Allt att komma ihåg –

Alla användare som vill prova Windows 11 just nu kommer att kunna göra det utan problem. Vi kan dock inte satsa på allt eftersom det är ett system som fortfarande är under utveckling och dessutom kan det fortfarande ändras innan det slutgiltigt släpps.

Om vi ​​vill ge dig möjligheten att ta del av nyheter, eller bara för att se om det de erbjuder är vad media tillhandahåller (till exempel deras enastående egenskaper), finns det några saker att tänka på.

Är du kvalificerad för Windows 11?

En av förändringarna som detta operativsystem har genomgått är dess krav. Windows 10 hade samma krav som vi kunde hitta i Windows 7, trots att det är operativsystem av en helt annan generation. Och det tog slutligen ut sin rätt på Microsoft.

Med Windows 11 är saker annorlunda. Det nya operativsystemet har nu vissa krav som, även om de är normala, är mycket högre än sina föregångare. Det första vi behöver är 64-bitars CPU eftersom det inte kommer att finnas en 32-bitarsversion. Dessutom måste denna CPU vara relativt ny (inte äldre än 5 år) för att garantera korrekt drift och även vara dual-core. Vad gäller RAM så måste vår dator ha minst 4 GB … Och vi måste ha hårddiskutrymme 64 GB ledigt utrymme

Windows 10 vs Windows 11 krav

Windows 10

CPU Bagge SSD SÄKER LADNING TPM
1 GHz (32-bitars eller 64-bitars) 1 GB i 32 bitar
2 GB i 64 bitar
16 GB i 32 bitar
32 GB i 64 bitar
Inte Inte

Windows 11

CPU Bagge SSD SÄKER LADNING TPM
1GHz Next Gen 2 Cores 64-bitars 4 GB 64 GB Ja Ja; TPM 2.0

Dessutom måste säker start installeras på datorn så att systemet kan installeras och startas säkert, och moderkortet måste ha TPM 2.0 , ett av de mest kontroversiella påståendena.

Se till att du har tillräckligt med ledigt utrymme

Vanligtvis, om vi ska installera Windows 11 från början genom att formatera en disk eller partition, kommer vi inte att ha några problem. Men om vi ska uppdatera stödjande program och inställningar från Windows 10, så är ledigt utrymme väldigt viktigt.

Vi måste se till att vi har tillräckligt med utrymme så att nedladdningen och installationen av operativsystemet kan slutföras utan problem. Det vill säga, vi måste ha minst 32 GB ledigt utrymme … Dessutom måste vi komma ihåg att uppdateringen skapar en kopia av det nuvarande systemet för att kunna återgå till det vid problem. Denna kopia kan vara allt från 10 GB till 30 GB och det här är det extra utrymmet vi behöver på datorn.

Windows 11 Utforskaren

Därför, om vi vill undvika utrymmesproblem måste åtminstone vår hårddisk eller SSD ha 64 GB ledigt utrymme.

Sov inte! Du har bara 10 dagar på dig att återgå till Windows 10

Chansen är stor att Windows 11 inte är något för dig. Och om vi installerade det på vår huvuddator, kommer vi definitivt att hitta ett sätt att återvända. Under uppdateringsprocessen behåller Windows en kopia av vårt nuvarande system så att om det uppstår några problem under uppdateringsprocessen kan vi komma tillbaka utan problem. Men bara för några dagar.

Som med nyare versioner av Windows 10, möjligheten att gå tillbaka och avinstallera den senaste uppdateringen. endast tillgänglig i 10 dagar. Om vi ​​efter denna tid fortsätter att använda Windows 11 kommer vi inte längre att kunna återgå till Windows 10. Då är det enda alternativet vi har att formatera och installera operativsystemet från början.

Windows 11 är fortfarande i betatestning

Det måste vi komma ihåg Windows 11 är fortfarande i betatestning … Och i en mycket tidig beta. Det här nya systemet är fortfarande ofullständigt (det har funktioner som är ärvt från Windows 10, och det finns till och med poster som inte är översatta till spanska), förutom ett stort antal buggar, buggar och problem som kan påverka oss i vårt dagliga liv. dagligen. Dessutom finns det program som ännu inte är redo att installeras på detta nya operativsystem, och det finns inga drivrutiner som garanterar att hårdvaran fungerar korrekt.

Om vi ​​vill testa Windows 11 på vår huvuddator kan vi göra det utan problem. Även om vi måste överväga 10-dagarsgränsen för att kunna gå tillbaka och fortsätta använda Windows 10 innan detta nya operativsystem lanseras.

Och för att testa Windows 11 på lång sikt är det bäst att göra det i en virtuell VMware- eller VirtualBox-maskin.

Relaterade artiklar

Back to top button