55-tums böjd spelskärm från Samsung: Odyssey Ark 1000R

Som en del av Gamescom 2022-evenemanget avtäckte Samsung Electronics Odyssey-displayserien, som inkluderar de senaste spelskärmarna, inklusive Samsung Odyssey Ark, Odyssey G70B och G65B. Den nya Odyssey Ark-skärmen, som väcker uppmärksamhet med sin felfria och realistiska spelupplevelse, har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, 1ms svarstid (GtG) och ett helt nytt Cockpit Mode. Den har också utmärkelsen att vara världens första 55-tums 1000R böjda spelskärm.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris och releasedatum

De nya Odyssey Ark-skärmarna omdefinierar gränserna för spel med förstklassig bildkvalitet och filmiskt surroundljud. Världens första 55 tums 1000R böjda skärm i serien, HAS (Height Adjustable Stand), tar spelupplevelsen till nästa nivå med sin tilt- och rotationsfunktion. Tack vare Cockpit Mode, som optimerar skärmen, ges en mer avancerad och uppslukande vy som omger användarens perifera syn. Drivs av Samsungs Quantum Mini LED, kan Quantum Matrix Technology å andra sidan visa varje detalj med perfekt klarhet med ny 14-bitars bearbetning, 16 384 svarta färgnivåer och ger ultratunn och exakt kontroll av lysdioder berikade med en statisk kontrast förhållandet en miljon.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

Odyssey Ark erbjuder användarna en mjukare, mer levande skärmupplevelse tack vare Matte Screen och Sound Dome-tekniken utvecklad av Samsung. Förutom skyddsfunktionen som förhindrar reflexer samt bländning, kan användare titta på innehåll med filmisk ljudkvalitet och spela spel med fyra separata högtalare och två centrala bashögtalare. Odyssey Ark, med sin 60 W 2.2.2-kanal, erbjuder överlägsna ljudegenskaper i det lägsta 45 Hz-intervallet än en vanlig spelskärm eller spelhögtalare.

Odyssey Ark är en fullfjädrad display för de bästa spel-, underhållnings- och livsstilsupplevelserna. Smart Hub sammanför Internet of Things (IoT) verktyg och funktionalitet. SmartThings Det låter dig övervaka och ändra inställningar som temperatur och luftfuktighet genom applikationen. Den erbjuder också en utmärkt smart TV-upplevelse med en enkel Wi-Fi-anslutning. Till populära innehållsplattformar och livesändningsinnehåll, Samsung TV Dessutom ger den åtkomst utan att behöva ladda ner eller logga in.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

Odyssey Ark fungerar med den specialutvecklade solcellsdrivna fjärrkontrollen Ark Dial. Med den här handkontrollen kan kontroller som Flexible Gesture Screen, Multi View, Quick Settings och Game Bar nås snabbt och enkelt. Förutom att vara utrustad med en solpanel kan Ark Dial-kontrollern även laddas med en USB Type-C-anslutning.

Odyssey G70B och G65B: Kraftfulla spelskärmar som helt uppfyller förväntningarna

G70B och G65B spelmonitorer, de nya medlemmarna i Odyssey-serien, sticker ut som de första spelmonitorerna med Samsungs Smart Platform-funktion. Både G70B och G65B erbjuder smarta funktioner för att skapa en hemmakontorsmiljö utan behov av en dator. Båda monitorerna erbjuder möjligheten att ansluta olika IT-enheter och tjänster på en enda skärm, vilket skapar en effektivare arbetsmiljö. Användare, fönster eller Match Den kan ansluta till datorer trådlöst, använda Samsung DeX och spegla smartphoneskärmen till monitorn med Apple AirPlay 2. Också när som helst Microsoft 365 Den har även tillgång till molntjänster. Förutom allt detta Netflix och Amazon Prime Den kan titta på de senaste TV-programmen och innehållet från OTT (titta över internet) tjänsteleverantörer som t.ex

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

Vid sidan av IoT-funktionaliteten som också finns i Odyssey Ark, har G70B och G65B en mycket känslig Far Field Voice-mikrofon som låter användare styra enheten via röstassistenter som Bixby och Amazon Alexa. Always On Audio-funktionen låter användare visa talinformation på skärmen och interagera med Bixby även när monitorn är avstängd.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

G70B är tillgänglig i 28- och 32-tums storlekar och erbjuder en uppdateringsfrekvens på 144Hz och 1 ms svarstid (GtG). Alla dessa funktioner ger en sömlös spelupplevelse. NVIDIA G-SYNC Kompatibel och AMD FreeSync Den är på en platt IPS-skärm med UHD-upplösning, utvecklad över Premium Pro. G65B, som erbjuds i 27 och 32 tums storlekar, har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz och 1 ms svarstid (GtG). Den 1000R böjda QHD-skärmen ändrar å andra sidan standarden helt med FreeSync Premium Pro-funktionen, som ger spelare en felfri spelupplevelse som kommer att ge en konkurrensfördel.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

Hyesung Ha: “Vi avslöjar den fantastiska framtiden för spelvärlden”

Hyesung Ha, Vice President för Visual Display Division på Samsung Electronics, kommenterade den nya Odyssey-bildskärmen: “På Gamescom 2022 är vi glada över att kunna ge den fantastiska framtiden för spel till spelare runt om i världen och visa upp våra senaste innovationer på Gamescom 2022. Med den fantastiska Odyssey Ark och de superintelligenta nya G70B- och G65B-skärmarna fortsätter vi att konsolidera vår expertis när vi öppnar dörren till en helt ny upplevelse på spelskärmar.” han sa.

Samsung Odyssey Ark displayserie: Funktioner, pris, releasedatum

Samsung Odyssey Ark är tillgänglig för förbeställning i Turkiet såväl som resten av världen, medan G70B- och G65B-skärmarna planeras att släppas ut till försäljning över hela världen från och med sista kvartalet i år.

För att lära dig mer om Samsungs Odyssey-linje med spelskärmar denna webbplats kan besökas. Och att utforska framtidens spelvärld Samsung Odyssey Twitch-kanal kan spåras.

Relaterade artiklar

Back to top button