Alla sätt att avinstallera appar från Android-mobil –

Verkligheten är att det inte är svårt alls att ta bort en app från en mobil enhet. Men du har förmodligen inte provat alla metoder som Googles operativsystem erbjuder oss. radera dem från vår smartphone … Dessutom vet vi alla att deras installation alltid är densamma, även om sanningen är att vissa av dem är installerade som standard på telefoner.

Lyckligtvis finns det sätt att ta bort från systemet de applikationer som vi inte behöver och som tar upp plats. Därför kommer vi att förklara alla sätt att avinstallera de applikationer du vill ha från din terminal, såväl som de verktyg som är installerade som standard på din mobila enhet.

Ta bort dem från smartphoneinställningarna

Ett av de enklaste sätten som finns, och som utan tvekan kommer att fortsätta med tiden, är ta bort programmet från inbyggda terminalinställningar … Hur mycket de lägger till nya rutter, även om de är enklare. Denna metod är förmodligen den vanligaste bland alla användare. Dessutom har det inga förluster, eftersom du på bara några sekunder kommer att avinstallera verktyget som du inte använder för alltid. Även om detta inte betyder att andra användare väljer att satsa på en annan rutt, vilket vi kommer att förklara senare.

pantallazos applikationer

Därför, oavsett märke på din mobila enhet, kommer denna metod alltid att vara närvarande. Även detta låter dig inte bara ta bort dem permanent, utan du kan också inaktivera dem, det vill säga göra den här programvaran som du inte längre använder så ofta som du brukade, eller helt enkelt inte tillåter dig att eliminera den. För att ta bort dem behöver du bara gå till inställningarna för din mobila enhet och hitta avsnittet “Applikationer”. När vi väl är inne väljer vi de du vill ange, raderar dem permanent och klickar på dem. Nackdelen är att vi måste arbeta en i taget, såvida inte nivån av anpassning på din mobiltelefon tillåter dig att radera mer än en åt gången.

Efter det måste vi klicka vidare Radera alternativ. Även om det är en systemapplikation kan den bara tillåta oss att klicka på “Inaktivera” eller “Inaktivera”. Och därför kommer vi inte att kunna ta bort det permanent från vår mobila enhet. Självklart sparar vi lite batteri och utrymme. Lyckligtvis bestämmer sig färre och färre varumärken för att fylla sina smartphones med den här typen av programvara, eller till och med låta oss bestämma om vi vill radera dem eller inte.

Hur man tar bort skadlig programvara från din mobiltelefon

Vi har redan pratat om de som är installerade som standard på enheter, de är också kända som virus … Och det är inte lätt att fixa, eftersom du kommer att behöva vissa förkunskaper för att kunna ta bort dem permanent från terminalen. Även om detta har förändrats under åren och vissa tillverkare tillåter oss att enkelt ta bort dem.

Dessutom måste vi vara försiktiga eftersom vi kommer att stöta på systemappar, så det är väldigt lätt att röra vid något utan att vilja att det ska vara nödvändigt för att mobiltelefonen ska fungera korrekt. Var därför försiktig eftersom vi inte är ansvariga för vad som kan hända med din terminal. Stegen är som följer:

 • Gå till Inställningar> Telefoninfo och tryck på Byggnummer några gånger för att aktivera utvecklaralternativ.
 • Gå sedan till System och uppdateringar> Utvecklaralternativ.
 • Scrolla ner och vrid på USB-felsökningsalternativ

opiiones desarrollador miui

När du har förberett din smartphone för denna process måste du installera ADB-programmet på din dator. Därefter följer följande steg:

