Airpeak S1, Sonys första drönarlansering: pris och funktioner –

Jag tycker att detta kan låta som en liten sak, men det är det inte, särskilt när man betänker att dess mest direkta konkurrent, som skulle vara DJI Inspire 2, använder en modul med en mikro 4/3-sensor. Även om det mest slående av allt är dess flygförmåga, eftersom de också publicerade AirPeak S1 är kapabel att upprätthålla en konstant hastighet under flygning och större stabilitet i djupgående.

Den enda avvägningen mellan drönarens egna dimensioner och dess hastighet och stabilitetsspecifikationer är att batteriet endast kommer att erbjuda 22 minuters flygning utan last och cirka 12 minuter när du använder en Sony a7s III med ett 24 mm f1.4 objektiv. Naturligtvis också på grund av själva förslaget, som inte borde vara ett stort problem eftersom det kommer att ha fler batterier och inte kommer att användas för långa bilder.

Resten av Airpeak S1 integrerar också en rad sensorer som hjälper till att erbjuda flygassistans att undvika kollisioner och andra typer av olyckor genom att kombinera olika algoritmer som analyserar hela miljön den flyger i.

Kontroll avsedd för Apple-användare

Detta kan låta lite konstigt för dig, särskilt när Sony själv har mobila enheter som den kan använda för att styra flygningen av sin nya drönare, men för närvarande kommer kontrollappen bara att vara tillgängligt för iOS- och iPadOS-användare

Det vill säga, bara om du har en iPhone eller iPad kan du använda Airpeak Flight. Om du i förväg har bestämt dig för att köpa drönaren i fråga. Även om vi antar att lanseringen av Android-versionen kommer att vara en tidsfråga.

Med den här appen har du all kontroll över enheten och själva kameran, med ett gränssnitt som verkar ganska väl genomarbetat och som i senaste iPad Pro kan vara väldigt njutbart, speciellt i 12,9-tumsmodellen.

När det gäller besättningen kan inte mycket sägas här, och det verkar lämpligt för den typ av flygning som kommer att ske med detta Sony-förslag.

AirPeak S1-kompatibla kameror

Till sist, Sony AirPeak S1 är kompatibel med följande Sony alfa kameror : a1, a9 II, a7s III, a7r IV och FX3. När det gäller linser kan alla dessa modeller användas tillsammans med linser från 14 till 85 mm.

Pris och tillgänglighet

Drönaren finns redan att köpa, men du bör vara medveten om att gimbalen eller gimbalen måste köpas separat. Det betyder att $9 000 drönaren kommer att behöva lägga till ytterligare 1 750 $ plus kameran och linserna du vill använda.

En investering som, som du kommer att se, endast gäller för proffs som har mycket specifika behov och där kvalitet kommer i första hand. Så börja spara om du ska köpa det innan hösten 2021 när det kommer ut i butiker och distributörer och du kan göra något åt ​​det.

Relaterade artiklar

Back to top button