5 funktioner som gör det speciellt –

Det är faktiskt dessa översättare som vi vill fokusera på nu, tjänster och program som har fortsatt att växa de senaste åren. Och det är dessa plattformar och applikationer som vi pratar om som kan vara mycket användbara, oavsett om vi använder dem lokalt eller online. Det finns användare som föredrar att installera ett program speciellt utformat för att utföra dessa översättning , medan andra väljer internetplattformar. Kanske är en av de mest kända tjänsterna av denna typ i världen den som tillhandahålls av jätten Google

Men den är inte den enda, trots att den är den mest kända. Faktum är att vi här ska prata om ett översättningsprogram som du kanske inte ens visste fanns, och som vi har på vår egen dator. Närmare bestämt menar vi Translator-appen, som inkluderar Windows 10 i sig och detta finns alltid till hands.

För att komma åt denna applikation kan vi hitta den i Start-menyn eller skriva dess namn “Översättare” i sökrutan i systemet. Vi kan sedan aktivera den och se några av funktionerna som den erbjuder som säkert kommer att vara av stort intresse för oss.

Integration med Cortana-assistent

Som vi kan se, så fort vi kör översättningsprogrammet i Windows 10, berättar det för oss att det integreras perfekt med Cortanas assistent … Detta gör att vi kan öppna den och använda den på ett bekvämare och samtidigt enklare sätt när vi behöver det. Dessutom, om vi regelbundet använder den inbyggda assistenten, kommer användningen av denna översättare att vara smidigare än med andra alternativ.

Stöd för användning med röst

Vi kan även skriva in text högt genom mikrofonen som vi har installerat i utrustningen. Som du kan föreställa dig kan detta spara oss mycket tid, eftersom det sparar oss behovet av att använda dator tangentbord.

Läsa och översätta texter från bilder

En av funktionerna som förmodligen kommer att vara mest imponerande är möjligheten att extrahera texter från bild … För att göra detta behöver vi bara ladda fotofilen i programmet som sådant från bildsektionen. Den är sedan ansvarig för att identifiera tecknen den innehåller, för att sedan översätta dem till det språk som vi angett som standard.

Många språk stöds

Och slutligen, låt oss berätta att, precis som med den tidigare nämnda Google-appen, låter denna översättare dig också använda flera språk … Således har vi förmågan att arbeta och lägga till andra språk som vi någon gång behöver arbeta med härifrån.

Handstil

Å andra sidan är det värt att veta vad det är Windows översättare låter dig även skriva in text för hand. Därför kan vi till exempel, om vi har en pekskärmsdator, skriva in text från penna så att programmet kommer att känna igen det och översätta det direkt.

Relaterade artiklar

Back to top button