AliExpress förklarar hur du slipper moms på beställningar från juli –

Det här är vad Alibaba gör, som skickar E-post köpare med en detaljerad beskrivning av sina nya åtaganden och hur man klarar dem. Företaget är nu skyldigt att ta ut moms på köp som görs via sin marknadsplats om köparen inte uppfyller ett antal krav.

Alibaba uppmanar användare att fuska på moms

Bland dessa krav är närvaron momsregistreringsnummer , känd som moms-NIF och detta kan beslutas av egenföretagare, fysiska eller juridiska personer som bedriver försäljning inom gemenskapen som momsskattebetalare som tillhandahåller tjänster till ett annat EU-land. , eller bara juridiska personer, inte jag själv -yrkesverksamma eller företagare som köper varor med moms på EU:s territorium.

Denna modalitet kommer nu att utökas till köp från länder utanför EU , inklusive från Kina. Ha NIF-nummer för moms vilket i människans fall skulle vara bokstäverna ES följt av DNI, måste registreras hos Registry of Operators within the Community (ROI) vid registrering hos finansministeriet eller när ytterligare transaktioner inom gemenskapen ska utföras. ut. framåt genom modell 036.

Om vi ​​har ett giltigt VAT-NIF-nummer så kommer köp gjorda i affärssyfte (t.ex. en skruvmejsel om du har en verkstad) att undantas från moms. För att göra detta måste du tillhandahålla Alibaba momsnummer så att den kan länkas till ditt Alibaba-konto.

Europeiska lager: ett bekvämare alternativ

Som vi kan se berör detta undantag en liten andel av befolkningen, eftersom en person inte kan registrera sig utan att vara egen företagare för att få ett momsnummer för annat än sin yrkesverksamhet. Därför alla köp mindre än 22 euro , och de som är högre, som tidigare, kommer att behöva betala moms så att deklarera ett lägre värde kostar ingenting längre.

Tullförfarandet kan behöva läggas till momspriset om deklarationen inte är korrekt upprättad, med motsvarande värde. Därför rekommenderas att beställningen kommer i så få paket som möjligt, utöver tulldeklarationsprocessen som vi gör gratis online. Vi kommer alltså inte att behöva betala något annat än motsvarande moms.

Butiker som AliExpress kan enkelt kringgå detta block utanför VAT-NIF: europeiska lager som andra AliExpress-alternativ. Samtidigt kommer alla inköp som vi gör att vara skattefria, eftersom de görs i Europa. Produktpriset kan vara något högre, men det kommer också tidigare.

Relaterade artiklar

Back to top button