alla steg att följa –

Iphone hälsar dig “Hej”

I den här första delen hittar du ett välkomstmeddelande på flera språk, och även om enheten som standard kommer att använda språket i landet du köpte den i, vet du fortfarande inte om du vill anpassa den på detta eller ett annat språk … Om du sveper uppåt (eller trycker på hemknappen om det är en gammal iPhone) hittar du språk- och regionalternativ.

Snabb eller manuell start

om du har en annan enhet i närheten, till exempel en iPad eller annan iPhone , kan du snabbt ställa in en ny genom att flytta båda enheterna närmare. Den du redan äger kommer att visa ett popup-meddelande (om den är olåst) som informerar dig om att den har upptäckt en ny iPhone. Om du vill sätta upp en ny med dess detaljer måste du fortsätta. Om du däremot inte vill att detta ska hända kan du stänga detta meddelande, och om du inte har en annan enhet måste du klicka på Konfigurera manuellt.

Välj ett Wi-Fi-nätverk

Det är viktigt för enhetens konfiguration att den är ansluten till Internet. För att göra detta, Wi-Fi Inställningarna öppnas, du måste välja ett nätverk, ange ett lösenord och klicka på “Nästa”. Det är möjligt att du efter detta kommer att se meddelandet “Att aktivera iPhone kan ta några minuter”, och även om denna process, som vanligtvis tar mindre än en minut, kommer du inte att tappa tålamodet om du ser detta. det tar lite längre tid.

Du kan behöva uppdatera den

Apple släpper iOS-uppdateringar för iPhones regelbundet, så det är möjligt att du någonstans i processen kommer att informeras om detta och har möjlighet att ladda ner en mjukvaruuppdatering. Om du gör detta tar nedladdningsprocessen några minuter, beroende på din internetanslutning och vikten av den versionen av operativsystemet. Efter det tar installationen också några minuter. Hur som helst, om du installerar det eller utelämnar det, hittar du samma steg för att ställa in det senare.

Sekretessinformation

En informationsskärm visas om hur Apple och din nya iPhone kommer att hantera dina data. En kort sammanfattning kommer att visas, som du kan utöka genom att klicka på Detaljer. Om du inte är intresserad av detta eller redan har läst det kan du klicka på “Fortsätt”.

Registrera ditt ansikte eller fingeravtryck

Om du har en iPhone med Face ID är det dags för dig att skanna ditt ansikte genom att följa anvisningarna som visas på skärmen efter att du klickat på Fortsätt. Har du däremot en iPhone med hemknapp och Touch ID kan du göra detsamma genom att registrera ditt fingeravtryck. Du kan dock hoppa över det här steget och låta det konfigureras senare i enhetens inställningar när det redan är konfigurerat och redo att användas.

Skapa en säkerhetskod

Förutom en biometrisk ansikts- eller fingeravtryckssensor kräver iPhone en säkerhetskod som en extra säkerhetsåtgärd. I de flesta fall är detta inte nödvändigt, om inte iPhone är påslagen. Du kan välja mellan en 4-siffrig eller fler numerisk kod, alfanumerisk eller inte ens använda den. Om du vill att din enhet ska vara säker rekommenderar vi att du inte använder det senare alternativet och lämnar den utan kod.

Vill du överföra data från en annan enhet?

Den här delen är en av de viktigaste i konfigurationen av iPhone och kommer inte att visas senare vid lanseringen. Du hittar följande möjligheter:

  • Återställ med iCloud-kopia: om du tidigare haft en iPhone eller iPad eller iPod touch med säkerhetskopia kan du ladda ner den genom att klicka på det här alternativet.
  • Återställ från Mac eller PC: om du har gjort en säkerhetskopia via iTunes eller Finder på en dator kan du välja det här alternativet, ansluta din iPhone med en kabel till den här datorn och fortsätta att återställa data på den.
  • Överföra direkt från en annan iPhone: Om du väljer det här alternativet kommer du att gå tillbaka till den första delen, som vi diskuterade i det andra avsnittet av denna artikel, angående närvaron av en annan enhet i närheten för att konfigurera den.
  • Överför data från Android: vi förklarar det här avsnittet i detalj i en annan artikel som vi länkar till, men den handlar främst om möjligheten att överföra data som foton, kontakter eller kalendrar från en terminal med ett Android-operativsystem.
  • Överför inte appar och data: Du kan direkt ställa in din iPhone som en helt ny och lämna den till ditt förfogande för att manuellt lägga till all data från grunden.

Om du laddar upp en säkerhetskopia

Oavsett om du är från iCloud eller dator, måste du ange ditt Apple-ID och lösenord för att fortsätta processen. En rad villkor dyker upp som du måste acceptera, och efter det kommer ditt Apple-ID att ställas in på din nya iPhone. Denna process kan ta flera minuter, så ha tålamod.

