alla gester och rörelser för att styra ColorOS –

Dessa genvägar är ett slags alternativ till det klassiska sättet att använda en mobil enhet. Och faktum är att de framsteg som gjorts av olika märken tvingar oss att hitta olika sätt att interagera med våra terminaler. Dessutom är nästan alla användare överens om att det tar lite tid att vänja sig vid gestsystemet. Mest av allt för att det möjliggör snabbare interaktion med många terminalverktyg. Därför kommer vi att titta på de ljusaste möjligheterna som finns i OPPO mobil

Hur man aktiverar den här funktionen

Detta är den första frågan vi måste ställa oss själva innan vi tar reda på var och en av vad vi kan göra med vår OPPO-terminal. Om du har traditionella Android-knappar, även om de är virtuella längst ner på skärmen på din mobila enhet, är det tydligt att de inte är aktiverade. Lyckligtvis kan detta göras mycket enkelt, som du kommer att se nedan.

Förutom att det är väldigt enkelt är det här vad coloros mycket väl förberedda kommer vi att ha ett dedikerat område för gester och rörelser, bland vilka det finns alla de som är relaterade till funktionen att slå på skärmen på ett mycket viktigare sätt. snabbt, även för att utföra andra aktiviteter mer effektivt. För att göra detta måste du följa dessa steg på din OPPO-mobiltelefon:

 • Ange dina mobiltelefoninställningar.
 • Välj Övningsverktyg.
 • Tryck Meny för gester och rörelser

Här kommer vi att se alla funktioner som vi kommer att ha tillgång till, så vi kommer att förklara var och en av dem och hur du måste använda några av deras rörelser. Men mestadels beror det på dig om du använder den här metoden regelbundet eller om den bara är anekdotisk. När du väl har vant dig vid dem vill du naturligtvis inte ändra dessa inställningar igen.

Alla OPPO-gester

Verkligheten är att moderna mobiltelefoner i allt högre grad erbjuder oss fler alternativ och verktyg för att underlätta våra dagliga uppgifter. När det gäller den asiatiska tillverkaren har den vuxit rejält de senaste åren, både vad gäller försäljning och mjukvaruförbättringar. Dessutom har deras ColorOS-anpassningsnivå sina egna egenskaper som skiljer dem från resten. Därför är det dags att lära sig om alla funktioner som vi kan utföra med enkla steg.

Med skärmen avstängd

När vi väl vet hur man aktiverar dem i menyn som vi visade dig tidigare kommer vi att hitta många alternativ som du förmodligen inte känner till. Men framför allt får vi se ett alternativ som heter Avskärmningsgester … I den kommer vi att ha olika funktioner för att skapa genvägar i din terminal, till exempel för att skapa enkla ritningar.

gestos OPPO

För att aktivera den måste du följa de föregående stegen och klicka på knappen som kommer att avaktiveras bredvid den. Inaktivera gester … Efter aktivering kan vi konfigurera följande parametrar:

 • Tryck två gånger för att slå på skärmen.
 • Dra O för att aktivera kameran.
 • Rita bokstaven V för att öppna lyktan.
 • Musikkontroll: Använd två fingrar för att rita “II” på skärmen för att pausa/återuppta uppspelningen, och “” för att hoppa till föregående eller nästa låt.
 • Lägg till fler gester: Du kan lägga till några anpassade funktioner medan panelen är avstängd, som att svepa uppåt för att slå på terminalkalkylatorn.

För att se mobil

Det första vi måste säga är att mobiltelefonerna av detta märke med den mer uppdaterade versionen av ColorOS har två metoder som gör vårt liv enklare när vi tittar på vår mobila enhet. För att kunna växla mellan dem måste vi komma åt telefoninställningarna och gå in i avsnittet Praktiska verktyg. Väl inne kommer alternativet för navigeringsknapparna att visas och vi kommer att kunna välja ett av följande alternativ.

Det första vi möter är svep gester på båda sidor:

 • Bakåt: Svep till mitten till vänster eller höger på skärmen.
 • Återgå till startskärmen: För att använda den här funktionen måste du svepa uppåt från botten av skärmen.
 • Visa de senaste uppgifterna: Svep och håll upp från botten av skärmen.
 • Växla till föregående app: Svep in från det nedre vänstra eller nedre högra hörnet på skärmen och tryck sedan på och håll.

Gestos OPPO

Ett annat alternativ som OPPO erbjuder oss är vertikala svepgester … För att komma åt det här avsnittet måste vi klicka på “Mer” och aktivera den här funktionen. Vi kan sedan utföra följande gester:

 • Multitask: Svep uppåt från mitten av den nedre kanten för att gå till startskärmen och tryck och håll ned för att se senaste uppgifter.
 • Tillbaka till toppen: Svep uppåt från mitten av den nedre kanten.
 • Tillbaka: Svep uppåt från det nedre vänstra eller högra hörnet för att återgå till föregående sida. Alternativt kan du dölja guiden som visar oss hur man använder dem.

Skärmdumpar med tre fingrar

Före oss är en annan nyhet som introducerades i terminalerna för det kinesiska varumärket i den senaste uppdateringen av dess operativsystem. Vi är enklare om det faktum att ta en skärmdump, eftersom vi bara behöver svep med tre fingrar samtidigt från topp till botten på skärmen på vår telefon. På så sätt tar vi en hel bild om vi sveper dem plötsligt, men om vi vill ta ett partiellt skott måste vi svepa försiktigt med fingrarna.

Funktioner med OPPO-rörelse

Det är nu vår tur att ta reda på alla dessa parametrar som gör att vi kan aktivera vissa funktioner med hjälp av olika rörelser som vi gör med vår mobila enhet. Således kan vi utföra enkla åtgärder utan att trycka på knappen. OPPO smartphone När som helst. Och bäst av allt, det är i själva avsnittet som vi visade dig, så följande alternativ kommer att visas som vi kan aktivera:

Movimientos de OPPO

 • Lyft upp för att aktivera rörelse : Med denna enkla åtgärd kommer vi att få skärmen att slås på när du tar upp enheten utan att behöva trycka på några fysiska knappar på smartphonen.
 • Ta emot samtal automatiskt : När ett samtal kommer in besvaras det automatiskt när vi för den mobila enheten mot örat.
 • Växla automatiskt till högtalare: Den upptäcker automatiskt om smarttelefonen är nära ditt öra för att aktivera själva högtalaren. Det vill säga, om vi har en telefon med högtalare kommer den att passera en liten mikrofon, och om vi flyttar bort smarttelefonen från örat så växlar den tillbaka till högtalaren.
 • Hänvisa till tystnaden : om vi får ett samtal behöver vi bara vrida terminalskärmen 180° för att stänga av den.
 • Ring automatiskt : Så fort du hittar numret du vill ringa, eller vi slagit det, när vi för den mobila enheten till vårt öra, börjar den ringa av sig själv, utan att behöva trycka på några knappar på själva telefonpanelen.

Relaterade artiklar

Back to top button