 1. Anslut din mobil till din PC.
 2. Bekräfta per telefon till Tillåt USB-felsökning
 3. Hitta ADB-mappen, högerklicka på den och välj att öppna ett kommandofönster här (detta steg beror på din version av Windows).
 4. Kontrollera om din terminal är korrekt ansluten med följande kommando:
 5. För att se en lista över applikationer som finns på systemet måste du ange kommandot:
  • Adb Shell Is / system / app
 6. Vi går igenom listan som visas, hittar appen vi vill avinstallera och anger följande kommando (ersätt Stk.apk med appen du vill avinstallera):
  • adb skal rm /system/app/Stk.apk
 7. Efter att ha avinstallerat programmet har vi två alternativ: antingen startar vi om för att ta bort datakatalogen från den automatiskt, eller kör följande kommando för att dumpa hela datakatalogen:
  • adb-skal ls / data / data

Andra sätt att avinstallera appar

Lyckligtvis kommer de flesta verktyg som du har i dina terminaler att vara de du ville installera själv, utan att varumärket bestämmer åt dig. Det är därför det finns olika sätt att ta bort dem permanent. Vissa av dem kommer att vara snabbare än andra, men verkligheten är att alla är lika lätta att följa och tar bara några sekunder av vår tid.

Ett annat sätt, som också kommer att vara väldigt enkelt för oss, är tack vare ikonetiketter som släpptes med Android 7 Nougat. Detta tillåter oss inte bara att ange vissa parametrar för dessa verktyg, utan ger oss också möjligheten att ta bort dem från vår terminal.

Detta kommer dock att bero på applikationen, eftersom andra skickar oss till deras informationssektion (i mobiltelefoninställningarna) för att ta bort den där. Vi behöver bara trycka och hålla ned någon av dem och en meny kommer att visas. Tryck på X om oi visas för att gå till appinställningar. Väl inne kan du snabbt ta bort den.

Desinstalar app av Acceso Directo

Från Google Play Butik

Det finns ett annat sätt, även om det inte är det mest använda av de flesta användare, eftersom vi slösar mycket mer tid. Vi länkar till tar bort våra mobila verktyg från google game self storage … I det låter det oss installera ny programvara, samt ta bort redan installerade. Även om det tar längre tid är det naturligtvis en enkel process:

 • Logga in på Google Play, öppna sidofältet och gå till avsnittet Mina appar och spel.
 • Gå till fliken Installerat.
 • Hitta sedan de du vill ta bort från din Android-mobil och ange deras parametrar. Efter det kommer alternativet “Radera” att visas.

Desinstalar app från Google Play Butik

Prova från appfältet

Vi kommer att använda en av de första metoderna, förutom den första, som vi förklarade för dig i inställningarna som vi kommer att ha på vår Android-mobilenhet. För detta måste vi vara inuti applådan vad som finns i vår terminal, och det kan också vara användbart att vara på huvudskärmen på smarttelefonen.

Senare, om du ser att du inte gillar applikationen du just installerade behöver du bara trycka och hålla den och dra ikonen till papperskorgen som visas på din mobiltelefon, oftast visas den högre, men beroende på nivån inställningar kan den variera och placeras under panelen.

Nedladdade appar kontra systemappar

Efter att ha upptäckt de olika sätten som vi är idag på vilken Android-mobil som helst som har uppdaterats till en mer eller mindre aktuell version. Det är viktigt att jämföra de appar vi själva laddar ner med standardmjukvaran.

Vi har tidigare använt uppsvälld sikt vilket hänvisar till all programvara som finns i vår filler-enhet. Vad betyder det? Tja, det är redan förinstallerat i operativsystemet på vår mobila enhet. Det värsta med denna programvara är också att den bara tjänar till att ockupera och konsumera resurser utan att faktiskt bidra med något användbart till vår terminal eftersom vi vanligtvis aldrig använder dem.

Vi ärvde denna term från PC, men tyvärr, medan datorer lätt kan bli av med skadlig programvara de bär på, är lösningen inte så lätt på Android. Detta beror på att vissa applikationer “teoretiskt sett” inte kan tas bort från systemet. Å andra sidan kan all programvara som vi medvetet och frivilligt installerade på vår smartphone alltid avinstalleras med de olika metoderna som vi har förklarat för dig.

Relaterade artiklar

Back to top button