Adobe Reader som PDF-läsare: utmaningar och alternativ –

Idag använder vi dessa PDF-filer inom en mängd olika områden, oavsett om de är personliga eller professionella, formella eller pedagogiska. En av huvudorsakerna till allt detta är den enorma mångsidighet de presenterar för oss. Eftersom formatet i princip är utvecklat av Adobe, kopplar många användare det direkt till samma företags program, Acrobat ReaderDet är sant att detta är den största mjukvarujätten. eget program för att öppna och arbeta med den här typen av dokument.

Faktum är att vi kan säga att detta är det mest kompletta alternativet för att öppna och läsa den här typen av dokument. Vi har även möjlighet att öppna vilket PDF-dokument som helst, oavsett vilket program det skapades i. Samtidigt kan vi läsa och kommentera i själva texten. Och allt detta tack vare det enkla och genomtänkta användargränssnittet som presenterar applikationen som sådan.

Naturligtvis måste vi komma ihåg att detta Adobe-program inte behöver läsas. PDF-filer i dessa tider och vi får se varför.

De flesta webbläsare läser PDF

Det är ett Adobe-program som måste erkännas för sin kvalitet, men för att få ut det mesta av det måste vi naturligtvis installera det. Detta kommer att ta lite tid förutom resurs- och diskutrymmesförbrukning. Det är intressant att veta att vi kan rädda allt detta. Den främsta anledningen till detta är att de flesta webbläsare idag kan läsa dessa filer direkt.

Med tanke på att nästan alla av oss har den här typen av programvara på våra datorer för att navigera på Internet, är detta en utmärkt lösning för att läsa PDF-filer.

Det finns mycket användbara onlineprogram

På samma sätt har vi ett stort antal uppkopplad mjukvarulösningar som hjälper oss i samma uppgifter. Ett exempel är fallet PDFescape-redigerare , en webbapplikation för enkel och snabb läsning och redigering av våra PDF-filer. Detta gör att vi kan fylla i formulär och skydda dem med ett lösenord, göra anteckningar, lägga till vattenstämplar, etc.

PDFescape

För allt detta räcker det att komma åt applikationen som sådan från denna länk. Vi behöver inte installera något på datorn och det här är bara ett av många fall vi hittar.

Word låter dig läsa dessa filer

Som i ovanstående webbläsare Den mest kända och mest använda textredigeraren, Microsofts Word, finns också på de flesta datorer runt om i världen. Därför är det i detta skede viktigt att veta att programvaran som ingår i Office-paket tillåter oss att läsa dessa PDF-filer. Så återigen, detta tillåter oss att klara oss utan Adobe Acrobat Reader för att läsa de kontorsfiler som vi refererade till.

Relaterade artiklar

Back to top button