5 nycklar som skiljer iPad Air från iPad Pro –

Vi analyserade nyligen skillnaderna mellan 2020 iPad Air och 2021 11-tums iPad Pro, och lyfte fram varje del och deras likheter. Om du vill se en uttömmande jämförelse mellan de två rekommenderar vi att du besöker det här inlägget, även om du vill ha något lättare och ge dig en allmän uppfattning om dem först de viktigaste skillnaderna , fortsätt läsa den här artikeln för vi kommer att berätta vad det är.

De mest anmärkningsvärda ändringarna på båda iPads

Rent estetiskt är de väldigt lika, har till och med vanliga storlekar som gör dem kompatibla med samma officiella tillbehör. Mellan iPad Air som lanserades förra året och 11-tums Pro-modellen som lanserades för några månader sedan 2021, finns det några betydande skillnader. De viktigaste är:

  • Skärmstorlek: Även om skillnaden är liten har iPad Pro en 11-tums panel, medan iPad Air har en 10,9-tums panel. Det kan ha gått obemärkt förbi många gånger, men sanningen är att det märks (även lite) att Air-modellen har tjockare ramar än Pro-modellen.
  • Skärmteknik: ja, båda har samma IPS-paneler med mycket bra upplösningar. Det är dock bara Pro-modellen som har en uppdateringsfrekvens på 120Hz, medan den andra har 60Hz. Detta, för alla praktiska ändamål, resulterar i en smidigare upplevelse på iPad Pro, samt en förbättrad upplevelse i spel som stöder den hastigheten.
  • Processor och RAM: den utmärkta A14 Bionic och 4GB är vad som monteras på iPad Air. Pro-modellen har dock ett kraftfullt M1-chip, identiskt med det på Mac, vilket gör det till 8 GB eller 16 GB RAM.

A14 vs M1

  • Kameror: detta Kanske inte är den mest relevanta för iPad, men Pro-modellen har ett system med dubbla linser (vidvinkel och ultravidvinkel), till vilken en LiDAR-sensor läggs till för augmented reality-funktioner. Dessutom är en vidvinkelsensor installerad på framsidan, som kan spåra ansikten. I Air är denna teknik inte installerad framtill, utan det finns en vidvinkellins bak.
  • Thunderbolt vs USB-C: Även om båda är USB-C-standard, är bara Pro-modellen Thunderbolt 4-kompatibel, vilket ger snabbare dataöverföringar och större kompatibilitet med externa bildskärmar.
  • Pris: Förmodligen är en av nyckelfaktorerna att iPad Air börjar på € 649 för 64 GB WiFi-versionen, och “Pro” börjar på € 879 för 128 GB WiFi-versionen.

Tvivlar du på att köpa det ena eller det andra?

Om du hamnar i en sådan situation rekommenderar vi att du läser artikeln som vi länkade till i början för att ta reda på vilka andra skillnader som finns mellan dessa enheter, samt deras likheter. Allt detta görs med målet att obalansera balansen och värdena där de punkter du tycker är viktiga tjänar dig, speciellt om din budget är knapp, eftersom du kan behöva lägga till tillbehör som tangentbord och möss.

Relaterade artiklar

Back to top button