alla nyheter, ändringar och priser –

Panos panay började med exemplet med hemmet där han växte upp, där han trots förändringarna fortfarande känner sig hemma. Denna analogi tjänar till att tala om den nya designen av Windows med Windows 11, som vi redan såg i en läcka för några dagar sedan.

Officiellt Windows 11 med ny design

Innovationerna i operativsystemet är många, främst inriktade på den nya designen samt några nya funktioner. V ny design har en modern touch när företaget accepterar fullt ut Gratis design , med rundade kanter och ett definierat utseende som oundvikligen liknar macOS.

Startmenyn finns i mitten av skärmen, även om den kan roteras åt vänster om så önskas. Vi har genvägar till alla typer av verktyg och senaste dokument för enklare åtkomst till verktyg, innehållssynkronisering även mellan mobiltelefoner. Detaljer finns i olika delar av systemet, som t.ex kurvor, OH-film etc. Vi har nya teman som anpassar sig till tapeterna vi lägger till för att ge dem en touch av enhet som gör det roligare att använda, förutom att vi kan organisera tapeterna och färginställningarna efter typ av arbete, oavsett om det är ett spel eller Arbete. I nästa video kan vi se hur det nya gränssnittet ser ut.

Även multitasking är bekvämare med Layouter eftersom vi snabbt kan ordna fönstren som vi vill.

Windows kommer också ihåg hur vi organiserade fönstren med hjälp av Snap Group , möjligheten att mer bekvämt se fönster efter projekt och inte efter programtyp.

Windows 11 2

Snabbare, säkrare och effektivare

Microsoft bekräftar också ett mer bekvämt sätt att ansluta och koppla från skärmar, där de kommer att behålla där fönstren var när de återansluts. Vi kan också arrangera flikarna vertikalt mot kanten om vi vill komma åt dem mer bekvämt.

Internt startar systemet snabbare, surfa snabbare på internet och Windows-uppdateringar tar nu 40 % mindre och arbeta mer effektivt i bakgrunden. Det förbrukar också mindre batteri i bärbara datorer och svarar snabbare. det är samma det säkraste Windows de har någonsin gjort.

Kommandon kommer att integreras inbyggt i operativsystemet för att ringa samtal, videosamtal eller bara skicka textmeddelanden, vilket sätter Microsoft på sin egen meddelandeapp för alla plattformar, till skillnad från iMessage.

Microsoft tar också tillbaka prylar med en ny widgets , med dynamiskt innehåll som skiljer sig från de gamla Windows 10 dynamiska ikonerna, och där vi kan se information som nyheter, väder, bilder, börs etc. Vi kan se dem även i helskärmsläge eller justera storleken.

Windows 11 widgets 2

Spel på Windows 11

Microsoft kommer också att satsa hårt på Windows 11-spel. Auto HDR Den här funktionen lanserades först på Xbox och nu på PC, där alla spel konverteras till en 10-bitars palett för förbättrad färg och ljusstyrka. 1 000 spel kommer automatiskt att stödja denna funktion från början.

Direkt förvaring kommer också att tillåta spel att laddas lika snabbt som på nyare konsoler genom att ansluta grafikkort mer direkt från NVMe-lagring laddar hela spelet på bara 3-4 sekunder.

Genomgång kommer också att byggas in i Windows 11, vilket ger enkel åtkomst till spel från samma gränssnitt utan behov av andra plattformar. Det kan synkroniseras till ditt Xbox-konto med crossplay. Du kan köpa spel direkt från Game Pass.

Windows 11 spelpass

Ny Microsoft Store

Microsoft meddelade också ny design för Microsoft Store. Företaget kommer att tillåta nedladdningen Win32 och UWP applikationer samt underlätta utveckling för båda parter. Till exempel, självskapande moln kommer att finnas tillgänglig initialt i butiken, dit Microsoft tar 0 % provision att låta fler företag erbjuda sitt innehåll där.

Android-appar kommer också integrerat i Windows 11 och kan installeras via Microsoft Store via Amazon App Store.

Windows 11 pris, datum och minimikrav

Microsoft har inga detaljerade priser eller några detaljer om tillgängligheten för Windows 11 på konferensen, men vi kunde redan se till att uppdateringen blir det gratis med Windows 7, 8.1 och 10 , utöver detta kommer den att anlända runt oktober eller november i år. De har också uppdaterat minimikraven och det kommer att finnas Windows Home och Pro-versioner som tidigare. Dessutom ser det ut som att Microsoft kommer att tillämpa följande krav:

  • 64 bitars processor
  • 64 GB eller mer minne (hårddisk, SSD eller eMMC-minne)
  • Stöd för TPM 2.0
  • Support för säker start
  • RAM 4 GB eller mer
  • Internet anslutning

Microsoft säger dock att om du för närvarande kör 10-bitars Windows 64 på din dator och uppfyller minimikraven kommer du inte ha några problem med att uppdatera till den senaste versionen. Det verkar dock som datorer före 2016 det kommer att bli svårt att använda Windows 11 för att uppfylla minimikraven eftersom TPM 2.0 endast krävdes som ett krav på datorer som släpptes 2016.

Om du är osäker kan du ladda ner det officiella Microsoft-verktyget från den här länken, som kontrollerar om Datorn är kompatibel med Windows 11.

Relaterade artiklar

Back to top button