40 % av internettrafiken är inte mänsklig –

Att tro att allt kretsar kring oss, att vi är problemet och lösningen på allt … det här är väldigt mänskliga saker. Emellertid tar vi då och då ett bad med verkligheten när vi vet vissa data, och inte exakt om det vi inte vet. Internet, nätverket av nätverk som vi använder varje dag för att surfa, kommunicera med andra människor, arbeta, titta på film eller spela online, är inte bara vårt. Faktum är att “upp till 40 % av internettrafiken inte är relaterad till människor”, som förklaras Jose Maria Alvarez-Pallet , VD för Telefónica. Detta öppnar upp en ny era som kräver regeländringar och många andra justeringar innan det är för sent.

Jose Maria lvarez-Pallet, president för Telefónica, ingrep på den första dagen av Mobile World Congress 2021. I en koffeinfri release utan några nyheter som arrangörerna insisterade på att hålla (de kommer att veta skälen), talade Pallette i en organiserad session GSMA med titeln “Vår uppkopplade värld.” Här har vi lyft fram aspekten av potentialen och möjligheterna som den digitala transformationen vi upplever ger oss.

Människotrafik kontra robotars rörelse

I början av sitt tal pratade Pallet om vad som har förändrats med den globala pandemin på grund av Covid-19 coronavirus. Detta är vad vi alltid betonar, och det verkar som att samhället avancerat flera år med ett slag angående införandet av teknik. I början av 2020 var det otänkbart att undervisa onlinekurser, samlas i massor på Zoom eller be mormor att ringa ett videosamtal. Det här är ganska vanliga exempel, men det finns många andra.

lastpall

Men det mest slående faktumet med störningen inträffade när han uttalade frasen: “Upp till 40% av internettrafiken inte en människa men skapade av maskiner som pratar med varandra.” Resultatet blir en stor mängd data som kan användas för att omvandla till information. Det är här big data, maskininlärning och artificiell intelligens kommer in i bilden.

För allt detta passade Alvarez-Pallet på att kräva ett nytt regelverk. edge Computing, moln, cybersäkerhet, IoT och big data de är teknologier som öppnar stora möjligheter för samhället, men de behöver också lagar för att de ska kunna tillämpas på ett säkert sätt. Därför förklarade han att:

“Det här är en exceptionell möjlighet som vi inte kan missa, men det är också en stor utmaning. Regeringar måste locka till sig investeringar i den smarta digitala infrastrukturen som gör allt detta möjligt. “

Till vilket han lade till:

“Vi måste reagera för att ta vara på den här möjligheten. För att göra detta behöver Europa en robust telekommunikationssektor, annars kommer vi att släpa längre efter i den globala kapplöpningen om digitalt ledarskap. Vi efterlyser ett nytt regelverk och konkurrensregler för att bygga ett starkt digitalt Europa.”

Det senare är historiskt påstående Telefónica och andra stora telekomoperatörer som, trots Europeiska kommissionens goda avsikter, i slutändan misslyckas med att se politik tillämpas för att uppnå en jämlik kamp mot de asiatiska och amerikanska jättarna.

Relaterade artiklar

Back to top button