AirPods ansluter inte till iPhone: skäl och lösningar –

Kontrollera laddningen på dina AirPods

Ett av de möjliga förhållandena under vilka anslutningen av dina AirPods till iPhone kanske inte fungerar kan vara batteriet eller autonomin som dina hörlurar har, så det första vi rekommenderar att du gör är att kontrollera vilken procentandel av batteriet de har vid den tiden . AirPods. För att göra detta, om du har en annan Apple-enhet som AirPods är ihopparade med, rekommenderar vi att du parar dem för att kontrollera dessa enheters autonomi.

Om detta inte är möjligt, antingen för att den här andra enheten inte känner igen dem, eller för att du inte har någon annan enhet för att ansluta dem, går vi vidare till det andra alternativet, nämligen att ungefär ta reda på laddningsnivån för hörlurarna. Vi uttryckte det så här eftersom vi kommer att använda lysdioden på laddningsfodralet för att kontrollera om AirPods faktiskt är autonoma eller inte. För att ta reda på laddningsnivån för dina AirPods genom laddningsfodralet måste du sätta in dem i fodralet och hålla locket öppet. Således, om indikatorn är grön, indikerar den ett fulladdat tillstånd. Om den är orange är det mindre än en full laddning kvar, så detta kan vara anledningen till att dina AirPods inte ansluter till din iPhone, brist på tillräcklig autonomi. Lösningen är ganska enkel: du behöver bara ladda dina AirPods och sedan försöka ansluta dem till din iPhone igen.

Kontrollera Bluetooth-anslutningen

När du har verifierat att AirPods autonomi inte gör att anslutningen till din iPhone misslyckas, är det dags att testa Bluetooth-anslutningen. För att göra detta, öppna din iPhones kontrollcenter och se till att Bluetooth är aktiverat. När du är nöjd, gå till Inställningar> Bluetooth och, om dina AirPods är anslutna, se till att de är valda som din ljudenhet.

Om de inte är anslutna, stäng AirPods-locket, vänta 15 sekunder och öppna det sedan igen. Tryck och håll in inställningsknappen på fodralet i 10 sekunder. Statuslampan ska blinka vitt, vilket betyder att AirPods är redo att anslutas. Ta sedan AirPods-fodralet med locket öppet bredvid din iPhone och följ instruktionerna på skärmen för att äntligen testa dina AirPods igen.

Återställ AirPods

Om du, efter att ha följt stegen ovan, fortfarande inte kan ansluta AirPods till iPhone, tryck för att återställa dem. För att göra detta, följ dessa steg:

 1. Placera AirPods i fodralet, stäng locket, håll i 30 sekunder och öppna sedan locket igen.
 2. På iPhone, gå till Inställningar> Bluetooth, tryck på i bredvid AirPods, tryck på Glöm den här enheten och tryck igen för att bekräfta.
 3. Återställ AirPods. Med locket öppet, tryck och håll ned inställningsknappen på baksidan av fodralet i cirka 15 sekunder tills du ser den gula statuslampan blinka.
 4. Återanslut AirPods. Med locket öppet, placera dina AirPods bredvid din iPhone och följ instruktionerna på skärmen.

När dessa steg är slutförda återställs AirPods och i teorin borde du kunna njuta av dessa fantastiska hörlurar igen.

Om problemet bara finns i en hörlur

Om en av de två hörsnäckorna inte fungerar, följ stegen nedan för att åtgärda problemet så att du kan använda de två hörsnäckorna igen. För att göra detta måste du ha två AirPods i laddningsfodralet och se till att de laddas för att kunna följa nästa steg senare.

 1. På din iPhone, gå till Inställningar> Bluetooth.
 2. Tryck på “i”-ikonen bredvid AirPods.
 3. Klicka på Glöm den här enheten och tryck sedan för att bekräfta.
 4. Placera båda AirPods i laddningsfodralet, stäng locket, vänta 30 sekunder och öppna det sedan igen.
 5. Håll inställningsknappen intryckt i några sekunder tills den vita statusindikatorn blinkar.
 6. Återanslut AirPods genom att placera dem bredvid enheten och öppna locket. Följ instruktionerna på iPhone-skärmen.
 7. Prova båda AirPods.

Kontakta Apples support

Om du efter att ha följt alla dessa steg inte kan få din AirPod eller din AirPod att fungera igen, rekommenderar vi att du kontaktar Apples tekniska support för att ge dig en tillfredsställande lösning. för detta problem. Kom ihåg att du kan göra detta genom att gå till Apple Store efter överenskommelse, via Apple Support-appen eller genom att ringa Apple Support-telefonnumret – 902 812 703.

Utvecklare: Apple

Relaterade artiklar

Back to top button