6G-utvecklingen accelererar – ett nätverk som kommer att vara intelligent –

För några dagar sedan berättade vi om de första 6G-testerna som slog 5G-hastighetsrekordet. I det här fallet var det ett test utfört av Samsung i samarbete med University of California, där de använde ett system som arbetar på 140 GHz och Bandbredd 2 000 MHz … Tack vare detta kunde de skicka data med en hastighet av 6,2 Gbps över ett avstånd på 15 meter. Det tidigare rekordet var 5,23 Gbps med 5G.

University of Texas med Samsung eller NVIDIA

Samsung vill spela en viktig roll i utvecklingen av denna nya teknik, men det är inte det enda företaget. Faktum är att olika projekt, vars antal ökar varje gång, bara visar intresse för denna teknik. Vi måste dock vara mycket medvetna om detta, och vi vet att detta inte kommer att hända, åtminstone förrän 2030. Tills dess måste många 5G-nätverk distribueras och mycket 2G eller 3G att stänga av för att ge plats åt ny teknik.

Samsung, AT&T, NVIDIA, Qualcomm och InterDigital blir partners University of Texas lansera 6G @ UT, ett nytt forskningscenter som ska försöka lägga grunden för 6G, nästa generations mobilnät efter 5G. Även om de vet att den senare fortfarande tar sina första steg, tror de att det är frukten av år av forskning och utveckling.

Av denna anledning kommer de att börja arbeta med 6G. Jeffrey Andrews , projektledare, förklarar att “framstegen inom trådlös och maskininlärning under det senaste decenniet har varit otroliga, men annorlunda.” Nu, med tillägget av plats- och avkänningsmöjligheter, kommer 6G att vara ett eget smart nätverk som aldrig förr.

Alla programdeltagare kommer att spendera minst två projekt på 3 år vid detta forskningscenter. Nya projekt kommer att ta itu med dessa nya nätverks förmåga att “känna” sin miljö, förutse problem, lära sig, använda höga frekvenser och mer.

Som de förklarade, 6G-nätverk kommer att ha radar, video, ljud, lidarer, termiska och seismiska sensorer och speciell programvara. Dessutom kommer den att förlita sig på andra pyloner för att öppna upp nytt spektrum, samt utnyttja kapaciteten hos satelliter i låg omloppsbana som SpaceX Starlink-flottan.

Relaterade artiklar

Back to top button