller liknande, och kapslar med tryckluft och miljösprayer.

De två sistnämnda låter dig skapa praktiska effekter som en explosion som höjer jorden, en sandstorm eller dimmig dag, för att undvika dolda faror eller lägga till dramatik till ett foto.

Med tanke på att det här är väldigt billiga föremål råder det ingen tvekan om att ett köp av dem kommer att göra det mycket lättare för dig att komma igång med leksaksfotografering. Även om det viktigaste alltid kommer att vara fantasi. För även att använda bilden som visas på din TV kan hjälpa dig att skapa en bakgrund i kit-stil som inkluderar Mandaloria.

Så nu vet du att om fotografering är din grej, prova fotografering som denna. Vem vet om du med tiden gör en hobby till ditt sätt att försörja dig. Du kommer inte att vara den första eller den sista att göra detta.

Relaterade artiklar

Back to top button