Alexa kan interagera med dina anslutna enheter utan din vetskap –

Alexa vinner i aktivitet

Amazon har gett amerikanska användare en ny uppdatering som kommer att göra sin röstassistent mycket mer aktiv i deras dagliga liv. Och detta är viktigt eftersom det bland annat gör att du kan fatta beslut och vidta vissa åtgärder utan din inblandning. Ja, det här låter fortfarande som en dålig idé, men som vi kan se är det tvärtom.

Nuförtiden, om du Alexa användare kommer du att veta att assistenten blir mer aktiv. Till exempel ber du honom om ett specifikt datum, och han inser att du kan vara intresserad av att skapa en påminnelse i hans kalender, så han föreslår det. Nåväl nu är du på väg att ta ett steg till och tack vare dina vanor, du kommer att lära dig tills du når den punkt där du kan släcka belysningen hemma eller interagera med andra anslutna enheter utan att fråga

Det kommer att vara som att en mamma eller pappa kommer in i ditt rum, och om du ser dig själv göra något där du behöver mer ljus, gå och slå på det. Eller tvärtom, när du somnar tänds den och stänger av dem. Tja, här är vad Alexa kommer att göra med den här nya uppdateringen som Amazon har börjat rulla ut.

Låt agera, men inte för allt

Naturligtvis, ju mer kraft Alexa kan göra, desto lättare är det att misstro vissa användare. Av denna anledning, och från vad du kan gissa på Amazons supportsida, denna nivå av proaktivitet är konfigurerbar och det var möjligt att bestämma vilka åtgärder som skulle vidtas eller inte.

På så sätt kan du undvika att hamna i problem, och om du inte vill att den ska ha friheten att styra belysningen eller något annat anslutet föremål i huset är det bara att ta upp det och gå därifrån. Även om du inte vill att han ska fatta några beslut på egen hand, kan du anpassa beteendet också.

Men om du har använt Alexa länge och du vet mycket väl hur mycket den kan bidra med och vilken integritetsnivå den erbjuder, är chansen stor att du ser fram emot att se den här nya funktionen komma snart. Eftersom förmågan att glömma att be om vissa åtgärder utan att tillgripa att skapa subrutiner etc. är fantastisk.

Fler nyheter i Alexa

Tillsammans med detta nya, mycket mer proaktiva sätt att bete sig för Alexa, introducerade Amazon också några ytterligare nyheter. Ingen av dem är fortfarande tillgänglig i Spanien, även om vi tror att endast den andra kan vara mest intressant för de flesta användare.

Den första nyheten är ny betaltjänst Guard Plus, som för 4,99 USD i månaden låter dig använda dina Alexa-drivna enheter som din hemvakt. Tack vare deras mikrofoner kan de upptäcka konstiga ljud och larma räddningstjänsten genom ansvarig personal för din räkning. Ett intressant förslag, men så vitt vi kan tro att det finns en del ljud orsakat av dig och att du verkligen inte behöver ett nödsamtal.

Den andra nyheten är mycket mer attraktiv för alla, och särskilt för användare som har ett uppkopplat hem med många enheter. Och detta är tack vare ny energipanel, du kan uppskatta förbrukningen för var och en av dessa enheter (om de är kompatibla och deras tillverkare aktiverar det här alternativet). Således skulle det vara praktiskt och, även om det är felaktigt, tjäna till att uppskatta förbrukningen och undvika att köpa specialiserade enheter.

Kort sagt, Amazon fortsätter att förbättra Alexa, och för oss som använder det dagligen finns det en viss avundsjuka på att den här nyheten kommer till USA först snarare än fler globala lanseringar.

Relaterade artiklar

Back to top button