Aktivitetsfältet och startmenyn – Hur man ändrar storlek på Windows 10 –

Och det är vad Aktivitetsfältet kan vara en viktig del, så att ställa in den på rätt sätt kan bidra till att öka produktiviteten och förbättra organisationen av vår arbetsyta. För att göra detta kan du ändra dess position på sidan eller toppen av skärmen, samt förstora den för att få mer utrymme för att aktivera programgenvägar. Liknande Start meny har några anpassningsalternativ, och du kan också ändra dess storlek.

Flytta och ändra storlek på aktivitetsfältet

Som vi nämnde är det möjligt att ändra storlek på aktivitetsfältet för att göra det ännu högre, och därigenom frigöra mer utrymme för ankargenvägar om vi använder det vertikalt. Detta är något vi kan göra på egen hand för att få det mest optimerade utseendet och känslan och skrivbordet.

För att ändra storlek på aktivitetsfältet är det första vi måste göra avblockera den … För att göra detta högerklickar vi på en plats på panelen, och en snabbmeny kommer att visas, där vi ska titta på alternativet “Lås aktivitetsfältet”. Om det här alternativet är markerat betyder det att det inte tillåter dig att göra ändringar, så du måste klicka på det för att låsa upp. När panelen är upplåst kan du ändra storlek eller flytta den för att placera den till vänster, höger eller överst. kanten av skärmen.

Låser aktivitetsfältet

Ändra ställning

Som vi nämnde kan aktivitetsfältet flyttas till vilken kant som helst på skärmen. Denna åtgärd kan göras på två sätt. Det första är att hålla den vänstra knappen intryckt i hålet på panelen och dra den till önskad plats, till vänster, höger eller överkant på skärmen, så ändrar stapeln automatiskt position.

På samma sätt har vi ett annat alternativ, som är att komma åt dess inställningsmeny. För att göra detta, högerklicka på ett tomt område på panelen. Detta kommer att ta upp en meny där vi måste välja alternativet “Konfiguration av aktivitetsfält”.

Aktivitetsfältets inställningar

Väl här måste vi ta en titt på avsnittet märkt “Aktivitetsfältets position på skärmen”. Vi kontrollerar att den är “Ner” som standard, men om vi klickar på den öppnas en liten glidmeny som låter oss välja önskad plats för panelen som ska placeras: “Upp”, “Vänster”, “Höger”. ”Eller lämna” Ner ”.

Placera aktivitetsfältet på skärmen

Ändra höjd

När vi har bestämt var aktivitetsfältet ska placeras är nästa steg att besluta om att ändra dess höjd. Detta är vad vi kan göra medan baren är inne horisontellt läge , det vill säga längst ned eller överst på skärmen. För att göra detta måste vi placera muspekaren på kanten av panelen, vilket kommer att förvandla pekaren till en storleksändringsmarkör. Således visas en kort vertikal linje med pilar i varje ände, vilket ger oss en indikation på att vi kan sträcka eller krympa den.

Aumentar y reducir el tamaño de la barra de tareas

När vi ser storleksändringsmarkören vänsterklickar vi och dra musen uppåt eller nedåt för att ändra höjden på plankan. När vi har hittat önskad höjd släpper vi musknappen och aktivitetsfältet kommer att förbli i den nya storleken. Om vi ​​vill undvika detta av misstag eller av misstag kan storleken ändras, vi kan alltid högerklicka på panelen och välja “Lås aktivitetsfältet”.

Agrandando Barra de Tareas

Ändra bredd

Förutom höjden kommer det också att vara möjligt att ändra aktivitetsfältets bredd. Detta kommer att kräva att baren är placerad upprätt , det vill säga på vänster eller höger sida av skärmen och för att låsa upp. För att placera panelen vertikalt, följ helt enkelt stegen ovan, antingen genom att dra och släppa den eller från dess konfigurationssektion.

När panelen är i vertikal position placerar vi muspekaren på kanten av aktivitetsfältet. Detta förvandlar markören till ändra storlek på markören , med en kort horisontell linje med pilar i varje ände.

En barra de tareas markör

När vi ser storleksändringsmarkören klickar vi och drar musen åt vänster eller höger för att kunna ändra storlek på randen efter eget tycke. När vi väl har hittat önskad bredd kan vi låsa remsan igen för att förhindra att storleken ändras av misstag. För att göra detta högerklickar du på hålet i panelen och väljer Lås aktivitetsfält.

