Alla sätt att beställa appar på Xiaomi Mobile –

Sanningen är att alla som har använt samma telefon under en längre tid har många applikationer installerade och därför många ikoner på sin hemsida. Men … Hur organiserar man dem? Det här är en fråga som vi kommer att förklara för dig så att du vet om alla alternativ som ett kinesiskt företag erbjuder oss. MIUI beställ dem på ditt sätt.

Xiaomi applåda

Det råder ingen tvekan om att Xiaomi med tiden har fått styrka och positionerar sig över andra märken för tillfället, som Apple eller Samsung. Dessutom, eftersom de inte bara producerar mobila enheter med ett pris-prestandaförhållande som är mycket svårt att slå, utan också har olika funktioner som avsevärt förenklar den dagliga användningen av terminalen för användarna. Som med applikationslåda asiatiskt företag.

Av denna anledning måste vi erkänna att MIUI, terminalskiktet för detta märke av smartphones, vanligtvis är väldigt likt det. Dessutom, baserat på Android, har den tweaks, hemligheter och exklusiva funktioner i sina inställningar. En av dem är den så kallade applådan, med vilken vi kan hålla vår Xiaomis hemmabar helt ren och välordnad.

cajon applications Xiaomi

Med den här funktionen kan alla Xiaomi mobilenheter använd en organiserad applåda i vilka olika kategorier kommer att finnas. Dessutom kommer de att genereras automatiskt när du laddar ner olika verktyg från app store. Självklart måste vi aktivera det. För att göra detta måste vi följa dessa steg:

 • Ange inställningarna för din Xiaomi-enhet.
 • Hitta en del av startskärmen.
 • Klicka igen på alternativet med titeln Hemskärm.
 • Tryck Med applåda

När vi har aktiverat den här funktionen behöver vi bara glida från botten till toppen på startskärmen på vår smartphone. På så sätt kan vi komma åt en organiserad applåda, som också visar de olika kategorierna som vi ser överst i telefonfältet.

Anpassa din applåda till max

Medan det bästa är att när det väl har aktiverats, slutar inte möjligheterna som MIUI erbjuder oss för att anpassa ordningen på ikonerna där. Främst för att det kommer att lämna oss med flera alternativ som hjälper oss i uppgiften att visa dem helt enligt vår smak.

Xiaomi-lagret gör att vi kan anpassa olika kategorier att välja vilka applikationer vi behöver i var och en av dem och i vilken ordning de ska visas på vår telefon. Det kommer till och med att tillåta oss att redigera färgen och opaciteten på själva lådan, så att vi vet vilka vi är mest intresserade av.

Anpassa Xiaomi-appar

För att ställa in detta måste vi komma åt samma tidigare inställningssektion som vi angav för att aktivera rutan. Men den här gången måste vi gå längre ner tills vi hittar följande funktioner:

 • Applikationskategorihantering : från detta alternativ kan du välja i vilken ordning du vill att boxens olika kategorier ska visas för dig. Dessutom väljer du vilka programvaruverktyg du vill inkludera i var och en av dessa kategorier, och du kan till och med skapa en kategori som du vill.
 • Rullningslist : här kan vi välja två olika aspekter av sidofältet, en kommer att vara alfabetisk eller en enkel blå rullningslist.
 • Placera nya appar på din startskärm : Genom att aktivera eller avaktivera den här funktionen kan vi bestämma om vi vill att de olika applikationerna som vi laddar ner automatiskt ska placeras på hempanelen på vår smartphone eller helt enkelt ska visas i applådan.

Skapa mappar på din Xiaomi

En annan av metoderna som vi kommer att presentera för dig förutom det föregående alternativet är faktumet att ordna olika ikoner på huvudskärmen på vår Xiaomi genom att skapa mappar. Det vill säga, med den här metoden kan vi skapa mappar för att organisera ikoner programvara som vi så småningom installerar på telefonen.

I dem kan vi samla våra favoritverktyg, klassificera dem efter användning eller till och med skapa applikationsmapp vad vi än tycker är lämpligt, till exempel inloggningsmappen för programvaran som ger oss tillgång till streamingplattformar.

Xiaomi Mi 9T Pro pantalla

För att kunna beställa dem i vår Xiaomi genom att skapa mappar måste du följa dessa steg:

 1. Avblockera din terminal.
 2. Svep uppåt för att komma åt listan över appar.
 3. Väl inne, tryck och håll ned en av de du vill lägga till i mappen och dra den till en annan app. När den ligger ovanpå den andra, släpp den.

Senare måste du upprepa samma process om du vill skapa fler. Om du vill ta bort en av dem från mappen behöver du bara dra och släppa den från mappen. Det vill säga samma process, men i omvänd ordning.

Att appar inte rör sig av sig själva

Det bästa av allt är att när vi ordnar alla ikoner på telefonen i vår egen stil kan vi se till att den aldrig misslyckas, även om vi vill flytta runt dem själva. Det vill säga, i den konfiguration som MIUI erbjuder oss för ikoner, är de som standard alltid i perfekta kolumner, vilket inte alltid är vad vi behöver.

rellenar huecos iconos xiaomi

Av denna anledning kan applikationer röra sig på egen hand, även om detta händer särskilt när du flyttar en ikon eller tar bort ett av programvaruverktygen. Lyckligtvis finns det en lösning, som många andra i MIUI, vi behöver bara komma åt avsnittet “Inställningar”> “Hemskärm” och avmarkera alternativet Fyll luckor i fjärrprogram … Detta kommer inte att flytta en enda ikon för att fylla luckan efter den vi tog bort från terminalen.

Även om ikonerna fortsätter att ändra position på egen hand, har vi ett annat, ännu mer avancerat alternativ, som inte ens tillåter oss att flytta runt dem på egen hand. För att göra detta måste vi gå till Inställningar> Hemskärm igen och kontrollera Hemskärmsdesignlås alternativ. Med denna förändring kan vårt valda designrutnät inte ändras som andra ikoner.

Skaka din mobil för att sortera ikoner

Slutligen kommer vi att visa dig ett av alternativen som inte alla känner till och som har denna nivå av anpassning. Dessutom kommer det att vara ganska användbart om den tidigare funktionen inte är aktiverad, och vi bryr oss inte om hur våra applikationer är ordnade. I grund och botten, när det är aktivt, behöver vi bara göra det skaka mobiltelefon vidta en åtgärd som många kommer att gilla.

Agitar Movil Xiaomi

Genom att aktivera den här funktionen kommer vi att tvinga alla som flyttar sin Xiaomi att beställa alla ikoner att fylla i de tomma utrymmena. Det här alternativet kallas skakning för att fylla i tomma utrymmen. Därför behöver vi inte veta om behovet av att flytta alla ikoner en efter en för att fylla dessa tomma utrymmen.

Att bara skaka telefonen räcker för att systemet ska ta hand om det. Naturligtvis, för att ha denna funktionalitet i detta verktyg i vår Xiaomi, behöver vi MIUI 11 eller senare. Dessutom är den inaktiverad som standard, så för att aktivera den här nya funktionen måste vi följa dessa steg:

 1. Tillgång till inställningar.
 2. Tryck på startskärmen.
 3. Aktivera Skaka alternativet för att fylla tomma hål

Relaterade artiklar

Back to top button