5 skäl till varför ditt Wi-Fi suger och hur man åtgärdar det –

Du är här för att ditt Wi-Fi suger och du är uttråkad. YouTube videoklipp, Mobile Suit Gundam sparkar ut dig från lobbyn och laddar upp bilder till Instagram tar evigheter. Men vad ska man göra åt det?

Faktum är att det finns många av dem, och dåligt Wi-Fi är inte för alltid; du behöver bara veta var du ska leta för att lösa problemet. Som du redan vet är felsökning viktigt för att åtgärda Wi-Fi-problem. Detta är ofta en lång process med din ISP:s tekniska supportteam, men det finns några saker du kan göra hemma först. För det mesta är det något dumt som är orsaken till problemet. Oavsett din internetleverantör, oavsett om du har Verizon, EarthLink, AT&T eller Border, här är fem anledningar till att ditt Wi-Fi suger och hur du fixar det.

Ditt Wi-Fi-nätverk är inte lösenordsskyddat

Om ditt Wi-Fi-nätverk inte har ett lösenord rekommenderar vi starkt att du skapar ett så snart som möjligt! Om du lämnar ditt nätverk utan lösenord kan alla inom räckhåll ansluta till det, och fler användare betyder mindre bandbredd för dig. Du vill inte att främlingar ska dra ditt internet ur internet, eller hur? Så släpp dem! Att lägga till ett lösenord skyddar också dina enheter och personlig information från oavsiktliga Wi-Fi-tjuvar.

Du har föråldrad utrustning

En sak som säkert kommer att kväva din internethastighet är en föråldrad router. Vi tenderar att glömma dem även om de arbetar hårt för att hålla oss online 7 timmar om dagen / XNUMX dagar i veckan. Men om din router är mer än två år gammal är det dags att köpa en ny. I takt med att tekniken utvecklas över tid, gör det också tekniken i våra routrar. Med de nya routrarna får du bättre internethastighet, bredare täckning och de senaste säkerhetsfunktionerna. Om du är sen med att köpa en ny router är det inte det bästa alternativet att begränsa dina slantar för mycket. Du behöver mer modern routerteknik som ac eller axe. Detta kommer att ge en bättre upplevelse och hålla längre än någon tidigare generations routerteknik. Se det som en bra investering.

Du är lite utanför ditt nätverks räckvidd

Misstänker du att ditt Wi-Fi-nätverk är för litet för storleken på ditt hem? Om så är fallet, och du använder dina enheter nära kanten av ditt räckvidd, kan det sakta ner din internethastighet.

Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att fixa detta. Den enklaste lösningen är att flytta din router till en mer centraliserad plats i ditt hem. Undvik att placera kända signalblockerare, till exempel på golvet, i en garderob, nära en mikrovågsugn eller nära stora apparater. Om du fortfarande har problem med täckningen kan ett nätsystem vara den bästa passformen för ditt hem.

Du betalar för den billigaste internetplanen

Är ditt wifi outhärdligt långsamt hela tiden, ingen lättnad? Om din internethastighet ständigt sjunker kan detta vara dataabonnemanget du prenumererar på. Ring din internetleverantör och se vilka alternativ du har. De flesta internetleverantörer har mer än ett internetabonnemang att välja mellan, och om din månatliga räkning verkar under genomsnittet kan du betala för den billigaste internetplanen de kan erbjuda. Medan de billigaste internetplanerna fungerar för vanliga internetanvändare, fungerar de vanligtvis inte för den genomsnittliga familjen.

Någon som är ansluten till ditt Wi-Fi kan inte låta bli att skicka trafik

Känner du inte att din bandbredd är väldigt upptagen när alla är hemma och online? Om du har en familjemedlem som är en ivrig onlinespelare eller filmfanatiker, kan de kraftigt begränsa bandbredden! En bandbreddsbegränsare är en avancerad internetanvändare vars aktivitet saktar ner din internetanslutning till den grad att den blir praktiskt taget oanvändbar för alla andra i familjen.

Bestäm enkelt vilka enheter som använder mest av din bandbredd. De flesta routerapplikationer stöder övervakning av bandbreddsanvändning. Ladda bara ner appen för din router och kontrollera dess avancerade kontrollpanelinställningar. Detta gör att du kan se hur mycket data som laddas upp och laddas ner via din router för tillfället, hela vägen ner till en enda enhet. Du bör se direkt vem som begränsar din bandbredd, och lyckligtvis har du lösningar som inte leder till svåra samtal eller konflikter med dina nära och kära för att återställa ditt internet för alla.

I de avancerade inställningarna för din router letar du efter ett alternativ som heter “prioritering” eller “servicekvalitet”. Därifrån kan du ställa in regler som prioriterar vissa enheter eller åtgärder. Dessa regler kommer bara att triggas när någon i nätverket använder så mycket bandbredd att de inte lämnar mycket till alla andra. När det gäller bandbreddsbegränsare kommer de inte att veta att deras handlingar har berövats prioritet. Däremot kan de märka en tillfällig nedgång i internethastigheten då och då. Ingen kommer att bli helt frånkopplad från Internet med fastställda regler för servicekvalitet.

Relaterade artiklar

Back to top button