Alexa, Siri och assistenten –

Individuell och grupp högtalaruppspelning

När du börjar lyssna på en podcast eller låt kan du bara göra det på en eller flera av dina smarta högtalare. Det senare är idealiskt om du ska flytta från en plats till en annan och vill få ut det mesta av det, oavsett om du är i köket, vardagsrummet eller ditt rum.

Det finns inget speciellt mysterium i att utföra båda åtgärderna. För den förstnämnda behöver du bara navigera till högtalaren som du vill spela upp innehållet på och det är allt. För det andra, mer eller mindre detsamma, med den enda skillnaden att du behöver berätta för assistenten att du vill använda högtalargruppen som du skapade tidigare, eller motsvarande kommando för att göra det globalt, om det tillåter. …

Beroende på om du använder Google-högtalare eller är kompatibel med Google Assistant, Amazon Echo, eller kompatibel med Alexa eller AppleHomePods med Siri, kommer alla dessa grupper att fungera på ett eller annat sätt. Så, om du inte har mycket erfarenhet, låt oss ta en snabb titt på hur grupper skapas för var och en av plattformarna.

Skapa en högtalargrupp med Alexa-appen

Att skapa en grupp talare med Alexa-appen, du behöver bara göra följande:

 • Öppna Alexa-appen
 • Klicka på enhetsikonen
 • Tryck nu på +-ikonen i det övre högra hörnet.
 • Klicka på Lägg till grupp
 • Välj de högtalare du vill vara värd för och ge dem ett namn.
 • Duktig

I själva appen ser du även ett alternativ som inte gäller enhetsgrupp utan multirumsljud. Du kan använda det, men det är i princip samma sak, skapa en grupp med de högtalare du vill använda när, och du måste också ge den ett namn för att kunna indikera att du vill att ljudet ska ljuda över hela plats.

Skapa en högtalargrupp med Google Assistant

Google Home Mini

Låt oss nu säga att det du använder med högtalare eller Google Assistant-kompatibla högtalare, för att skapa en grupp måste du göra något som liknar ovanstående:

 • Öppna Google Home-appen
 • Klicka på +-tecknet till Skapa en grupp talare
 • Välj de enheter du vill vara
 • Ge ett namn och
 • Ge för att spara
 • Duktig

Återigen, som du kan se, är detta en mycket enkel process som bara tar några minuter. Nu behöver du bara säga åt assistenten att spela i bandet så börjar din musik spelas var du än har en av dina högtalare konfigurerad.

Skapa en HomePod-grupp

När det gäller HomePod och HomePod mini finns det vissa skillnader. Du kan skapa en grupp med två högtalare eller ett par högtalare för att lyssna på stereoljud, men om de inte alla är i samma rum finns inte gruppen som sådan.

Det betyder inte att du inte kan spela musik på alla dina högtalare samtidigt. Allt du behöver göra är att berätta för Siri som det är: “Hej Siri, spela musik överallt.” Apples röstassistent vet mycket väl att den måste göra detta på alla HomePods som är tilldelade din hemapp.

Hur man överför musik från en högtalare till en annan

Jo, grupp- och individuell uppspelning i varje högtalare är något som alla redan var relativt lätta att kontrollera. Men om du regelbundet använder dina smarta högtalare och flyttar från en plats till en annan är du förmodligen redan frestad eller ställd frågan om det går att skicka musiken som låter i en av högtalarna som du har till en annan. … Antingen för att du ska flytta rummen, eller för att det ena är bättre än det andra.

Tja, det finns lite av allt här, inte alla röstassistenter och högtalare från vart och ett av dessa företag är lika lätta, och till och med applikationen eller tjänsten som används påverkar detta.

Google strömöverföring

När det gäller högtalare med Google Assistant spelar det ingen roll om de kommer från Google själv eller inte, det finns en funktion som heter Strömning … Tack vare detta kan du sömlöst skicka musik från en högtalare till en annan genom att helt enkelt fråga.

Det vill säga, allt du behöver göra är att säga “Ok Google, skicka musiken till högtalaren i vardagsrummet.” Assistenten vet hur man tolkar din beställning och kommer att slutföra den. Så det är väldigt bra från sökföretagets sida i detta avseende.

Överföra musik till Amazon Echo

Även om vi tror att Alexa är röstassistenten som erbjuder den bästa användarupplevelsen, tillåter något så enkelt som att kunna skicka ljud som spelas från en högtalare till en annan det inte att fortsätta där.

Oavsett hur mycket du säger åt honom att göra det kommer han inte att förstå det, och om du ber honom att sluta och fortsätta i en annan också. Även om du kommer nära en ny högtalare du vill spela med. Du kommer inte att förstå, och det här är lite stötande.

Det enda alternativet som finns är att ta till Spotify på grund av hur det fungerar, när du börjar lyssna på musik med ditt konto på en ny enhet, slutar den gamla. Så, behandla varje högtalare som en separat spelare så att du kan säga åt dem att stoppa högtalaren i vardagsrummet och fortsätta i köket eller terrassen.

Skicka musik från en HomePod till en annan

Slutligen låter Siri dig också, som Google Assistant, flytta musiken som spelas på en av dess HomePods till en annan, oavsett om den är original eller mini. Du behöver bara tala om för Apple Assistant vilken enhet du vill skicka ljud till det låter och det är det. Om några sekunder kommer det att vara.

Som du kan se, i vissa assistenter och plattformar uppstår alltid situationer som gör att idealet inte existerar idag.

Relaterade artiklar

Back to top button