Om du valde iCloud-kopia måste du välja den på skärmen och vänta på att den ska återställas på den enheten. Om du gör detta från en dator måste du använda iTunes (Windows PC och Mac med macOS Mojave och tidigare) eller Finder (Mac med macOS Catalina eller senare), välj Återställ iPhone och ladda ner säkerhetskopian. Efter det är det bara att vänta på att den laddas och iPhone är redo för arbete.

Det bör noteras att efter detta du har redan konfigurerat din iPhone och du behöver inte fortsätta läsa den här guiden, eftersom vi i följande avsnitt kommer att fokusera på de användare som har valt att ställa in sin iPhone som om den vore ny.

Om du ställer in den som en ny iPhone

I det här avsnittet måste du ange ditt Apple-ID, men oroa dig inte om du har glömt ditt lösenord, användarnamn eller inte har ett Apple-ID. Du kan återställa dina data med hjälp av alternativen på skärmen eller, i händelse av fel, skapa ett helt nytt ID med vilket du kan släppa iPhone så snart som möjligt. När du har skapat och loggat in måste du acceptera ett antal villkor från Apple och enheten börjar konfigureras av sig själv.

Senaste konfigurationer

Vid denna tidpunkt kommer skärmen att visa olika alternativ som nu kan konfigureras. Den första är: eller inte vill du aktivera iPhone-plats … Sedan kommer det att följas av Apple Pay förvaltning, Äpple ett säkert betalningssystem följt av dussintals banker runt om i världen som gör att du kan göra betalningar via NFC i fysiska institutioner, samt från iPhone i digitala butiker som sin egen appbutik. Om du inte har ett kort eller inte vill konfigurera det nu kan du välja alternativet “Konfigurera senare i plånboken”.

Möjlighet dela Siri-inspelningar kommer också att dyka upp. Denna punkt var något kontroversiell vid den tiden och är att enheten kan spela in dina interaktioner med assistenten för att förbättra servicen. Dessa register är helt krypterade och anonyma och skickas till Apple, som kommer att hantera dessa register som en del av att förbättra tjänsten. I alla fall kan du få mer information i det här avsnittet. Om du inte vill dela dem kan du låt det inte klicka på “Inte nu”.

Ett annat anpassat alternativ är Användningstid angående tidpunkten för användning av terminalen. IPhone har en sektion där du tillhandahåller dagliga, veckovisa och månatliga uppdateringar om hur du använder din enhet, och till och med låter dig ställa in vissa gränser. Du kan godkänna att den här funktionen är aktiverad genom att klicka på Fortsätt, eller avvisa den genom att klicka på alternativet för att konfigurera senare.

du kan också dela din iPhone-analys med Apple … Det vill säga om du stöter på ett fel, oväntad omstart eller någon annan incident kommer företaget att få en anonym rapport. Du hittar ytterligare information i detta avsnitt om du vill, men du kan inte heller dela den genom att välja det här alternativet. Du kommer att ha samma möjlighet senare när det gäller datautbyte med applikationsutvecklare.

Det kommer nu att finnas skärmrelaterade konfigurationer som rätt ton , ett visningsalternativ på vissa iPhones som låter dig justera intensiteten på ljusstyrka och färg utan att skada din syn. Du kommer inte att kunna stänga av den i den här delen, utan i inställningarna när iPhone är inställd. I vilket fall som helst kan du redan se ett exempel på hur iPhone skulle se ut utan detta alternativ genom att hålla i rutan som säger “Ingen True Tone display”.

Då hittar du även möjligheten att installera iOS i ljust läge eller med mörka toner även om du även i inställningarna kan välja automatisk inställning eller programmering efter eget tycke. Äntligen kan du välja gränssnittsvy , med standardformat eller med skalning, förstoring av ikoner och andra delar av skärmen.

Välkommen till iphone

Den här sista skärmen är den mest önskvärda, och en fullt fungerande iPhone kan redan användas bakom den. Nu kan du göra vad du vill med enheten, anpassa vad du lämnade till senare i inställningarna, fråga andra som inte har träffats tidigare, börja installera appar eller ring en vän för att berätta att du redan har en telefon. Du är redan iOS-användare och hela dess ekosystem står till ditt förfogande.

Om du vill återgå till den ursprungliga konfigurationen

Vem har fel mun, vem har händerna också. Om du tror att du har gjort ett misstag i någon del av den initiala konfigurationen, och du vill att det ska upprepas igen, kan du göra det, men för detta måste du veta att all data och information som matats in i enheten kommer att gå förlorade. … Om du är säker på att du vill återvända måste du gå till Inställningar> Allmänt> Återställ och klicka på “Ta bort innehåll och inställningar” … Du kommer att bli tillfrågad upp till två gånger om du är säker, även om du behöver ange enhetskoden och/eller lösenordet. Efter det kommer du tillbaka till det första steget.

Relaterade artiklar

Back to top button