5 fördelar med Microsofts system –

Vi kan inte förneka det varje operativsystem kommer att ha sina egna fördelar och nackdelar … Varje system är designat för en specifik grupp användare. Det betyder inte att om vi väljer ett system kommer vi inte att kunna göra vissa saker. Allt vi kan göra med ett visst system kan vi göra med vilket annat som helst, även om bara den lätthet med vilken vi kan göra det och prestandan vi får från det förändras.

Windows är det mest använda operativsystemet i världen. Och om detta kommer att fortsätta i mitten av 2021, så är det bättre än andra alternativ som finns på marknaden. Låt oss se vilka pelare som är starkast. Microsoft system.

99 % av programvaran är programmerad för Windows

Den första fördelen med Microsofts operativsystem framför andra är mängden program vi kan hitta för det systemet. De flesta utvecklare skapar sina egna program för Microsoft-system främst för att det är där de kommer att få den största publiken, eftersom majoritetssystemet är.

Förutom i mycket specifika fall (som program tillverkade av Apple, som Final Cut), kommer nästan all professionell programvara som vi måste använda att vara för Windows. Och om så inte är fallet är vi säkra på att vi kommer att hitta ett utmärkt alternativ till det, både betalda och gratis.

Windows: den bästa plattformen att spela

Precis som mjukvara slår Microsofts operativsystem alla andra när det kommer till spel … Och inte bara för att 99,9% av spelen släpps för det här operativsystemet, utan också för att det använder de bästa teknologierna (som DirectX) som används i de flesta spel, och utan dem fungerar de inte (eller fungerar inte). det samma) .

Dessutom är hårdvarutillverkare (som grafikutvecklare) mest angelägna om att pressa sin prestanda maximalt och optimera den för att de senaste spelen ska komma ut på marknaden.

“Linux” är dolt i Windows

Vad händer om vi behöver använda Linux-kommandon eller verktyg? Det är inte nödvändigt att installera distributionssatsen på vår dator. Om så är fallet räcker det med att aktivera Windows Subsystem för Linux och vi kan använda den fullständiga versionen av Linux (ja, inget GUI för nu) på Windows. WSL-undersystemet är helt interoperabelt med hela vårt system. Det är som två operativsystem i ett.

Detta binder oss inte till en specifik typ av utrustning.

macOS är ett mycket attraktivt system för användare. Men dess huvudsakliga begränsning är att det bara fungerar på Apple-datorer. Det betyder att för att använda det här systemet måste vi spendera över 1000 euro på hårdvara som inte är värd det för att kunna använda macOS. Windows (t.ex. Linux) har inga hårdvarubegränsningar

Vi kan installera och använda detta system på vilken bärbar dator eller PC som helst som vi köper, monterar eller använder efter eget gottfinnande. Vi kan också använda mer kringutrustning utan OS-begränsningar.

Mellanliggande frihet för alla typer av användare

Windows är mycket mer öppet operativ system än macOS men mindre än Linux … Detta placerar dig någonstans mellan ett öppet system som Linux (som är mer komplext och lättare att gå fel och göra fel) och macOS (där det nästan inte finns något vi kan göra åt operativsystemet). Därmed står vi inför ett system där vi kommer att ha frihet och tillgång till de funktioner, funktioner och filer som vi verkligen behöver, varken mer eller mindre.

Därmed kommer vi att ha den perfekta balansen mellan frihet och säkerhet.