Alla viktiga saker du behöver för att ditt företag ska fungera smidigt –

Sedan Covid-19-pandemin drabbade planeten har fler nya företag registrerats än någonsin tidigare. Detta visar att fler och fler väljer att ta steget och arbeta för sig själva istället för att hålla sig till arbete de inte gillar. Det här är bra eftersom den nya vågen av avlägsna teknikföretag bildas och drivs av människor som brinner för sin nya verksamhet.

Så det finns många nya företagsägare där ute som försöker göra detta för sig själva, vilket är bra! Men det finns flera nyckelverktyg som varje ny verksamhet måste investera i för att verksamheten ska fungera smidigt. Om du är en ny företagare – eller till och med en erfaren företagare som anpassar dig till den moderna världen – läs vidare för några viktiga verktyg och lösningar att hålla utkik efter.

Molntjänster

Som nämnts drivs ett antal av dessa nya företag på distans, delvis på grund av att pandemin visar oss alla att distanspendling inte bara är möjligt, utan mycket mer produktivt än man tidigare trott. Det är av denna anledning som molntjänster har tagit affärsvärlden med storm och bloggare har kommit till ett teknikföretag. Saicom säger att “globala restriktioner har accelererat en trend som redan tagit fart – jobba hemifrån, jobba var som helst medan du arbetar!” Fjärrarbete går ingenstans, och därför molnverksamhet.

Vad kan du få med molntjänster? Tja, nästan allt. Molnet har allt från kommunikationsresurser till medarbetarhantering, delade arbetsytor för samarbete och säker datahantering. Det finns inget bättre sätt att säkert dela, skydda och samarbeta i projekt än i molnet. För en relativt liten avgift kan ett företag starta i molnet, hålla data säker och låta alla sina anställda få åtkomst till samma innehåll på distans.

automatisering

Ett annat verktyg som förändrar hur företag fungerar idag är automatisering. Varumärken som Blue Prism och UiPath expanderade snabbt under pandemin eftersom de erbjöd automationstjänster för alla typer av företag. Dessa plattformar låter dig eller en fjärrprogrammerare automatisera repetitiva uppgifter i ditt företag. Saker som att läsa och godkänna fakturor, ange data eller beräkna skattebetalningar kan göras med automatiserade bots.

Automation letar sig över en mängd andra plattformar, inklusive molnet, eftersom fler och fler tjänster använder automatisering. Detta sparar tid och pengar – programmera boten en gång och den kommer att göra samma uppgift så länge du vill, utan att behöva anställa personal för att utföra upprepade manuella datauppgifter.

HR och lönehantering

HR-plattformar vinner också draghjälp – återigen, delvis drivna av cloud computing. Dessa typer av programvara låter dig göra allt som ett HR-team kan göra, men med mycket färre anställda. Personalintroduktion kan automatiseras eftersom systemet läser identifieringsdata, ansökningsformulär och bankuppgifter och matar in alla i ditt HR-system.

Du kan automatisera löneberäkningar, låta anställda kontrollera sina löner och till och med hantera förmåner som sjukförsäkring och pensioner. Detta eliminerar återigen behovet av stora team av människor som hanterar personaldata, vilket sparar tid och pengar.

driva ditt företag

CRM-programvara

Om du inte har hört talas om CRM är det dags att läsa det nu! CRM-programvara har helt förändrat hur företag interagerar med sina kunder. CRM-programvaruplattformar samlar in data om dina kunder, så att du kan få en uppfattning om din ideala kund och marknadsstorlek. Återigen, automatisering spelar in här, eftersom CRM kan kontrollera hur lång tid en kund har spenderat på din sida, vad de är intresserade av och hur bra de svarar på marknadsföringskampanjer. All denna värdefulla data kan omvandlas till goda kundrelationer och ökad försäljning om den analyseras och används på rätt sätt.

Informationssäkerhet

Slutligen, oavsett om du arbetar på distans eller inte, måste alla dessa data skyddas. Många molnföretag erbjuder komplett kryptering och skydd, särskilt när det gäller personlig information och kundinformation. Tyvärr sker det tusentals cyberattacker mot småföretag varje dag. All denna data är extremt värdefull för både hackare och bedragare, så du bör ha ordentliga brandväggar, krypterad data och överväga att använda tjänster som VPN. Dataläckor kan vara kostsamma och svåra att åtgärda, så ta cybersäkerhet på allvar, även om du bara är ett litet företag.

Dessa få saker kommer inte bara att förändra ditt sätt att arbeta till det bättre, utan de kommer också att spara dig otaliga timmar och mycket pengar. Investera i dessa processer tidigt och det blir mycket lättare att snabbt växa ditt företag.

Relaterade artiklar

Back to top button