Aumentar la anchura de barra de tareas en vertikal

Justera storleken på panelikonerna

När vi väl har placerat aktivitetsfältet på önskad plats och vi har ändrat storleken på det som vi vill, kan vi också välja justera storleken på ikonerna som förekommer i den. Och poängen är att storleken på dessa ikoner kan vara liten för vissa användare och för stor för andra.

Om vi ​​vill ha mindre knappar måste vi högerklicka på en plats på panelen och välja “Konfiguration av aktivitetsfält”. Detta kommer att ta upp en ny skärm. Här måste vi aktivera knappen som motsvarar “Använd små knappar i aktivitetsfältet”.

Skärminställningar

Det finns också en möjlighet expanderande ikoner genom samma inställningar. För att göra detta måste man komma ihåg att inställningarna kommer att påverka både ikonerna på panelen och alla element som vi ser på vår skärm (skrivbord, webbläsare, applikationer, etc.).

Om vi ​​vill göra detta måste vi högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet och välja “Visningsinställningar” från snabbmenyn. I avsnittet “Skala och distribution” hittar vi alternativet “Ändra storlek på text, bilagor och andra element”. Här väljer vi den mest intressanta storleksskalan för oss, och ändringarna kommer att tillämpas automatiskt.

Cambiar tamaño del texto y aplicaciones

Precis som med aktivitetsfältet kan Start-menyn också justeras för att passa, sträcka eller krympa som du vill. För att göra detta har vi två sätt att göra det. Den första är att sträcka och krympa menyn runt kanterna, den andra är att använda tangentbordet. Vi kommer att täcka båda sätten nedan.

Ändra storlek med musen

Precis som med verktygsfältet kan vi ändra storlek på Start-menyn genom att sträcka eller krympa den med musen. För att göra detta måste vi först klicka på Start-knappen eller trycka på Windows-tangenten för att öppna den. Efter öppnandet måste vi placera muspekaren på dess kant. Så musen kommer att bli markören för att ändra storlek, som visar kort linje med pilar i varje ände markören.

Om vi ​​vill ändra höjden måste vi placera markören på startmenyns övre kant. Därefter, medan du håller ned vänster musknapp, dra upp eller ner för att anpassa den efter din smak. Således kommer Start-menyn att ändras när du flyttar musen. När den är på önskad höjd släpper vi musknappen och Start-menyn kommer att ligga kvar på den valda höjden.

Ajustar tamaño del menú Inicio hacia arriba

Om vi ​​vill ändra bredden på menyn kan vi göra det på samma sätt. Först tar vi tag i dess högra kant med storleksändringsmarkören och drar höger eller vänster för att göra den större eller mindre. I det ögonblick du ändrar storlek horisontellt kommer Start-menyn att justera storleken på dina brickor.

Ajustar tamaño del menu Inicio hacia la derecha

På samma sätt kan du ändra storlek på Start-menyn. diagonalt så att bredd och längd ändras samtidigt. För att göra detta klickar vi på det övre högra hörnet av menyn och drar den med musen inåt eller utåt diagonalt.

Ajustar tamaño del menú Inicio en diagonal

Ändra storlek med markörer

Ett annat ganska bekvämt sätt att ändra storlek på Start-menyn är att använda piltangenterna. med deras hjälp kan vi göra den bredare, smalare, högre eller lägre beroende på kortkommandon. För att ändra storlek behöver vi bara tryck på Ctrl-tangenten och så länge vi håller det intryckt måste vi ändra storlek med markörer

Därför måste vi först trycka på Start-knappen eller Windows-tangenten för att menyn ska visas på skärmen. Sedan, medan vi håller ned Ctrl-tangenten, trycker vi på markörpilarna uppåt, nedåt, åt vänster eller höger. Om vi ​​vill göra Start-menyn högre, tryck Ctrl och markören uppåt. Om vi ​​föredrar att göra det lägre, Ctrl och nedåtpilen. Vi kommer också att göra samma sak med höger och vänster markörer för att göra menyn bredare eller smalare.

Relaterade artiklar

Back to top button