6 steg för att förbättra gränssnittet för Huawei P20 Pro (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: 6 steg för att förbättra gränssnittet för Huawei P20 Pro (video)

Om du har läst vår recension av Huawei P20 Pro kommer du säkert att veta att en av de aspekter som har mindre övertygat oss om den nya toppen av Huawei-sortimentet är gränssnittet. En snabb och funktionell mjukvara som har förblivit lite föråldrade estetiska kanoner och som vi därför bestämde oss för att föryngra, i namnet av en produkt som har mycket att berätta och som inte förtjänar att bli av med ett föråldrat gränssnitt.

Vi har därför satt ihop 6 steg för att förbättra gränssnittet för Huawei P20 Pro. De är generellt sett gudar steg redan högt rankad och används av alla som vet lite om Android-landskapet, men det kanske inte är så självklart för dem som vet väldigt lite om det istället för smartphones och det enda de vet är att de inte gillar Huaweis EMUI . I grund och botten är det guiden som ska skickas till din vän som fortfarande inte vill byta av rädsla för att ha ett gränssnitt som klarar det.

Det finns massor av alternativa launchers i Play Butik. Vi valde Nova eftersom det historiskt sett är den mest kända och flexibla, men många andra finns tillgängliga. I vårt test kunde vi dock inte starta till exempel Action Launcher.

När du har laddat ner genom att starta Nova Launcher kan du välja att ändra några alternativ. Den enda vi har ändrat är den som rör öppningen från låda av applikationer genom att välja den som drar uppåt. Om Nova inte ställer in sig själv som standardstarter, och du därför fortfarande ser EMUI, förklarar vi här hur man gör det.

Huaweis ikoner är väldigt tecknade och matchar knappast resten av Nova Launcher-gränssnittet. Ett ikonpaket som passar perfekt med lagergränssnittet är Pixel Icon 2018. Det finns massor av dem, men det här är gratis och för vårt ändamål är det bara bra.

Kalla det också hack om du vill. Låt oss prata om det där svarta utsprånget som kommer in på skärmen och som Huawei översätter som ett hack.

Det är uppenbarligen inte möjligt att fysiskt ta bort det, men du kan göra aviseringsfältet till svart så att innehållet alltid förblir under det. Du kommer därför att ha en mer “Android” och mindre “iOS” aspekt, även om i alla fall ankomsten av hack i Android-världen har det egentligen bara börjat.

För att göra detta, gå till Inställningar, Display, Notch och välj Göm skåran.

Det första vi gjorde var att komma åt Novas inställningar och ändra några av dem. Vi ändrade till exempel bakgrunden på lådan till en halvtransparent svart, ändrade texten på ikonerna till vit och förtjockade ikonerna i hemmet och i lådan. I videon hittar du några idéer. Låt oss veta i kommentarerna om du har några andra tips för att förbättra Nova Launcher.

Eftersom meddelandefältet på P20 Pro är något offrat kommer här ett par tips för att göra plats. Gå till Inställningar, appar och aviseringar, Aviseringar och statusfält och avmarkerade objektet Visa operatörens namn.

Tryck sedan på Batteriprocent och välj Inuti batteriikonen. På så sätt får du mer utrymme för dina aviseringar.

Vissa föredrar navigeringsfältet inuti skärmen, men enligt vår mening avståndet från den fysiska nyckeln Hem (och dess gester) och den virtuella nyckeln är så liten att det inte är värt att stjäla detta utrymme från skärmen. Gå till för att ta bort den inställningar, Systemet, Systemnavigering och välj Extern navigeringsknapp.

När detta är gjort kommer du att ha ytterligare en smartphone stock än tidigare och med mer renhet än EMUI. Inställningar och meddelandefält kommer dock uppenbarligen att förbli oförändrade eftersom de inte kan ändras på något sätt (förutom med root-behörigheter).

Relaterade artiklar

Back to top button