7 effektiva strategier för att tjäna pengar på bloggar –

Blogging har funnits i nästan två decennier och det finns tusentals bloggar på internet. Att blogga är ett onlineföretag, men det finns väldigt få bloggar som faktiskt tjänar pengar.

Om du har en blogg vet du hur svårt det är att tjäna pengar på att blogga, även om det är lättare nu än det var förr. Om du kan erbjuda tillräckligt mycket värde eller underhållning på din blogg till tillräckligt många människor, kan du tjäna pengar.

Nedan är sju effektiva strategier för att tjäna pengar med bloggande:

Reklam

Att sälja annonsutrymme är något som de flesta bloggare undviker så att de inte verkar för kommersiella. Faktum är att om du vill tjäna pengar på att blogga är reklam ett av de bästa sätten att göra det.

Reklam är ett av de äldsta sätten att tjäna pengar på din blogg, och det finns fler annonseringsalternativ för bloggare än någonsin tidigare. Du måste ha många besökare (miljoner sidvisningar) för att de stora annonsnätverken ska lägga märke till dig. Men även med en liten blogg kan reklamkanaler som Google AdSense och Blog Ads tjäna lite pengar.

Affiliate marknadsföring

Affiliate Marketing är ett av de bästa sätten skapa passiv inkomst sänds via din blogg. Affiliate-marknadsföring är när ett företag betalar dig en provision för att sälja sina produkter via din blogg. Du får betalt när någon besöker ett företags hemsida genom att klicka på en annons på din blogg. Det finns affiliate-program betala per klick; andra betalar för leads medan andra betalar för försäljningen. Några av de mer kända affiliateprogrammen du kan gå med i inkluderar Amazon, LinkShare och ClickBank. Att gå med i ett affiliatenätverk är något av det mest lukrativa du kan göra med en blogg.

Många företag är medvetna om effekterna av populära bloggar och deras potentiella marknadsräckvidd. Dessa företag sponsrar dessa bloggar i en mängd olika sponsringsavtal.

Det vore bättre om du hade det etablerad blogg så att du kan tjäna pengar genom företagssponsring. Som nämnts på Fat Stacks-bloggen kan ett företag sponsra en blogg för att fokusera på företagets produkter. Det här är ett fantastiskt sätt att generera passiv blogginkomst. Vad du behöver göra är att berätta att ett visst företag sponsrar innehållet på din webbplats. Det finns dock regler och policyer som måste följas för att få sponsring från ett företag.

Kurser och seminarier

Ett av de mest lukrativa sätten att tjäna pengar på att blogga är att skapa säljkurser och hålla seminarier. Det finns bloggar som tjänar miljontals dollar per år på detta. Du kommer att skapa en kurs utifrån digr expertis eller skicklighet och be dina följare att gå med dem. Det är samma sak med onlineseminarier där du kan vara värd för hundratals personer. Kurser och seminarier ger mer värde för publiken och kostar därför mer, vilket innebär mer pengar för bloggen.

Böcker och e-böcker

Om du ska sälja dina bloggartiklar är det bästa sättet att göra detta att paketera dem som en bok. Eftersom du redan skriver som bloggare är att skriva böcker bara ett steg framåt och ett lönsamt sätt att tjäna pengar. Vissa författare har gjort sin bloggframgång till att sälja böcker lika bra. Du kommer särskilt att tjäna mycket pengar om publicera din bok själv eftersom du får all vinst.

Pratande konserter

Om du är en bra offentlig talare, som författare, kan du tjäna pengar genom att svara på inbjudningar att tala vid vissa evenemang. Först måste du bli en auktoritet inom ditt område genom att få seriösa och lojala bloggföljare.

Att uppträda på konserter för bloggare är ett mycket lukrativt sätt att tjäna pengar eftersom vissa tar upp till tio tusen dollar per session. Om du kan sälja vissa varor, som böcker, kan inkomsten vara över 100 000 $, vilket är den obetalda lönen för en dags arbete.

Rådgivning eller coachning

träna

De flesta bloggare är inte särskilt utåtriktade människor, men du kan tjäna mycket pengar på att konsultera eller undervisa. Om du är en kunnig författare med otrolig erfarenhet av ett ämne, kommer människor och organisationer att behöva dina tjänster. Det bästa med det är att du erbjuda dina tjänster online och träffa bara folk om du vill. Vissa bloggare tar ut upp till tusen dollar per timme för coaching eller konsultation.

Det finns många sätt att tjäna pengar på att blogga, och din fantasi begränsar dig bara. Ovanstående sju sätt är de mest effektiva sätten att tjäna pengar på att blogga. Däremot kan du gärna söka efter sätt som är rätt för dig och din blogg.

Relaterade artiklar

Back to top button