4 grundläggande knep för att skapa en PDF från Word –

Samtidigt, och hur skulle det kunna vara annorlunda, hittar vi också ett stort antal applikationer i samma mening, som också är mycket användbara. Detta gör att vi kan arbeta med alla typer av dokument, till exempel dokument som innehåller text, numeriska data eller till och med multimediabilder. Men med allt och med detta, i samma rader vill vi fokusera på ett specifikt format som tillhör adobe som inte har slutat växa. I synnerhet talar vi om PDF-filer som många av er säkert kommer att finna mer än bekanta med.

Detta är en speciell typ av fil som utmärker sig genom sin mångsidighet. Samtidigt stöder de en mängd olika innehållstyper. Bland dem kan vi, förutom texter, videor, foton , tabeller, grafik, länkar, knappar , signaturer, etc. Faktum är att ett av de viktigaste kontorsprogram i världen som Word gör det enkelt att skapa dessa PDF-filer. För att göra detta behöver vi bara skriva dokumentet som sådant på vanligt sätt och gå till Arkiv / Spara som.

Väl här, som utdataformat, kommer vi att kunna välja vilken typ av PDF från den sort som vi hittar i det här programmet. Men samtidigt rekommenderar vi att du använder ett antal funktioner för att bättre hantera dessa nya PDF-filer

Lägg till dokumentegenskaper

Vi måste tänka på att en PDF-fil som regel är full av information, speciellt om vi ska dela eller spara den ett tag. Därför, när du sparar en fil från Ord i PDF rekommenderas att du markerar kryssrutan “Dokumentegenskaper”. Således bifogas icke-utskrivbar metadata till den, men kommer att vara lika användbar i framtiden.

Aktivera PDF/A-stöd

Som vi nämnt tidigare, i många fall dessa filer PDF-filer används för att bevara digital data under långa tidsperioder, till och med årtionden. Det är därför, för att optimera denna typ av användning, i Word aktiverar vi också alternativet “Kompatibel med ISO 19005-1 (PDF / A)”. Var vänlig och uppmärksamma att PDF / A är ett format speciellt utformat för dessa specifika lagringsuppgifter.

Optimera PDF-kvalitet

Likaså beroende på vilken typ av användning vi ska använda, vare sig det är lokalt eller uppkopplad , vi kan spara filen på ett eller annat sätt. Om vi ​​ska använda den lokalt på en PC för eget bruk, är det bäst att optimera att spara PDF:en som standard. Men om vi tänker att dela senare med andra användare på Internet rekommenderar vi att du använder minimistorleksläget.

Skydda ditt dokument

Och avslutningsvis kommer vi att berätta att i fönstret “Alternativ” när vi sparar en fil i PDF-format i Word, hittar vi också möjligheten att aktivera skyddsfunktionen. Tack vare detta kan vi lägga till lösenord för åtkomst en fil mer än användbar om den innehåller konfidentiell information.

Relaterade artiklar

Back to top button