3D-printad plast är nyckeln till att skapa en ny flygdräkt –

Det brittiska flygdräktsföretaget Gravity Industries har meddelat att de kommer att utveckla en ny flygdräkt bygger på ett elektriskt framdrivningssystem istället för att bränna kolväten. Den här dräkten, kallad Gravity eSuit, kommer att tillverkas av plastmaterial. 3D-utskriven.

Framför allt kommer materialet som används att vara 3D-printat. polypropen. Valet av detta material beror på dess lätthet, styrka och hållbarhet, såväl som dess mekaniska egenskaper och dess förmåga att efterlikna böjningen av mänskliga ben. Företaget kommer inte att släppa bilder eller mer detaljerad produktinformation förrän i juli. Vi kommer att se produkten för första gången på Goodwood Festival of Speed ​​​​den 8:e till den 11:e samma månad.

Fördelarna med en elektrisk kostym

“Tack vare polypropen och dess organiska natur ser folk en flygande person när någon är inne flygdräkt. De är inte bundna till en enhet eller i ett fordon, de verkar flyga på riktigt, och den skillnaden gör skillnad”, säger Mark Deakin, Additive Manufacturing and Engineering Manager.

En av nycklarna till denna nya kostym är bli av med all värme och bränsle runt piloten eftersom turbinerna blir väldigt varma och temperaturkontroll är mycket viktigt. Detta är fördelen med den elektriska dräkten, eftersom det är mycket säkrare för piloten att bära batteriet på ryggen än att bära en stor mängd bränsle. Dessutom planeras att ersätta turbinerna med kanalförsedda fläktar.

företagets historia

Under 2019 lyckades företaget övervinna Guinness rekord med sin kostym MK 3. Motordräkten har nått fart 136 kilometer i timmen överträffade det tidigare rekordet, som Gravity Industries också satte 2017, när MK 2-dräkten accelererade till 51 kilometer i timmen.

I båda inspelningarna var piloten i kostymen företagets grundare Richard Browning. I tidigare kostymer metaller och polymerer De användes också för att utveckla dem och framhäva fästelementen och strukturen.

Traja Volador

De tidigare kostymerna, de flesta av metall, tog ungefär två veckor att tillverka och montera. Men med denna nya kostym, som domineras av plast, tål den mindre än 24 timmar för sin montering, eftersom tack vare plasten kan många unika delar och delar (inklusive kylkanalerna) kombineras.

Relaterade artiklar

Back to top button