8 kriterier att tänka på när du väljer onlinefaxtjänster –

Onlinefaxtjänster gör det mycket lättare att skicka, ta emot och bearbeta fax än traditionella fax. Med den traditionella metoden skickas skannat utskriftsmaterial till ett telefonnummer (lokalt eller avgiftsfritt) som är anslutet till en utenhet som en skrivare. Å andra sidan låter en onlinefaxtjänst dig ta emot fax online eller direkt till din brevlåda, såväl som andra ytterligare funktioner.

Grunderna för onlinefaxning

Hur väljer du rätt onlinefaxtjänst för dig? Nedan är kriterierna att överväga:

1. Säkerhet

När du väljer en onlinefaxtjänst bör din första prioritet vara säkerhet. Du vill inte veta att din data har äventyrats på grund av ett hack i ditt system.

Du måste leta efter faxtjänster med krypterade eller krypterade meddelanden. Utomstående kan alltså inte förstå budskapen. Kryptering gör att du säkert kan överföra fax, såväl som de meddelanden de innehåller, för din sinnesfrid.

2.hastighet

Utan din föråldrade fax blir ditt jobb mycket enklare. Med onlinefaxtjänster kan du skicka och ta emot alla fax via e-post. Oavsett om dina mottagare använder en fax eller onlinefax kan du bearbeta din på bara några sekunder. Som sådan är det vettigt att fråga om arbetsflödet och leveranstider för fax till din potentiella leverantör.

3. Bekvämlighet

Välj en Internetfaxtjänst som låter dig skicka och ta emot fax utan att behöva installera någon programvara eller använda någon utrustning. Det ska vara enkelt att uppdatera viktig kontoinformation som fakturerings- och profilinformation när du använder kontrollpanelen för den Internetfaxtjänst du väljer.

Här är en snabbguide om vad du ska leta efter i webb- eller mobilanvändargränssnittet hos din faxleverantör:

 • Bekväm
 • Intuitiv
 • Faxförhandsgranskning
 • Lätt att läsa

4. Support

Det ska också vara enkelt att hitta hjälp och stöd. Du hittar onlinefaxtjänster som erbjuder ett brett utbud av hjälpalternativ, som:

 • Supportwebbplats: De mest välrenommerade Internetfaxtjänsterna har livechattsupport, användbara användarguider och FAQ-sidor.
 • Telefonsupport: Välj en Internetfaxtjänstleverantör som har avgiftsfria telefonnummer och 24/7 telefonsupport för kundtjänst, tekniska problem och fakturering.

5. Flexibla planer

Varje faxanvändare har en budget, så du kan kontrollera planerna som erbjuds av populära faxtjänster online. Planerna måste prissättas konkurrenskraftigt. Välj en taxa enligt dina behov och de funktioner du föredrar.

Här är några exempel på frågor som hjälper dig att välja rätt plan:

 • Vilka Internetfaxfunktioner eller tjänster behöver du för ditt företag?
 • Hur många utgående fax och inkommande sidor per månad erbjuder de i varje plan?
 • Erbjuder leverantören en gratis provperiod?
 • Kan du välja mellan lokala, avgiftsfria eller internationella nummer med de taxeplaner de erbjuder?

6. Mobilapplikationens tillgänglighet.

Om du alltid är på språng är det mycket viktigt att skicka och ta emot fax via en mobil enhet, så du bör hitta en faxtjänst med en pålitlig mobilapp. Genom att göra det kan du bearbeta och leverera fax med din smartphone precis som en riktig fax.

Se till att din blivande faxleverantörs mobilapp är kompatibel med din smartphone och andra prylar som du planerar att använda. De flesta apparna finns tillgängliga för både Android och iOS, som du kan ladda ner gratis.

7. Förmåga att dela

Det är bra att välja ett onlinefax som ger dig möjlighet att utbyta fax. Att ta emot och skicka fax online är snabbt och enkelt och uppmuntrar till samarbete. Delningsfunktionen gör att du kan koppla ditt faxnummer till, säg, fem olika e-postadresser.

Kolla in följande fördelar med den här funktionen:

 • Ökar arbetsproduktiviteten
 • Undvik förseningar
 • Påskynda beslutsfattandet

8. förmågan att konvertera filer

Välj en onlinefaxtjänst som accepterar och bearbetar de vanligaste filtyperna som Portable Document Format (PDF), Scanned Document, Word Document Format och Tagged Image File Format (TIFF). Du kanske vill välja en Internetfaxtjänst som tillåter obegränsad lagring och organisatoriska funktioner och möjligheter som sök- och taggningsalternativ för att snabbt hitta gamla filer.

fax online

Slutsats

När du väljer onlinefax måste du se till att du kontrollerar säkerhet, hastighet, tillgänglighet för mobilappar och annan funktionalitet. Du måste också kontrollera med en faxleverantör för att se till att du har att göra med ett legitimt och välrenommerat företag. Att ta hänsyn till alla dessa kriterier kommer att ge dig förtroendet att användningen av denna digitala teknik kommer att ge dig de största fördelarna för att uppnå dina mål.

Relaterade artiklar

Back to top button