Alla anledningar till varför antivirus inte är installerat på din mobiltelefon –

Android är ett av de mest använda operativsystemen, även om vi går in på detaljer så kan vi öppet konstatera att detta är det system som de flesta använder på sina mobila enheter. Av denna anledning är det normalt att vi hittar ett oändligt antal applikationer både inom och utanför Google, så ibland tycker många användare att det är bekvämt det finns ett antivirus på din mobiltelefon för att förhindra att vår terminal infekteras med alla applikationer vi har installerat.

Det stora misstaget är att tro att den här typen av applikationer som förmodligen är ansvariga för att skydda vår smartphone är kapabla till vad som helst, men det gör det inte. nackdelar eller faktorer så negativa att det är bättre att inte ha dem. Av denna anledning kommer vi att förklara för dig vad som är skälen som är så starka att du väljer att inte ladda ner antivirus på din Android-enhet.

Fördelar med Android Antivirus

En aspekt som, om vi kan lyfta fram dem, är att de fungerar och är mycket lyhörda för vissa grundläggande eller föråldrad skadlig programvara, spårningscookies eller känd skadlig programvara. Men många av dem har ytterligare verktyg lagt till som standard, och de kan inte begränsas, vilket vi kommer att prata om senare.

Huawei antivirus

Det slutar dock inte där, eftersom de har andra funktioner som verkligen kan komma till användning vid rätt tidpunkt. Ett exempel är faktumet att frigöra lite utrymme i minnet på vår mobila enhet. Dessutom, när vi pratar om skadlig programvara på Googles operativsystem, är det första som kommer att tänka på skadlig programvara. Det finns dock olika typer av hot, som osäkra nätverk, nätfiskeattacker via e-post eller SMS och andra, som antivirus kan rädda oss från.

En annan positiv faktor som vi måste överväga är det antivirus kan skanna nedladdade filer utanför Play Store, samt det faktum att det är möjligt att hela tiden analysera vår terminal. Inte bara det, utan också upptäckt av nätfiske och andra ytterligare säkerhetsåtgärder.

Så det är uppenbart att det är vettigt att satsa på antivirus för att kunna använda Google Protect-spel. Men det här är en ytterligare åtgärd som vi kan ta ställning till om vi vill ha med eller inte, så det finns inget behov av detta. Och för att göra det tydligare för dig kommer vi att ge dig alla argument emot så att du kan se dess negativa sida.

Skäl till att inte installera det på din smartphone

Efter att ha granskat fördelarna som antiviruset erbjuder oss och dragit en slutsats om det. Det är dags att ta reda på vilka negativa faktorer vi hittar i dessa applikationer, som borde skydda oss från allt och inte har några skadliga aspekter för våra enheter. Det mest märkliga är att om vi laddar ner appar från Google App Store kan vi vara relativt säkra. Dessutom kommer vi också att se hur några av dem är särskilt irriterande.

De skyddar oss inte från alla virus

Medan många användare tror att de är felfria när det gäller virus av alla slag, motsätter sig experter och uttrycker sin åsikt. För dem är de helt klart bra hjälpare inför eventuell skadlig kod som inte används eller dess kapacitet är grundläggande, men inför alla virus med stor potential att skada mobiltelefoner räcker det inte med antivirusprogram. kommer att kunna göra. Och ännu mer för att eliminera det, eftersom vi för detta skulle behöva utföra ett antal steg.

movil malware virus

Ett av de stora problemen är också att antivirusprogram är stängd källkod. Vad betyder det? Tja, man kan i princip inte anses vara bra, vare sig de åtgärder de vidtar är korrekta eller inte. Så det är omöjligt att verifiera dem.

Reklam för antivirusprogram

En annan anledning till att vi inte borde ha antivirusappar är hur påträngande de kan vara. Vi inser ofta inte det, men de lyckas spam alla typer meningslös reklam. Även om vi tror att de verkligen är pålitliga, är de vidöppna för publicitet.

Dessutom kommer det inte bara att dyka upp i just den appen, utan de kommer även att kunna ställa in annonser i låsfältet eller i meddelandefältet. Därför, om vi inte vill att våra mobila enheter ständigt ska fyllas med spam, är det bättre att inte ladda ner det och använda sunt förnuft så att vår terminal inte är infekterad.

Hög batteriförbrukning

Vi kommer till “kungarnas kung”, för om alla eller nästan alla vet något, så är det att när du installerar något av dessa verktyg för att undvika skadlig programvara, ser du hur batteriförbrukningen växer i stor skala. Det spelar ingen roll om han ger oss pålitlighet eller inte, poängen är att han alltid kommer att vara det förbrukning av stora resurser och energi

Denna negativa faktor beror mest på att den ständigt körs i bakgrunden på vår mobila enhet. Därför innebär detta en större energiförbrukning från din sida. Dessutom lägger han till ytterligare antaganden såsom energisparlägen, bland annat, vilket faktiskt bara kommer att vara ännu mer skadligt för våra terminalers livslängd.

Batería Móviles Android

Hur man blir av med skadlig programvara utan dessa appar

Att känna till fördelarna och nackdelarna, samt skälen till varför du inte bör installera den på din mobila enhet. Det är dags att ta reda på hur vi kan förhindra skadlig programvara från att infektera vår smartphone om vi inte har någon form av applikation för att skydda oss.

Först måste vi veta att virus finns i applikationer eller webbplatser som vi inte bör gå till. Därför kommer sunt förnuft att behöva användas för att förhindra skadlig programvara från att komma in i vår mobiltelefon. Då ska du veta att vi inte ska installera något som inte ingår i den officiella butiken på min mobiltelefon, det vill säga Google Play Store eller App Store.

Eftersom de är ansvariga för att verifiera var och en av sina applikationer, och det är mer än bevisat att de tredjepartsapplikationer som inte har verifierats vanligtvis innehåller någon typ av skadlig programvara. Så om du använde Agroindustriellt komplex för att ha ett verktyg som inte finns i den officiella butiken är det dags att ta bort det.

Det blir också viktigt att veta vem som ligger bakom dess utveckling. Sist men inte minst, akta dig för farliga platser … Det är mer än rekommenderat att inte gå till de sidor som vi redan misstänker vid namn. Även om vi väljer att logga in kan vi exponera vår mobila enhet för alla typer av skadlig programvara.

Relaterade artiklar

Back to top button